
En klassisk chokoladekage med et lille twist i form af hestebønner, som giver en cremet konsistens og tilfører lidt god samvittighed til kagen i form af kostfibre og protein.
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 25 min. / I alt 40 min.
Denne opskrift giver cirka 12 stykker
Ingredienser
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
- 1 spsk. vand
- 2 spsk. blødt smør
- ½ dl akaciehonning
- 100 g mørk chokolade
- ½ vaniljestang
- 1 nip salt
- ½ dl kakao
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 5 æg
Fremgangsmåde
- Skyl hestebønnerne og sæt i blød, i rigeligt koldt vand, på køl i minimum 12 timer
- Hæld vandet fra og kog bønnerne i 45 min.
- Blend bønnerne i en foodprocessor sammen med 1 spsk. vand. Tilsæt smør sammen med akaciehonning og blend til massen er glat
- Smelt chokoladen i et vandbad, kom i massen og blend igen
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn, salt, kakao, bagepulver og natron og blend
- Blend æggene i et ad gangen
- Fyld kagemassen i en form beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 185 grader varmluft i ca. 25 min.
- Strøg gerne med saltflager på toppen