Træstammer med hestebønner - Pure Dansk

Træstammer med hestebønner

Af Pure Dansk™

Træstammer med hestebønner - Pure Dansk

Klassiske søde træstammer som du kender dem fra bageren, med et twist. Træstammerne får en dyb smag fra det cremede trøffel-romkugle fyld med hestebønner, den velkendte sødme fra marcipan og knas fra det mørke chokoladeovertræk. 

Forberedelse 5 min / Tilberedning 10 min / Hviletid 30 min / I alt 45 min
Opskriften giver 5-8 træstammer

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 8 friske dadler
  • 0,75 dl fløde
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 0,75 dl havregryn
  • ½ knsp. salt 
  • ½ tsk. romessens 
  • 300 g marcipan
  • 150 g chokolade 

    Fremgangsmåde

    Dagen før:

    1. Skyl hestebønner og iblødsæt i rigeligt vand, i minimum 12 timer, eventuelt natten over.   

    Dagen efter: 

    1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i rigeligt letsaltet vand i 40 min. Hæld kogevandet fra, og lad bønnerne køle af. 
    2. Blend de kogte hestebønner sammen med de resterende ingredienser i en blender, minihakker eller foodprocessor, til massen er helt glat.
    3. Smag til, evt. med mere romessens.
    4. Stil massen i køleskabet i 30 minutter, til den er fast.
    5. Tag romkuglemassen ud af køleskabet, placér den på et skærebræt eller et stykke bagepapir og form den til en pølse.
    6. Smelt herefter chokoladen over et vandbad, til den er flydende.
    7. Tag marcipanen ud af køleskabet. Placér et stykke bagepapir i top og bund og rul den flad med en kagerulle. Fjern det øverste stykke bagepapir og placér romkuglemassen ovenpå marcipanen.
    8. Rul marcipanen på den lange led, så den omslutter romkuglemassen. Brug evt. bagepapiret som hjælp, da det har en fedtet konsistens. Skær nu træstammerne i den ønskede størrelse og dyp enderne i den smeltede chokolade.
    9. Placér træstammerne på bagepapir, og kom dem kortvarigt i fryseren eller køleskabet, så chokoladen kan størkne og de er klar til servering.
    Opbevar dine træstammer på køl i en lufttæt beholder i op til en uge

    Danske Hestebønner

    Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

    → Køb Danske Hestebønner