Græskarmuffins med Ingrid ærter

Græskarmuffins med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Græskarmuffins med Ingrid ærter

Lækre svampede græskarmuffins med Ingrid ærter, chokolade og uden mel/glutenfri. Pynt dem til halloween med nem frosting og uuuhyggelige flagermus

Forberedelse 30 min / Tilberedning 25 min / I alt 55 min
Denne opskrift giver cirka 10-15 muffins 

Ingredienser

Kagedej 

  • 1½ dl Ingrid ærter, tørrede
  • 180 g græskar, i tern
  • 11-12 friske dadler
  • 4 æg
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 70 g. mørk chokolade, 70% 

Frosting

  • 150 g smør 
  • 300 g flormelis 
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 2 spsk. vand
  • Evt. frugtfarve 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og iblødsæt med rigeligt vand, i minimum 12 timer, evt. natten over
  2. Hæld vandet fra Ingrid ærterne og kog dem i 20-25 min i rent vand med lidt salt
  3. Skær skallen af græskaret og skær i tern. Kog i en gryde med vand, så det dækker græskaret. Græskaret skal koges til det er helt mørt - cirka 10 minutter. 
  4. Hæld vandet fra græskaret og stil til side 
  5. Bland imens frosting. Rør det bløde smør med flormelis 
  6. Tilsæt varmt vand, vaniljeessens og lidt orangefrugtfarve og rør det hele sammen til massen har en blød ensartet konsistens. Hvis massen føles for blød tilsæt ekstra flormelis 
  7. Stil frosting på køl i 1 time
  8. Tænd ovnen på 180C varmluft
  9. Blend Ingrid ærter, dadler, æg, vaniljepulver, stødt ingefær, kanel og bagepulver 
  10. Mos græskar med en gaffel og hak chokoladen groft 
  11. Vend chokolade og græskarmos i dejen 
  12. Fyld muffinsformene op med 2/3 dej og bag i ovnen i 20-25 minutter
  13. Køl muffins af og pynt med frosting og pynt