Jordbærtærte med ærtemel

Af Pure Dansk™

Jordbærtærte med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Jordbærtærte med ærtemel

Klassisk sommerkage med dejlig mazarinbund med Ingrid ærter og ærtemel. Mazarinkagen toppes med smeltet chokolade, flødecreme og sødmefulde jordbær.

Man ved, at sommeren nærmer sig, når trangen til jordbærtærte melder sig.

Her får du en opskrift på den dejligste og friske jordbærtærte lavet på danske bælgfrugter. Det lyder svært, men det er det ikke! 

Den klassiske jordbærtærte får en moderne drejning, når bunden bliver både glutenfri og rig på planteprotein. Det er en ideel opskrift på en indbydende sommerkage til dem, der vil bage uden hvedemel.

Den naturlige sødme fra jordbærrene og lette friskhed fra den hjemmelavede vaniljecreme spiller flot sammen med en sprød og let tærtebund, som giver et spændende twist til en klassisk dessertfavorit. 

Servér den hjemmelavede jordbærtærte på en varm sommerdag, hvor solen står højt, og nyd smagen af jordbær, chokolade, frisk vanilje og danske bælgfrugter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Dansk Ærtemel.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Jordbærtærte med ærtemel

Antal
1 jordbærtærte
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

Dej

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 1½ dl sukker
  • 75 g blødt smør
  • 3 æg
  • 200 g marcipan
  • 75 g mørk chokolade
  • Hjemmelavet vaniljecreme

  • ½ vaniljestang
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 1½ dl letmælk
  • 1½ spsk. maizena
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 350 g jordbær
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter, og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kassér iblødsætningsvandet. Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25-30 minutter. Hæld kogevandet fra, og lad ærterne køle af.
  • Dej

  • Pisk sukker og blødt smør i en skål. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk.
  • Blend de kogte Ingrid ærter sammen med ærtemel i en blender eller en minihakker.
  • Riv marcipanen på et rivejern, og pisk de blendede Ingrid ærter, ærtemel og revet marcipan sammen med æggemassen i en skål.
  • Hæld dejen i en smurt springform (cirka 20 cm i diameter), og bag tærten i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Stik en spisepind i kagen. Hvis der ikke hænger dej på pinden, er kagen færdigbagt. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.
  • Smelt chokoladen over et vandbad, og smør den ud over den afkølede kage, så den dækker hele kagen. Lad chokoladen størkne og sætte sig helt.
  • Hjemmelavet vaniljecreme

  • Skrab vaniljekornene ud af en halv vaniljestang med en skarp kniv, og bland vaniljekornene med sukker, til du har fint vaniljesukker.
  • Kom vaniljesukkeret i en gryde, og pisk ægget heri.
  • Tilsæt mælk og maizena, og pisk igen, mens cremen koger op. Når cremen begynder at tykne, tages den af varmen.
  • Hæld vaniljecremen i en skål, og dæk den med husholdningsfilm helt tæt om cremen, så den ikke danner skind. Sæt vaniljecremen i køleskabet i 30-45 minutter, så den får lov at sætte sig.
  • Pisk flødeskum og vaniljesukker, og vend det med den kolde vaniljecreme til en lækker flødeskumscreme.
  • Skyl jordbærrene, og halvér dem. Fordel først flødeskumscremen på kagen, og læg herefter jordbærstykkerne ovenpå.
  • Serveringsforslag

    Servér jordbærtærten samme dag, og stil den eventuelt på køl inden servering.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter