Klatkager med ærtemel

Af Pure Dansk™

Klatkager med ærtemel
Klatkager med ærtemel

Klatkager er den perfekte måde at bruge en rest risengrød, når du ikke længere kan spise ris'ala'mande og risengrød med smørklat. Klatkager med ærtemel har en skøn smag af jul.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Klatkager med ærtemel

Antal
12 stk.
Tid
25 minutter

Ingredienser

  • 4 spsk. Dansk Ærtemel
  • 500 g risengrød 
  • 2 æg 
  • 2 spsk. mælk 
  • 1 tsk. kardemomme 
  • Skal af ½ appelsin eller citron  
  • 1 tsk bagepulver 
  • 1 spsk. sukker 
  • 1 tsk. vaniljesukker 
  • Smør til stegning 
  • Syltetøj, evt. solbær for syrlighed til den søde klatkage
  • Eventuelt flormelis som topping
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Rør risengrød og ærtemel sammen.
  • Æggene piskes sammen og tilsættes.
  • Tilsæt mælk en spiseske ad gangen og pisk. 
  • Kom til sidst sukker, vaniljesukker, bagepulver, kardemomme og revet citron eller appelsinskal i og pisk til en tyk grød. 
  • Varm en pande op med smør og tilføj et par klatter ad gangen med en ske. 
  • Lad klatkagerne bage i et par minutter på hver side til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Servér med syltetøj og flormelis på toppen. 

    Jul Hurtig Nem Børnevenlig Kage

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter