Jordbærkage med danske jordbær. En ægte dansk klassiker, som emmer af sommer og solskin. Kagen er glutenfri lavet med dansk ærtemel.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 t og 10 min
Opskriften giver til 8-10 stykker
Ingredienser
- 40 g Dansk Ærtemel
- 100 g smør
- 100 g marcipan
- 80 g. sukker
- 2 æg
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk revet citronskal
Hjemmelavet vaniljecreme
- ½ vaniljestang
- 3 spsk sukker
- 1 æg
- 1½ dl letmælk
- 1½ spsk majsstivelse
- 1/4 l piskefløde
- 2 tsk vaniljesukker
Topping:
- 50 g smeltet mørk chokolade
- 350 g danske jordbær
Fremgangsmåde
- Riv marcipan i en skål og pisk smør og sukker sammen med marcipanen
- Tilsæt ét æg af gangen og pisk imellem hvert
- Tilsæt bagepulver og ærtemel og pisk
- Tænd ovnen på 175 °C
- Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir
- Bag kagen i ovnen i 30 minutter
Lav imens vaniljecremen - Bland vaniljekorn med sukker
- Hæld vaniljekorn og sukker i en gryde og pisk ægget heri
- Tilsæt mælk og majsstivelse og pisk mens væsken koges op
- Når cremen begynder at tykne tages den af varmen og hældes i en skål. Put husholdningsfilm tæt ned om cremen og stil på køl
- Kagen tages ud af ovnen og køler af
- Smelt chokoladen i et vandbad og fordel på den kolde kage og lad chokoladen størkne.
- Pisk flødeskum og vaniljesukker og vend med den kolde creme
- Skyl jordbær og halver eller skær i mindre stykker, alt efter hvordan du gerne vil pynte din kage.
- Fordel først flødeskumscremen på kagen og læg herefter jordbærstykkerne i et fint mønster