Træstammer med hestebønner

Af Pure Dansk™

Træstammer med hestebønner - Pure Dansk
Uden mel
Uden mel
Uden sukker
Uden sukker
Træstammer med hestebønner - Pure Dansk

Klassiske søde træstammer som du kender dem fra bageren, med et twist. Træstammerne får en dyb smag fra det cremede trøffel-romkugle fyld med hestebønner, den velkendte sødme fra marcipan og knas fra det mørke chokoladeovertræk.

Den kendte konditorkage i nye klæder

Træstammer er en elsket klassiker i dansk kagekultur – og med hestebønner i fyldet får den traditionelle konfektkage et moderne og bæredygtigt twist. Bælgfrugterne tilfører en cremet konsistens og en mild, nøddeagtig smag, som matcher rom, kakao og marcipan på overraskende harmonisk vis.

Hestebønner fungerer som en naturlig base i fyldet til disse træstammer og giver en silkeblød struktur uden at dominere smagsprofilen. Dadlerne i fyldet tilfører sødme uden tilsat sukker. En oplagt måde at bruge de gode egenskaber fra de danske bælgfrugter i det søde køkken.

Eftermiddagskaffen bliver bare lidt hyggeligere med hjemmelavede træstammer fulde af smag og sunde ingredienser.

Har du lyst til at bage andre klassiske kager med bælgfrugter, så prøv denne flotte hindbærsnitte med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Træstammer med hestebønner

Antal
5-8 træstammer
Tid
1 time og 45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 8 friske dadler
  • 0,75 dl fløde
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 0,75 dl havregryn
  • ½ knsp. salt 
  • ½ tsk. romessens 
  • 300 g marcipan
  • 150 g chokolade 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i rigeligt letsaltet vand i 40 min. Hæld kogevandet fra, og lad bønnerne køle af.
  • Blend de kogte hestebønner sammen med de resterende ingredienser i en blender, minihakker eller foodprocessor, til massen er helt glat.
  • Smag til, evt. med mere romessens.
  • Stil massen i køleskabet i 30 minutter, til den er fast.
  • Tag romkuglemassen ud af køleskabet, placér den på et skærebræt eller et stykke bagepapir og form den til en pølse.
  • Smelt herefter chokoladen over et vandbad, til den er flydende.
  • Tag marcipanen ud af køleskabet. Placér et stykke bagepapir over top og bund og rul den flad med en kagerulle.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir og placér romkuglemassen ovenpå marcipanen.
  • Rul marcipanen på den lange led, så den omslutter romkuglemassen. Brug evt. bagepapiret som hjælp, da det har en fedtet struktur. 
  • Skær nu træstammerne i den ønskede størrelse, og dyp enderne i den smeltede chokolade.
  • Placér træstammerne på bagepapir, og kom dem kortvarigt i fryseren eller køleskabet, så chokoladen kan størkne, og de er klar til servering.
  • Tip

    Opbevar dine træstammer på køl i en lufttæt beholder i op til en uge.