Studenterbrød med ærtemel og hestebønner

Af Pure Dansk™

Studenterbrød med ærtemel og hestebønner - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Studenterbrød med ærtemel og hestebønner - Pure Dansk™

Hjemmelavede studenterbrød med en lækker mørdej på ærtemel, trøffelmasse på hestebønner og hjemmelavet hindbærmarmelade. Den perfekte kombination af sprødhed og cremet blød konfektmasse i en glutenfri kage.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Hestebønner.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Studenterbrød med ærtemel og hestebønner

Ingredienser

Mørdej

  • 1½ dl (105 g) Dansk Ærtemel
  • 50 g smør 
  • ¾ dl flormelis 
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ æg
  • Hindbærmarmelade

  • 200 g frosne hindbær
  • 1½ spsk. sukker
  • 1 spsk. vand
  • Trøffel masse

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 12 friske dadler
  • 5 spsk. hindbær marmelade
  • 1½ tsk. vaniljepulver
  • 3 spsk. kakaopulver
  • ¾ dl havregryn
  • ½ knsp. salt 
  • 1½ tsk. romessens 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra.
  • Kog hestebønnerne i 35 min. i rigeligt letsaltet vand.
  • Hæld kogevandet fra, lad bønnerne køle af og sæt dem til side
  • Mørdej

  • Skær smørret i små tern og bland med ærtemelet i en skål.
  • Hæld flormelis og vaniljesukker i skålen, og vend ægget hurtigt i dejen til en   ensartet masse.
  • Stil på køl tildækket med film i minimum 1 time.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rul dejen ud til en aflang firkant (10 x 20 mellem to stykker bagepapir drysset med mel og bag dejen til den er gylden, i cirka 15 min. Lad bundene køle helt af.
  • Hindbærmarmelade

  • Kom hindbær, vand og sukker i en gryde, og kog i 5-7 min. Afkøl marmeladen helt efterfølgende. 
  • Trøffelmasse

  • Blend de kogte hestebønner sammen med de resterende ingredienser i en  foodprocessor, til massen er helt glat. Smag evt. til med mere romessens
  • Samling

  • Fordel resten af den afkølede hindbærmarmelade på kagebunden og trøffelmassen ovenpå i et tykt lag. Afkøl det store studenterbrød før udskæring.
  • Skær studenterbrødet ud i 8 stykker.
  • Serveringsforslag

    Pynt enten med glasur eller smeltet chokolade og nyd til kaffen.

    Børnevenlig Kage

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter