Mælkesnitter med ærtemel

Af Pure Dansk™

Mælkesnitter med ærtemel - Pure Dansk™
Mælkesnitter med ærtemel - Pure Dansk™

Hjemmelavet mælkesnitte de lux. Et barndomsminde med en luftig syrlig-sød creme mellem to kakaobunde med ærtemel. Denne version er dyppet i chokolade med knasende sprøde gråærter.

Forkæl både børn og voksne med hjemmelavede mælkesnitter

Mælkesnitter hører ikke kun barndommen til. Med denne opskrift på hjemmelavede mælkesnitter får du en sjov og overraske kage på dessertbordet.

Opskriften er nem at følge, men mælkesnitten kræver lidt tid på køl for at få den rigtige konsistens. Til gengæld er den værd at vente på, når der er fuld valuta på smagsoplevelsen.

Ingredienserne er nøje udvalgte, og det danske ærtemel giver både smag og tekstur, som sammen med den friske, let syrlige mælkecreme i midten, gør denne udgave af mælkesnitten til et sundere og sjovere alternativ til den købte variant. De knasende gråærter i chokolade tilfører et yderligere twist. 

Kort sagt: Hjemmelavede mælkesnitter er ikke kun for børn, de gør sig også godt som en overraskende gæstedessert eller en hyggelig eftermiddagsforkælelse.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Gråærter.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Mælkesnitter med ærtemel

Antal
12 stk.
Tid
50 minutter

Ingredienser

Bunde

  • 75 g Dansk Ærtemel
  • 3 æg 
  • 160 g sukker 
  • 60 g smør 
  • 50 g hvedemel
  • 2 spsk. vaniljesukker 
  • 2 tsk. bagepulver
  • 55 g kakaopulver
  • 1 knivspids salt 
  • ½ dl sødmælk
  • Creme

  • 200 g naturel flødeost
  • 2 spsk. honning – flydende, fx blomsterhonning
  • 1 ½ spsk. lys sirup 
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Citron skal fra en ½ øko citron 
  • 1 ½ dl piskefløde
  • Chokoladeovertræk med knas

  • ¼ - ½ dl kogte Danske Gråærter
  • 250 g chokolade, enten mælkechokolade og mørk chokolade
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Bunde

  • Slå æg ud i en skål og tilsæt sukker. Pisk det hvidt og skummende.
  • Smelt smørret og tilsæt det. 
  • Bland ærtemel, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao i en anden skål, og sigt det i æggemassen lidt ad gangen, skiftevis med mælken. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. 
  • Kom dejen i en form fx bradepande (ca. 40 x 30 cm) beklædt med bagepapir.
  • Bag ved 180 C i ca. 10 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af.
  • Creme

  • Pisk flødeost, honning, sirup, flormelis, vaniljesukker og citronskal til en cremet masse. Det skal blot lige piskes helt kort. 
  • Pisk fløden til skum og vend den i flødeostcremen.
  • Stil cremen på køl, indtil du skal bruge den. 
  • Samling

  • Skær den store bund over på midten. Kom cremen på den en halvdel, og læg den anden halvdel ovenpå, så du ender med de to lidt ”ru” sider ud af, så det ligner en mælkesnitte, som vi kender dem. Det vil sige den glatte overflade vender indad mod cremen. 
  • Sæt i køleskabet i min. 2 timer. Skær dem i ønskede størrelser, og sæt på køl igen, til du er klar med chokoladen. 
  • Smelt chokoladen over vandbad. 
  • Hak gråærterne og rist dem på en tør pande i 5-7 min. ved middelvarme. Kom dem i den smeltede chokolade. 
  • Dyb en ende af mælkesnitten i chokoladen med ristede gråærter.
  • Serveringsforslag

    Sæt dem på køl og nyd dem, når chokoladen har sat sig.

    Tip

    Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet. 

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter