Chokoladekage med hestebønner

Chokoladekage med hestebønner

Af Pure Dansk™

Chokoladekage med hestebønner

En klassisk chokoladekage med et lille twist i form af hestebønner, som giver en cremet konsistens og tilfører lidt god samvittighed til kagen i form af kostfibre og protein.  

Forberedelse 15 min / Tilberedning 25 min / I alt 40 min.
Denne opskrift giver cirka 12 stykker

 

Ingredienser

  • 1,5 dl hestebønner, tørrede 
  • 1 spsk vand
  • 2 spsk blødt smør
  • ½ dl akaciehonning 
  • 100 g mørk chokolade
  • ½ vaniljestang
  • 1 nip salt
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 5 æg

Fremgangsmåde

  1. Skyl hestebønnerne og sæt i blød, i rigeligt koldt vand, på køl i minimum 12 timer
  2. Hæld vandet fra og kog bønnerne i 45 min.
  3. Blend bønnerne i en foodprocessor sammen med 1 spsk. vand. Tilsæt smør sammen med akaciehonning og blend til massen er glat
  4. Smelt chokoladen i et vandbad, kom i massen og blend igen
  5. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn, salt, kakao, bagepulver og natron og blend
  6. Blend æggene i et ad gangen
  7. Fyld kagemassen i en form beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 185 grader varmluft i ca. 25 min.
  8. Strøg gerne med saltflager på toppen