Studenterbrød med ærtemel og hestebønner - Pure Dansk™

Studenterbrød med ærtemel og hestebønner

Af Pure Dansk™

Studenterbrød med ærtemel og hestebønner - Pure Dansk™

Hjemmelavede studenterbrød med en lækker mørdej på ærtemel, trøffelmasse på hestebønner og hjemmelavet hindbærmarmelade. Den perfekte kombination af sprødhed og cremet blød konfektmasse i en glutenfri kage. 

Forberedelse 35 min / Tilberedning 1 t og 15 min / I alt 1 time og 50 min.
Opskriften giver 8 stk.

Ingredienser

Mørdej:

  • 1½ dl (105 g) Dansk Ærtemel
  • 50 g smør 
  • ¾ dl flormelis 
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ æg

Hindbærmarmelade:

  • 200 g frosne hindbær
  • 1½ spsk. sukker
  • 1 spsk. vand

Trøffel masse:

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 12 friske dadler
  • 5 spsk. hindbær marmelade
  • 1½ tsk. vaniljepulver
  • 3 spsk. kakaopulver
  • ¾ dl havregryn
  • ½ knsp. salt 
  • 1½ tsk. romessens 

Fremgangsmåde

Dagen før eller 12 timer før: 

  1. Skyl hestebønner og iblødsæt i rigeligt vand, i minimum 12 timer, eventuelt natten over. Hæld vandet fra.  

På dagen:
  1. Kog hestebønnerne i 35 min. i rigeligt letsaltet vand.
  2. Hæld kogevandet fra, lad bønnerne køle af og sæt dem til side
Mørdej:
  1. Skær smørret i små tern og bland med ærtemelet i en skål
  2. Hæld flormelis og vaniljesukker i skålen, og vend ægget hurtigt i dejen til en   ensartet masse.
  3. Stil på køl tildækket med film i minimum 1 time.
  4. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  5. Rul dejen ud til en aflang firkant (10 x 20 mellem to stykker bagepapir drysset med mel og bag dejen til den er gylden, i cirka 15 min. Lad bundene køle helt af

Hindbærmarmelade:

  1. Kom hindbær, vand og sukker i en gryde, og kog i 5-7 min. Afkøl marmeladen helt efterfølgende. 

Trøffelmasse:

  1. Blend de kogte hestebønner sammen med de resterende ingredienser i en  foodprocessor, til massen er helt glat. Smag evt. til med mere romessens

Samling:

  1. Fordel resten af den afkølede hindbærmarmelade på kagebunden og trøffelmassen ovenpå i et tykt lag. Afkøl det store studenterbrød før udskæring.
  2. Skær studenterbrødet ud i 8 stykker  

Pynt enten med glasur eller smeltet chokolade og nyd til kaffen

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel