Græskarmuffins med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Græskarmuffins med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Græskarmuffins med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Lækre svampede græskarmuffins med Ingrid ærter, chokolade og uden mel/glutenfri. Pynt dem til halloween med nem frosting og uuuhyggelige flagermus.

Forberedelse 30 min / Tilberedning 25 min / I alt 55 min
Denne opskrift giver cirka 10-15 muffins 

Ingredienser

Kagedej 

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 180 g græskar, i tern
  • 11-12 friske dadler
  • 4 æg
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 70 g mørk chokolade, 70% 

Frosting

  • 150 g smør 
  • 300 g flormelis 
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 2 spsk. vand
  • Evt. frugtfarve 

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og iblødsæt med rigeligt vand, i minimum 12 timer, evt. natten over

På dagen: 

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog dem i 20-25 min i rigeligt vand med lidt salt.
  2. Skær skallen af græskaret og skær det i tern. Kog i en gryde med vand, så det dækker græskaret. Græskaret skal koges til det er helt mørt - cirka 10 minutter. Hæld vandet fra græskaret og stil til side 
  3. Bland imens frosting. Rør det bløde smør med flormelis 
  4. Tilsæt varmt vand, vaniljeessens og lidt frugtfarve og rør det hele sammen til massen har en blød ensartet konsistens. Hvis massen føles for blød tilsæt ekstra flormelis. 
  5. Stil frosting på køl i 1 time.
  6. Tænd ovnen på 180 C varmluft
  7. Blend Ingrid ærter, dadler, æg, vaniljepulver, stødt ingefær, kanel og bagepulver. 
  8. Mos græskar med en gaffel og hak chokoladen groft 
  9. Vend chokolade og græskarmos i dejen 
  10. Fyld muffinsformene op med 2/3 dej og bag i ovnen i 20-25 minutter
  11. Køl muffins af og pynt med frosting og pynt 

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter