
Hvis du elsker fastelavnsboller, så skal du prøve denne udgave med danske Anicia linser. Vi tør godt love, at du ikke bliver skuffet - tværtimod. De er cremet, luftige, søde og sprøde udenpå, ligesom en fastelavnsbolle skal være. Og så er de nemme at lave.
Forberedelse 50 min / Hævning 1 t 30 min / Tilberedning 20 min / Tid i alt 2 t 40 min. Denne opskrift er til ca. 10 stk.
Ingredienser
Dej:
- 80 g smør
- ¾ dl sødmælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 3 spsk. rørsukker
- 2 tsk. kardemomme
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 3¾ dl hvedemel
- ½ tsk. salt
Hjemmelavet vaniljecreme:
- 2 æggeblommer
- 2 dl sødmælk
- ½ dl sukker
- 4 spsk. maizena
- ½ vaniljestang (både korn og stang)
Andet fyld:
- Chokolade
- Marcipan
- Nougat
- Syltetøj
Fremgangsmåde
Lav først vaniljecremen, så den kan nå at køle af.
Vaniljecreme:
- Kom æggeblommer, sødmælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og rør det sammen
- Varm cremen op under middelvarme, mens der piskes let
- Tag gryden af varmen, når cremen begynder at tykne
- Kom cremen i en skål og sæt den på køl, med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen
Dejen:
- Blend 1 dl linser til linsemel med en kværn. En ren kaffekværn kan fint bruges
- Opvarm smør og mælk i en gryde på lav varme, indtil smørret er smeltet
- Kom den lune mælk og smør i en skål og opløs gæren her i
- Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør det sammen
- Rør først linsemel i og kom herefter hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen samler sig
- Kom nu dejen ud på bordet og ælt den i 5 min.
- Dejen kommes tilbage i skålen, og sættes til hævning et lunt sted, med et klæde over i 1 time
Samling af faselavnsbollerne:
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til den er et par millimeter tyk
- Skær den ud i 10 lige store firkanter
- Kom en stor tsk. vaniljecreme på hver firkant. Kom eventuelt også marcipan, nougat, chokolade eller syltetøj i
- Fold de fire hjørner ind over cremen og pres godt sammen – pres alle åbninger sammen, så fyldet ikke kan komme ud
- Kom dem på en bageplade med den samlede bund nedad og stil dem til hævning et lunt sted, med et klæde over i 30 min.
- Forvarm ovnen til 200° grader alm. ovn.
- Pensl fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 15-20 min, eller til de er gyldne
Lad de færdigbagte fastelavnsboller afkøle, før du pynter dem med glasur.