
Smukke fastelavnsboller af vandbakkelser med ærtemel, en fin krakeleret top og fyld af flødecreme og solbærsyltetøj. Syrlig, sød, sprød og lækker.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 25 min / I alt 55 min
Opskriften giver til 12 fastelavnsboller
Ingredienser
Craquelin kiks- 100 g hvedemel
- 100 dl sukker
- 100 g smør
- 2 spsk rødbedesaft, saften fra ½ rødbede
Hjemmelavet vaniljecreme:
- 2 æggeblommer
- 2 dl let- eller sødmælk
- ½ dl sukker
- 4 spsk. maizena
- ½ vaniljestang (både korn og stang)
- 250 ml fløde
- 100 g solbærsyltetøj
- evt. frysetørrede hindbær
Vandbakkelse
- 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
- 100 g hvedemel
- 100 g smør
- 2 dl vand
- 3 æg
Fremgangsmåde:
Vaniljecreme:
- Kom æggeblommer, mælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og rør det sammen
- Varm cremen op under middelvarme, mens der piskes.
- Når cremen koger begynder den at tykne, og tages af blusset
- Kom cremen i en skål og sæt den på køl, med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen
- Skræl og riv ½ rødbede og pres saften ud i en skål. Tag eventuelt plastikhandsker på, så dine hænder ikke bliver farvet.
- Kom hvedemel, sukker og smør i tern med 2 spsk rødbedesaft i en skål og bland med fingrene til en ensartet masse.
- Mellem to stykker bagepapir rulles kiksedejen ud til cirka 3 mm tykkelse. 12 runde kiks udstikkes (cirka 6 cm i diameter). Brug eventuelt et glas.
- Stil kiksene på køl eller frys indtil du skal bruge dem. De skal være helt kolde, når de skal ovenpå vandbakkelsen ellers går de i stykker.
Vandbakkelse:
- Kog smør og vand i en gryde.
- Tilsæt ærtemel og hvedemel i gryden, mens der røres hurtigt, så dejen slipper siderne.
- Hæld dejen over i en skål og lad den køle af i 5-10 min.
- Imens piskes 3 æg sammen.
- Æggene piskes hurtigt i dejen, så den er glat og blank.
- Tænd ovnen på 200 °C almindelig ovn.
- Hæld vandbakkelsemassen i en sprøjtepose og lav 12 toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom en kold kiks ovenpå hver vandbakkelse
- Bag i 25 minutter i midten af ovnen og åben ikke ovnen, imens de bager, så falder de sammen. Efter 25 minutter tages én af vandbakkelserne ud, falder den samen gives de andre 2 minutter mere.
- Tag vandbakkelserne ud og lad dem køle helt af.
- Imens piskes fløden til flødeskum, blandes med vaniljecremen og kommes i en sprøjtepose.
- Solbærsyltetøj kommes også i en sprøjtepose.
- Lav et lille hul i bunden af vandbakkelsen, og fyld den først med flødecremen, efterfølgende syltetøj og luk hullet med kagecreme. Kom flødescreme på toppen og pynt eventuelt med frysetørrede hindbær.