Hjemmelavede glutenfri hindbærsnitter med Ingrid ærtemel og nem hindbærmarmelade.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 1 t og 15 min / I alt 1 time og 35 min.
Opskriften giver 10 stk.
Ingredienser
Dej:
- 6 dl (420 g) Dansk Ærtemel
- 200 g smør
- 3 dl flormelis
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 æg
Hindbærmarmelade:
- 250 g frosne hindbær
- 1½ sukker
- 1 spsk. vand
Glasur:
- 4 dl flormelis
- 3 spsk. vand
- Evt. frysetørret hindbær til pynt
Fremgangsmåde
- Skær smørret i små tern og bland med Ingrid ærtemelet i en skål
- Hæld flormelis og vaniljesukker i skålen, og vend ægget hurtigt i dejen
- Stil på køl tildækket med film i minimum 1 time.
- Kom hindbær, vand og sukker i en gryde, og kog i 5-7 min. Afkøl marmeladen helt efterfølgende.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Del dejen i to stykker, og rul ud til en aflang firkant (20x30 cm) på et stykke bagepapir drysset med mel.
- Del de to aflange firkanter på midten, så du har 4 stykker.
- Bag i ovnen til de er gyldne (cirka 15 min)
- Lad bundene køle helt af
- Hæld imens flormelis og vand i en skål og rør til en tyk glasur
- Fordel hindbærmarmelade på to af kagestykkerne og glasur på de to andre og læg stykket med glasur ovenpå hindbærstykket, så glasuren vender opad.
- Skær de to aflange kager i passende stykker på 6 cm og skær eventuelt kanten af, så de er helt firkantede. Drys eventuelt med hele frysetørrede hindbær eller knust til støv med en ske.