Pebernødder med ærtemel

Af Pure Dansk™

Pebernødder med ærtemel - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Pebernødder med ærtemel - Pure Dansk™

Glutenfrie pebernødder med ærtemel og de klassiske julekrydderier i den klassiske sprøde julesmåkage.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Pebernødder med ærtemel

Antal
70 stk.
Tid
20 minutter

Ingredienser

  • 125 g Dansk Ærtemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike 
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. hjortetaksalt 
  • ½ tsk. friskkværnet peber
  • 1 nip salt
  • 50 g smør, stuetempereret
  • 2 tsk piskefløde
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland ærtemel, bagepulver, hjortetaksalt, salt og peber med alle krydderierne og sukker i en skål. 
  • Ælt melblandingen sammen med smør og fløde med hænderne. 
  • Pak peberkagedejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i minimum 1 time.
  • Tænd ovnen på 175 °C almindelig
  • Skær dejen ud i små firkanter på 1 x 1 cm og tril til en kugle. Dejen er lidt porøs men samler sig, når varmen fra hænderne smelter smøret. 
  • Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir med lidt afstand, og bag dem i ovnen i 10 minutter til de er let gyldne. Bag pebernødderne af flere omgange og ikke flere bageplader samtidig. 
  • Lad pebernødderne køle af på en rist. 
  • Tip

    De kan holde sig en tæt lukket beholder i ca. 14 dage.

    Jul Børnevenlig Kage Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter