Jordbærtærte med dansk ærtemel - Pure Dansk™

Jordbærtærte med dansk ærtemel

Af Pure Dansk™

Jordbærtærte med dansk ærtemel - Pure Dansk™

Jordbærkage med danske jordbær. En ægte dansk klassiker, som emmer af sommer og solskin. Kagen er glutenfri lavet med dansk ærtemel. 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 50 min / I alt 1 t og 10 min
Opskriften giver til 8-10 stykker

Ingredienser 

  • 40 g Dansk Ærtemel
  • 100 g smør
  • 100 g marcipan
  • 80 g. sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk revet citronskal 

Hjemmelavet vaniljecreme 

  • ½ vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1½ dl letmælk
  • 1½ spsk majsstivelse
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 tsk vaniljesukker

Topping:

  • 50 g smeltet mørk chokolade 
  • 350 g danske jordbær 

Fremgangsmåde

  1. Riv marcipan i en skål og pisk smør og sukker sammen med marcipanen
  2. Tilsæt ét æg af gangen og pisk imellem hvert
  3. Tilsæt bagepulver og ærtemel og pisk 
  4. Tænd ovnen på 175 °C
  5. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir
  6. Bag kagen i ovnen i 30 minutter 
    Lav imens vaniljecremen 
  7. Bland vaniljekorn med sukker 
  8. Hæld vaniljekorn og sukker i en gryde og pisk ægget heri 
  9. Tilsæt mælk og majsstivelse og pisk mens væsken koges op
  10. Når cremen begynder at tykne tages den af varmen og hældes i en skål. Put husholdningsfilm tæt ned om cremen og stil på køl 
  11. Kagen tages ud af ovnen og køler af 
  12. Smelt chokoladen i et vandbad og fordel på den kolde kage og lad chokoladen størkne. 
  13. Pisk flødeskum og vaniljesukker og vend med den kolde creme 
  14. Skyl jordbær og halver eller skær i mindre stykker, alt efter hvordan du gerne vil pynte din kage. 
  15. Fordel først flødeskumscremen på kagen og læg herefter jordbærstykkerne i et fint mønster 
Servér jordbærkagen samme dag og stil den eventuelt på køl inden servering