Klatkager er den perfekte måde at bruge en rest risengrød, når du ikke længere kan spise ris'ala'mande og risengrød med smørklat. Klatkager med ærtemel har en skøn smag af jul.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 15 min / I alt 25 min
Opskriften giver 12 stk.
Ingredienser
- 500 g risengrød
- 4 spsk Dansk Ærtemel
- 2 æg
- 2 spsk mælk
- 1 tsk kardemomme
- Skal af ½ appelsin eller citron
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- Smør til stegning
- Syltetøj, evt. solbær for syrlighed til den søde klatkage
- Eventuelt flormelis som topping
Fremgangsmåde
- Rør risengrød og ærtemel sammen
- Æggene piskes sammen og tilsættes
- Tilsæt mælk en spiseske ad gangen og pisk
- Kom til sidst sukker, vaniljesukker, bagepulver, kardemomme og revet citron eller appelsinskal i og pisk til en tyk grød.
- Varm en pande op med smør og tilføj et par klatter ad gangen med en ske.
- Lad klatkagerne bage i et par minutter på hver side til de er gyldne
Servér med syltetøj og flormelis på toppen.