Lækre svampede græskarmuffins med Ingrid ærter, chokolade og uden mel/glutenfri. Pynt dem til halloween med nem frosting og uuuhyggelige flagermus.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 25 min / I alt 55 min
Denne opskrift giver cirka 10-15 muffins
Ingredienser
Kagedej
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 180 g græskar, i tern
- 11-12 friske dadler
- 4 æg
- 3 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 70 g mørk chokolade, 70%
Frosting
- 150 g smør
- 300 g flormelis
- 1 tsk vaniljeessens
- 2 spsk. vand
- Evt. frugtfarve
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og iblødsæt med rigeligt vand, i minimum 12 timer, evt. natten over
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog dem i 20-25 min i rigeligt vand med lidt salt.
- Skær skallen af græskaret og skær det i tern. Kog i en gryde med vand, så det dækker græskaret. Græskaret skal koges til det er helt mørt - cirka 10 minutter. Hæld vandet fra græskaret og stil til side
- Bland imens frosting. Rør det bløde smør med flormelis
- Tilsæt varmt vand, vaniljeessens og lidt frugtfarve og rør det hele sammen til massen har en blød ensartet konsistens. Hvis massen føles for blød tilsæt ekstra flormelis.
- Stil frosting på køl i 1 time.
- Tænd ovnen på 180 C varmluft
- Blend Ingrid ærter, dadler, æg, vaniljepulver, stødt ingefær, kanel og bagepulver.
- Mos græskar med en gaffel og hak chokoladen groft
- Vend chokolade og græskarmos i dejen
- Fyld muffinsformene op med 2/3 dej og bag i ovnen i 20-25 minutter
- Køl muffins af og pynt med frosting og pynt