Fastelavnsboller med creme og ærtemel

Af Pure Dansk

Fastelavnsboller med creme og ærtemel
Fastelavnsboller med creme og ærtemel

Gammeldags fastelavnsboller med ærtemel. De er luftige og fyldt med skøn vaniljecreme. Præcis som du kender dem.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Fastelavnsboller med creme og ærtemel

Antal
12 fastelavnsboller

Ingredienser

Dej

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 1½ dl mælk
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 340 g hvedemel
  • Hjemmelavet vaniljecreme

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • ½ dl sukker
  • 4 spsk. maizena
  • ½ vaniljestang
  • Pynt

  • Chokoladeglasur af flormelis, kakaopulver og vand
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Dej

  • Smelt smør i en gryde ved lav varme. Rør gæren ud i mælken i en skål. Rør smeltet smør, sukker, vaniljesukker og æg i skålen med mælken. Tilsæt ærtemel, kardemomme og salt, og rør rundt med en grydeske. Sigt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt dejen godt med hænderne eller på en røremaskine. Dejen er let klistret, men den sætter sig, når den hæver. Lad dejen hæve tildækket under et rent viskestykke i 1 time på køkkenbordet.
  • Hjemmelavet vaniljecreme

  • Mens dejen hæver, laves vaniljecremen. Kom æggeblommer, mælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde. Kog cremen op ved middelvarme under omrøring med et piskeris. Cremen tages af blusset, når den begynder at tykne. Kom cremen i en skål, og sæt den på køl med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en stor firkant. Skær den ud i 12 lige store firkanter. På midten af hver firkant sættes 1 spsk. vaniljecreme. Fold de 4 hjørner ind over cremen, og pres godt sammen. Sørg for at presse alle åbninger helt sammen, så fyldet ikke kan flyde ud, og tril forsigtigt bollerne til runde fastelavnsboller. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningerne nedad, så cremen ikke flyder ud, mens de bages.
  • Lad fastelavnsbollerne hæve et lunt sted i 60-70 minutter, til bollerne er hævet til det dobbelte.
  • Pensl fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader varmluft i 15 minutter, til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Lad de færdigbagte fastelavnsboller afkøle helt på en rist, og pynt dem med chokoladeglasur.

    Denne opskrift finder du i vores NYHED! Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Fastelavn Børnevenlig Efterår Vinter Kage Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter