Klatkager med ærtemel

Af Pure Dansk™

Klatkager med ærtemel
Klatkager med ærtemel

Klatkager er den perfekte måde at bruge en rest risengrød, når du ikke længere kan spise risalamande og risengrød med smørklat. Klatkager med ærtemel har en skøn smag af jul.

Lad duften af nystegte klatkager brede sig i køkkenet

Julemorgener bliver endnu dejligere med nysteget klatkager. Ærtemel giver klatkagerne et naturligt proteinboost og en let nøddeagtig smag. Perfekte som en glutenfri snack eller sundere morgenmad. Konsistensen bliver dejligt saftig, og de kan nydes både varme og kolde – med frugt, bær eller en klat yoghurt på toppen.

Ærtemelet binder risengrøden sammen og tilfører næring uden at dominere smagen. Når du anvender ærtemel i stedet for hvedemel får du glutenfri klatkager, da bælgfrugter er naturligt glutenfri.

Det er en skøn måde at få brugt den sidste rest risengrød på, og med dansk ærtemel løfter du næringsindholdet, uden at gå på kompromis med smagen. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Klatkager med ærtemel

Antal
12 stk.
Tid
25 minutter

Ingredienser

  • 4 spsk. Dansk Ærtemel
  • 500 g risengrød 
  • 2 æg 
  • 2 spsk. mælk 
  • 1 tsk. kardemomme 
  • Skal af ½ appelsin eller citron  
  • 1 tsk bagepulver 
  • 1 spsk. sukker 
  • 1 tsk. vaniljesukker 
  • Smør til stegning 
  • Syltetøj, evt. solbær for syrlighed til den søde klatkage
  • Eventuelt flormelis som topping
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Rør risengrød og ærtemel sammen.
  • Æggene piskes sammen og tilsættes.
  • Tilsæt mælk en spiseske ad gangen og pisk. 
  • Kom til sidst sukker, vaniljesukker, bagepulver, kardemomme og revet citron eller appelsinskal i, og pisk til en tyk grød. 
  • Varm en pande op med smør og tilføj et par klatter ad gangen med en ske. 
  • Lad klatkagerne bage i et par minutter på hver side til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Servér med syltetøj og flormelis på toppen.