Semlor med ærtemel - Fastelavnsboller

Af Pure Dansk™

Semlor med ærtemel - Pure Dansk™
Semlor med ærtemel - Pure Dansk™

Den svenske udgave af en fastelavnsbolle Semlor med fyld af mandler, vaniljecreme, flødeskum, marcipan og marmelade i en dejlig bolle lavet med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Semlor med ærtemel - Fastelavnsboller

Antal
8-10 stk.
Tid
50 minutter

Ingredienser

Dej

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • ½ spsk. kardemomme
  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 70 g sukker
  • 1 nip salt
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • Hjemmelavet kagecreme

  • 2 æggeblommer, gem æggehviden til pensling af bollerne
  • 2 dl mælk
  • ½ dl sukker
  • 1 spsk. maizena
  • ½ vaniljestang (både korn og stang)
  • Fyld

  • 100 g marcipan
  • 100 g mandler
  • 1 spsk fløde 
  • 8-10 spsk. syltetøj/marmelade - vi anbefaler syrlige bær som hindbær, solbær, havtorn
  • ¼ l fløde til flødeskum
  • Flormelis til drys på toppen 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Vaniljecreme

  • Kom æggeblommer, mælk, sukker, maizena, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og rør det sammen
  • Varm cremen op under middelvarme, mens der piskes let
  • Tag gryden af varmen, når cremen begynder at tykne
  • Kom cremen i en skål og sæt den på køl, med husholdningsfilm tætsluttet mod cremen
  • Dejen

  • Mælken lunes med kardemomme og gær udrøres i mælken
  • Tag det af varmen og hæld i en skål og tilsæt blødt smør sammen med æg og rør rundt
  • Tilsæt sukker, salt og ærtemel til blandingen. 
  • Rør hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen samler sig. Dejen skal være rimelig blød.
  • Kom nu dejen ud på bordet med lidt mel og ælt den i 5 min.
  • Dejen kommes tilbage i skålen, og sættes til hævning et lunt sted, med et klæde over i 1 time. Skal hæve til dobbelt størrelse.
  • Trilles til 8-10 boller og hæver ca. en halv time igen.
  • Pensl eventuelt med æg eller lidt fløde og bag ca 12-13 min. ved 175C
  • Samling af faselavnsbollerne

  • Toppen skæres af de kolde boller
  • Det indre pilles ud og røres med revet marcipan, vaniljecreme, 1 spsk fløde til en remoncelignende masse, tilsæt fint hakkede mandler for sprødhed
  • Bollen fyldes med remoncefyld, marmelade og flødeskum
  • Toppen lægges på og hele herligheden drysses med flormelis
  • Tip

    Start med at lave vaniljecremen, så den kan nå at køle af.

    Fastelavn Vinter Efterår Børnevenlig Kage Svensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter