Hindbærsnitter med Ingrid ærtemel

Hindbærsnitter med Ingrid ærtemel

Af Pure Dansk™

Hindbærsnitter med Ingrid ærtemel

Hjemmelavede glutenfri hindbærsnitter med Ingrid ærtemel og nem hindbærmarmelade.  

Forberedelse 20 min / Tilberedning 1 t og 15 min / I alt 1 time og 35 min.
Opskriften giver 10 stk 

Ingredienser

Dej:

  • 6 dl Dansk Ærtemel
  • 200 g smør 
  • 3 dl flormelis 
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 æg

Hindbærmarmelade:

  • 250 g frosne hindbær
  • 1½ sukker
  • 1 spsk. vand

Glasur 

  • 4 dl flormelis 
  • 3 spsk vand
  • evt. frysetørret hindbær til pynt 

Fremgangsmåde

  1. Skær smørret i små tern og bland med Ingrid ærtemelet i en skål
  2. Hæld flormelis og vaniljesukker i skålen, og vend ægget hurtigt i dejen 
  3. Stil på køl tildækket med film i minimum 1 time. 
  4. Kom hindbær, vand og sukker i en gryde, og kog i 5-7 min. Afkøl marmeladen helt efterfølgende. 
  5. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  6. Del dejen i to stykker, og rul ud til en aflang firkant (20x30 cm) på et stykke bagepapir drysset med mel. 
  7. Del de to aflange firkanter på midten, så du har 4 stykker. 
  8. Bag i ovnen til de er gyldne (cirka 15 min) 
  9. Lad bundene køle helt af  
  10. Hæld imens flormelis og vand i en skål og rør til en tyk glasur
  11. Fordel hindbærmarmelade på to af kagestykkerne og glasur på de to andre og læg stykket med glasur ovenpå hindbærstykket, så glasuren vender opad.
  12. Skær de to aflange kager i passende stykker på 6 cm og skær eventuelt kanten af, så de er helt firkantede. Drys eventuelt med hele frysetørrede hindbær eller knust til støv med en ske.