Jordbærtærte med ærtemel

Af Pure Dansk™

Jordbærtærte med dansk ærtemel - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Jordbærtærte med dansk ærtemel - Pure Dansk™

Klassisk sommerkage med dejlig mazarinbund med Ingrid ærter og ærtemel. Mazarinkagen toppes med smeltet chokolade, flødecreme og sødmefulde jordbær.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Dansk Ærtemel.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Jordbærtærte med ærtemel

Antal
1 jordbærtærte
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

Dej

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 1½ dl sukker
  • 75 g blødt smør
  • 3 æg
  • 200 g marcipan
  • 75 g mørk chokolade
  • Hjemmelavet vaniljecreme

  • ½ vaniljestang
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 1½ dl letmælk
  • 1½ spsk. maizena
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 350 g jordbær
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter, og iblødsæt dem i rigeligt vand på køl i mini-mum 12 timer. Kassér iblødsætningsvandet. Kog de udblødte ærter i letsaltet vand i 25-30 minutter. Hæld kogevandet fra, og lad ærterne køle af.
  • Dej

  • Pisk sukker og blødt smør i en skål. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk. Blend de kogte Ingrid ærter sammen med ærtemel i en blender eller en minihakker. Riv marcipanen på et rivejern. Pisk de blendede Ingrid ærter, ærtemel og revet marcipan sammen med æggemassen i en skål.
  • Hæld dejen i en smurt springform (cirka 20 cm i diameter), og bag tærten i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Stik en spisepind i kagen. Hvis der ikke hænger dej på pinden, er kagen færdigbagt. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.
  • Smelt chokoladen over et vandbad, og smør den ud over den afkølede kage, så den dækker hele kagen. Lad chokoladen størkne og sætte sig helt.
  • Hjemmelavet vaniljecreme

  • Skrab vaniljekornene ud af en halv vaniljestang med en skarp kniv, og bland vaniljekornene med sukker, til du har fint vaniljesukker. Kom vaniljesukkeret i en gryde, og pisk ægget heri. Tilsæt mælk og maizena, og pisk igen, mens cremen koger op. Når cremen begynder at tykne, tages den af varmen.
  • Hæld vaniljecremen i en skål, og dæk den med husholdningsfilm helt tæt om cremen, så den ikke danner skind. Sæt vaniljecremen i køleskabet i 30-45 minutter, så den får lov at sætte sig.
  • Pisk flødeskum og vaniljesukker, og vend det med den kolde vaniljecreme til en lækker flødeskumscreme.
  • Skyl jordbærrene, og halvér dem. Fordel først flødeskumscremen på kagen, og læg herefter jordbærstykkerne ovenpå.
  • Serveringsforslag

    Servér jordbærtærten samme dag, og stil den eventuelt på køl inden servering.

    Denne opskrift finder du i vores NYHED! Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Sommer Børnevenlig Dessert Kage

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter