Klassiske søde træstammer som du kender dem fra bageren, med et twist. Træstammerne får en dyb smag fra det cremede trøffel-romkugle fyld med hestebønner, den velkendte sødme fra marcipan og knas fra det mørke chokoladeovertræk.
Forberedelse 5 min / Tilberedning 10 min / Hviletid 30 min / I alt 45 min
Opskriften giver 5-8 træstammer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 8 friske dadler
- 0,75 dl fløde
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 spsk. kakaopulver
- 0,75 dl havregryn
- ½ knsp. salt
- ½ tsk. romessens
- 300 g marcipan
- 150 g chokolade
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl hestebønner og iblødsæt i rigeligt vand, i minimum 12 timer, eventuelt natten over.
Dagen efter:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i rigeligt letsaltet vand i 40 min. Hæld kogevandet fra, og lad bønnerne køle af.
- Blend de kogte hestebønner sammen med de resterende ingredienser i en blender, minihakker eller foodprocessor, til massen er helt glat.
- Smag til, evt. med mere romessens.
- Stil massen i køleskabet i 30 minutter, til den er fast.
- Tag romkuglemassen ud af køleskabet, placér den på et skærebræt eller et stykke bagepapir og form den til en pølse.
- Smelt herefter chokoladen over et vandbad, til den er flydende.
- Tag marcipanen ud af køleskabet. Placér et stykke bagepapir i top og bund og rul den flad med en kagerulle. Fjern det øverste stykke bagepapir og placér romkuglemassen ovenpå marcipanen.
- Rul marcipanen på den lange led, så den omslutter romkuglemassen. Brug evt. bagepapiret som hjælp, da det har en fedtet konsistens. Skær nu træstammerne i den ønskede størrelse og dyp enderne i den smeltede chokolade.
- Placér træstammerne på bagepapir, og kom dem kortvarigt i fryseren eller køleskabet, så chokoladen kan størkne og de er klar til servering.