Chokoladekage med hestebønner

Af Pure Dansk™

Chokoladekage med hestebønner
Chokoladekage med hestebønner

En klassisk chokoladekage med et lille twist i form af hestebønner, som giver en cremet konsistens og tilfører lidt god samvittighed til kagen i form af kostfibre og protein.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Chokoladekage med hestebønner

Antal
1 kage
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 spsk. vand
  • 2 spsk. blødt smør
  • ½ dl akaciehonning 
  • 100 g mørk chokolade
  • ½ vaniljestang
  • 1 nip salt
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 5 æg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra og kog bønnerne i 45 min.
  • Blend bønnerne i en foodprocessor sammen med 1 spsk. vand. Tilsæt smør sammen med akaciehonning og blend til massen er glat.
  • Smelt chokoladen i et vandbad, kom i massen og blend igen.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn, salt, kakao, bagepulver og natron og blend.
  • Blend æggene i et ad gangen.
  • Fyld kagemassen i en form beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 185 grader varmluft i ca. 25 min.
  • Serveringsforslag

    Strøg gerne med saltflager på toppen

    Børnevenlig Proteinrig Kage

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter