Fortsæt til indhold
Hvis du elsker fastelavnsboller, så skal du prøve denne udgave med danske Anicia linser. Vi tør godt love, at du ikke bliver skuffet - tværtimod. De er cremet, luftige, søde og sprøde udenpå, ligesom en fastelavnsbolle skal være. Og så er de nemme at lave.
Danske Anicia linser
Gammeldags fastelavnsboller med Anicia linser
10 stk.
1 time
og 10 minutter
Ingredienser
Dej 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser 80 g smør ¾ dl sødmælk 25 g gær 1 æg 3 spsk. rørsukker 2 tsk. kardemomme 3¾ dl hvedemel ½ tsk. salt
Hjemmelavet vaniljecreme 2 æggeblommer 2 dl sødmælk ½ dl sukker 4 spsk. maizena ½ vaniljestang (både korn og stang)
Andet fyld Chokolade Marcipan Nougat Syltetøj
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Vaniljecreme Kom æggeblommer, sødmælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og rør det sammen. Varm cremen op under middelvarme, mens der piskes let. Tag gryden af varmen, når cremen begynder at tykne. Kom cremen i en skål og sæt den på køl, med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen.
Dejen Blend 1 dl linser til linsemel med en kværn. En ren kaffekværn kan fint bruges. Opvarm smør og mælk i en gryde på lav varme, indtil smørret er smeltet. Kom den lune mælk og smør i en skål og opløs gæren her i. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør det sammen. Rør først linsemel i og kom herefter hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen samler sig. Kom nu dejen ud på bordet og ælt den i 5 min. Dejen kommes tilbage i skålen, og sættes til hævning et lunt sted, med et klæde over i 1 time.
Samling af faselavnsbollerne Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til den er et par millimeter tyk. Skær den ud i 10 lige store firkanter. Kom en stor tsk. vaniljecreme på hver firkant. Kom eventuelt også marcipan, nougat, chokolade eller syltetøj i. Fold de fire hjørner ind over cremen og pres godt sammen – pres alle åbninger sammen, så fyldet ikke kan komme ud. Kom dem på en bageplade med den samlede bund nedad og stil dem til hævning et lunt sted, med et klæde over i 30 min. Forvarm ovnen til 200° grader alm. ovn. Pensl fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 15-20 min, eller til de er gyldne.
Serveringsforslag
Lad de færdigbagte fastelavnsboller afkøle, før du pynter dem med glasur.
Tip
Start med at lave vaniljecremen, så den kan nå at køle af.
Produkter
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.
→ Alle produkter