Mælkesnitter med ærtemel - Pure Dansk™

Mælkesnitter med ærtemel

Af Pure Dansk™

Mælkesnitter med ærtemel - Pure Dansk™

Hjemmelavet mælkesnitte de lux. Et barndomsminde med en luftig syrlig-sød creme mellem to kakaobunde med ærtemel. Denne version er dyppet i chokolade med knasende sprøde gråærter. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 20 min / Køletid 2 t / I alt 2 t og 50 min
Opskriften giver 12 stk

Ingredienser 

Bunde: 

  • 3 æg 
  • 160 g sukker 
  • 60 g smør 
  • 75 g Dansk Ærtemel
  • 50 g hvedemel
  • 2 spsk vaniljesukker 
  • 2 tsk bagepulver
  • 55 g kakaopulver
  • 1 knivspids salt 
  • ½ dl sødmælk

Creme: 

  • 200 g naturel flødeost
  • 2 spsk honning – flydende, fx blomsterhonning
  • 1 ½ spsk lys sirup 
  • 1 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • citron skal fra en ½ øko citron 
  • 1 ½ dl piskefløde

Chokoladeovertræk med knas 

  • ¼ - ½ dl kogte Danske Gråærter
  • 250 g chokolade, enten mælkechokolade og mørk chokolade

Fremgangsmåde

Bunde: 

  1. Slå æg ud i en skål og tilsæt sukker. Pisk det hvidt og skummende.
  2. Smelt smørren og tilsæt den. 
  3. Bland ærtemel, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao i en anden skål og sigt det i æggemassen lidt ad gangen, skiftevis med mælken. Vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber. 
  4. Kom dejen i en form fx bradepande (ca. 40 x 30 cm) beklædt med bagepapir.
  5. Bag ved 180 C i ca. 10 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af.

Creme: 

  1. Pisk flødeost, honning, sirup, flormelis, vaniljesukker og citronskal til en cremet masse. Det skal blot lige piskes helt kort. 
  2. Pisk fløden til skum og vend den i flødeostcremen.
  3. Stil cremen på køl til du skal bruge den. 

Når bundene er blevet kolde og cremen har stået køl, er vi klar til at samle. 

  1. Skær den store bund over på midten. Kom cremen på den en halvdel og den anden halvdel ovenpå, så du ender med de to lidt ”ru” sider ud af, så det ligner en mælkesnitte vi kender. Det vil sige den glatte overflade vender indad mod cremen. 
  2. Sæt i køleskabet i min. 2 timer. Skær dem i ønskede størrelser. Sæt på køl indtil du er klar med chokoladen. 
  3. Smelt chokoladen over vandbad. 
  4. Hak gråærterne og rist dem på en tør pande i 5-7 min. ved middelvarme. Kom dem i den smeltede chokolade. 
  5. Dyb en ende af mælkesnitten i chokoladen med ristede gråærter. 

Sæt dem på køl og nyd dem når chokoladen har sat sig. 

Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet. 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel