Glutenfrie pebernødder med ærtemel og de klassiske julekrydderier i den klassiske sprøde julesmåkage.
Forberedelse 10 min / Hviletid 1 time / Tilberedning 10 min / I alt 1 t og 20 min
Opskriften giver til 70 stk. Alt efter størrelsen.
Ingredienser
- 125 g Dansk Ærtemel
- 50 g sukker
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt nellike
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. hjortetaksalt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 1 nip salt
- 50 g smør, stuetempereret
- 2 tsk piskefløde
Fremgangsmåde
- Bland ærtemel, bagepulver, hjortetaksalt, salt og peber med alle krydderierne og sukker i en skål.
- Ælt melblandingen sammen med smør og fløde med hænderne.
- Pak peberkagedejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i minimum 1 time.
- Tænd ovnen på 175 °C almindelig
- Skær dejen ud i små firkanter på 1 x 1 cm og tril til en kugle. Dejen er lidt porøs men samler sig, når varmen fra hænderne smelter smøret.
- Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir med lidt afstand, og bag dem i ovnen i 10 minutter til de er let gyldne. Bag pebernødderne af flere omgange og ikke flere bageplader samtidig.
- Lad pebernødderne køle af på en rist.
De kan holde sig en tæt lukket beholder i ca. 14 dage.