Pebernødder med ærtemel - Pure Dansk™

Pebernødder med ærtemel

Af Pure Dansk™

Pebernødder med ærtemel - Pure Dansk™

Glutenfrie pebernødder med ærtemel og de klassiske julekrydderier i den klassiske sprøde julesmåkage.  

Forberedelse 10 min / Hviletid 1 time / Tilberedning 10 min / I alt 1 t og 20 min 
Opskriften giver til 70 stk. Alt efter størrelsen. 

Ingredienser 

  • 125 g Dansk Ærtemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike 
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. hjortetaksalt 
  • ½ tsk. friskkværnet peber
  • 1 nip salt
  • 50 g smør, stuetempereret
  • 2 tsk piskefløde

      Fremgangsmåde

      1. Bland ærtemel, bagepulver, hjortetaksalt, salt og peber med alle krydderierne og sukker i en skål. 
      2. Ælt melblandingen sammen med smør og fløde med hænderne. 
      3. Pak peberkagedejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i minimum 1 time.
      4. Tænd ovnen på 175 °C almindelig
      5. Skær dejen ud i små firkanter på 1 x 1 cm og tril til en kugle. Dejen er lidt porøs men samler sig, når varmen fra hænderne smelter smøret. 
      6. Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir med lidt afstand, og bag dem i ovnen i 10 minutter til de er let gyldne. Bag pebernødderne af flere omgange og ikke flere bageplader samtidig. 
      7. Lad pebernødderne køle af på en rist. 

      De kan holde sig en tæt lukket beholder i ca. 14 dage. 

      Dansk Ærtemel

      Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

      → Køb Dansk Ærtemel