Fastelavnsboller med syltetøj og flødeskum i vandbakkelser med ærtemel

Af Pure Dansk™

Fastelavnsboller med syltetøj og flødeskum i vandbakkelser med ærtemel
Vegetarisk
Vegetarisk
Fastelavnsboller med syltetøj og flødeskum i vandbakkelser med ærtemel

Invitér gæster på de lækreste fastelavnsboller af vandbakkelser. Smukke og lækre vandbakkelser bagt med ærtemel og fyldt med vaniljecreme, flødeskum og solbærsyltetøj. Nyd dem til fastelavn eller hele året rundt, som en lækker dessert.

 

 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Fastelavnsboller med syltetøj og flødeskum i vandbakkelser med ærtemel

Antal
12 fastelavnsboller
Tid
45 minutter

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 100 g smør
  • 2 dl vand
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg
  • Hjemmelavet vaniljecreme

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl sødmælk
  • ½ dl sukker
  • 4 spsk. maizena
  • ½ vaniljestang
  • Solbærsyltetøj

  • 250 g solbær (friske eller frosne bær)
  • 200 g sukker
  • 2 tsk. citronsaft
  • Fyld

  • 5 dl fløde
  • Pynt

  • 30 g frysetørret hindbær
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Hjemmelavet vaniljecreme

  • Start med at lave vaniljecremen. Kom æggeblommer, mælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde. Kog cremen op ved middelvarme under omrøring med et piskeris.
  • Cremen tages af blusset, når den begynder at tykne. Kom cremen i en skål, og stil den på køl med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen.
  • Solbærsyltetøj

  • Mens cremen er på køl, laves solbærsyltetøjet. Skyl solbærrene, og fjern stilkene.
  • Kom sukker, citronsaft og solbær i en gryde. Rør rundt ved middelvarme, til det begynder at koge.
  • Lad syltetøjet simre i 10-15 minutter, indtil sukkeret er smeltet. Hæld syltetøjet i en skål eller et glas, og stil det på køl.
  • Vandbakkelser

  • Kog smør og vand i en gryde. Tilsæt ærtemel og hvedemel i gryden, mens der røres hurtigt, så dejen slipper siderne.
  • Hæld dejen i en skål, og lad den køle af i 5-10 minutter.
  • Imens piskes 3 æg sammen. Æggene piskes hurtigt i dejen, til den er glat og blank.
  • Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose, og lav 12 toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Åbn ikke ovnen, imens de bager, for så falder de sammen.
  • Efter 25 minutter tages en af vandbakkelserne ud af ovnen. Falder den sammen, så lad de andre få 2 minutter mere. Tag vandbakkelserne ud, og lad dem køle helt af.
  • Knus de frysetørrede hindbær med bagsiden af en ske, og vend toppen af vandbakkelserne heri.
  • Pisk fløden til flødeskum. Skær vandbakkelserne over på midten.
  • Start med at komme syltetøj på bunden, og kom herefter en klat flødeskum og vaniljecreme oven på syltetøjet. Til sidst samles fastelavnsbollen ved at lægge toppen med frysetørret hindbær oven på flødeskummet.
  • Tip

    I denne opskrift er fastelavnsbollerne fyldt med hjemmelavet solbærsyltetøj. Vandbakkelsesfastelavnsbollerne med ærtemel smager også dejligt med solbærsyltetøj fra din lokale købmand.

    Denne opskrift finder du i vores NYHED! Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Sød Fastelavn Børnevenlig Nem Vinter Forår Sommer Efterår Bagværk Dessert

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter