Glutenfrie pebernødder med ærtemel og de klassiske julekrydderier i den klassiske sprøde julesmåkage.
I denne opskrift har vi anvendt vores
Dansk Ærtemel.
Dansk Ærtemel
Del
Pebernødder med ærtemel
70 stk.
20 minutter
Ingredienser
125 g Dansk Ærtemel
50 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. hjortetaksalt
½ tsk. friskkværnet peber
1 nip salt
50 g smør, stuetempereret
2 tsk piskefløde
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Bland ærtemel, bagepulver, hjortetaksalt, salt og peber med alle krydderierne og sukker i en skål.
Ælt melblandingen sammen med smør og fløde med hænderne.
Pak peberkagedejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i minimum 1 time.
Tænd ovnen på 175 °C almindelig
Skær dejen ud i små firkanter på 1 x 1 cm og tril til en kugle. Dejen er lidt porøs men samler sig, når varmen fra hænderne smelter smøret.
Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir med lidt afstand, og bag dem i ovnen i 10 minutter til de er let gyldne. Bag pebernødderne af flere omgange og ikke flere bageplader samtidig.
Lad pebernødderne køle af på en rist.
Tip
De kan holde sig en tæt lukket beholder i ca. 14 dage.
JulBørnevenligKageDansk
Over 300 gratis opskrifter
Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.