Hindbærsnitter med ærtemel

Af Pure Dansk™

Hindbærsnitter med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Hindbærsnitter med ærtemel

Hindbærsnitter er altid lækre. Disse er lavet med en mørdej af ærtemel og nem hjemmelavet hindbærmarmelade. Sødmefulde, sprøde og glutenfri.

Den her opskrift bliver hele familien glad for - hjemmelavede hindbærsnitter!

Det er en nyfortolkning af den klassiske konditorkage, hvor bælgfrugter gør det til en moderne og nærende version.

Med ærtemel som en del af dejen bliver hindbærsnitterne ikke bare en fryd for ganen, men også en god måde at snige flere bælgfrugter ind i køkkenet. Den sprøde kagebund og det syrlige hindbærsylt skaber en perfekt balance mellem sødt og friskt.
Lav jeres egen hindbærsyltetøj til at fylde i midten - måske har I selv plukket bærrene!

Vi kan også friste med andre kageklassikere, der har fået et twist med bælgfrugter, som trøfler, træstammer og studenterbrød.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Hindbærsnitter med ærtemel

Antal
10 hindbærsnitter

Ingredienser

Mørdej

  • 6 dl (420 g) Dansk Ærtemel
  • 200 g smør
  • 3 dl flormelis
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • Hindbærmarmelade

  • 250 g frosne eller friske hindbær
  • 1 spsk. vand
  • 1½ dl sukker
  • Glasur

  • 4 dl flormelis
  • 3 spsk. vand
  • Frysetørrede hindbær til pynt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Mørdej

  • Skær smørret i små tern, og brug hænderne til at blande det sammen med ærtemel i en skål, til du har en smuldrende, let sammenhængende dej.
  • Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og saml igen dejen med hænderne.
  • Vend til sidst ægget hurtigt i mørdejen, og saml den til en ensartet dej. Kom husholdningsfilm om dejen, og stil den på køl i 1 time.
  • Hindbærmarmelade

  • Mens mørdejen er på køl, laves hindbærmarmeladen. Kom hindbær, vand og sukker i en gryde, og kog det ind i 5-7 minutter. Tag gryden af blusset, og lad marmeladen køle helt af.
  • Samle kagen

  • Tag mørdejen ud af køleskabet, og del dejen i 2 stykker. Rul dejen ud med en kagerulle til 2 aflange firkanter (20 x 30 cm) mellem 2 stykker bagepapir. Del de 2 aflange firkanter på midten, så du har 4 aflange stykker i alt. Bag dem ved 175 grader varmluft i 15 minutter, til de er gyldne. Lad derefter bundene køle af.
  • Bland flormelis og vand sammen i en skål til en tyk glasur.
  • Fordel hindbærmarmelade på 2 af kagestykkerne og glasur på de 2 andre, og læg stykkerne med glasur oven på stykkerne smurt med hindbærmarmelade, så glasuren vender opad.
  • Skær de 2 aflange hindbærkager i stykker på cirka 6 cm, og skær eventuelt kanten af, så de er helt firkantede.
  • Drys med hele frysetørrede hindbær, eller knus de frysetørrede hindbær til et fint støv med en ske.
  • Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter

    Opskriftvideo