Græskarmuffins med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Græskarmuffins med Ingrid ærter
Glutenfri
Glutenfri
Uden mel
Uden mel
Græskarmuffins med Ingrid ærter

Lækre svampede græskarmuffins med Ingrid ærter, chokolade og uden mel, som gør dem glutenfri. Pynt dem til halloween med nem frosting og uuuhyggelige flagermus.

Uhyggeligt hyggelige græskarmuffins til Halloween

Bagværk med græskar og efterårets bedste danske råvarer bringer ægte halloween-stemning ind i køkkenet. Lune muffins med bagt græskar og Ingrid ærter er en hyggelig og anderledes tilføjelse til efterårets bageprojekter. Kombinationen af sød græskar og nøddeagtige Ingrid ærter giver en luftig muffin med et twist og gør det til en sundere halloween snack. Server med en farvet frosting for ekstra højtidsstemning. 

Disse græskarmuffings med Ingrid ærter er saftige, mildt krydrede og nemme at lave sammen med børn – perfekte til halloweenfest, skolens kagebord, eller bare en regnfuld weekend. Pynt med orange glasur eller små chokolade-flagermus for ekstra uhygge.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Græskarmuffins med Ingrid ærter

Antal
10-15 muffins
Tid
55 minutter

Ingredienser

Kagedej 

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 180 g græskar, i tern
  • 11-12 friske dadler
  • 4 æg
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 70 g mørk chokolade, 70% 
  • Frosting

  • 150 g smør 
  • 300 g flormelis 
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 2 spsk. vand
  • Evt. frugtfarve 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog dem i 20-25 minutter i rigeligt vand med lidt salt.
  • Skær skallen af græskaret og skær det i tern. Kog i en gryde med vand, så det dækker græskaret. Græskaret skal koges til det er helt mørt - cirka 10 minutter. Hæld vandet fra græskaret og stil til side.
  • Bland imens frosting. Rør det bløde smør med flormelis.
  • Tilsæt varmt vand, vaniljeessens og lidt frugtfarve, og rør det hele sammen, til massen har en blød ensartet konsistens. Hvis massen føles for blød tilsæt ekstra flormelis. 
  • Stil frosting på køl i 1 time.
  • Tænd ovnen på 180 C varmluft.
  • Blend Ingrid ærter, dadler, æg, vaniljepulver, stødt ingefær, kanel og bagepulver. 
  • Mos græskar med en gaffel og hak chokoladen groft.
  • Vend chokolade og græskarmos i dejen.
  • Fyld muffinsformene op med 2/3 dej og bag i ovnen i 20-25 minutter.
  • Køl muffins af og pynt med frosting og pynt.
  • Opskriftvideo