Kringle med ærtemel og remonce med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Kringle med ærtemel og remonce med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Kringle med ærtemel og remonce med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Skøn kringle fyldt med remonce af Ingrid ærter. Dejen er med ærtemel, som tilfører kringlen en dejlig smag. 

Forberedelse 50 min / På køl 2 t / Tilberedning 25 min / I alt 2 t 30 min 
Opskriften giver til 16-18 stykker kringle. 

Ingredienser 

Dej

  • 1½ dl (105 g) Dansk Ærtemel
  • 25 g gær
  • ¾ dl fløde
  • 4 dl hvedemel 
  • 200 g smør 
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
Fyld
  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ dl sukker
  • ½ dl brun farin  
  • 100 g blødt smør
  • 3 tsk kanel 
  • 1 tsk kardemomme 
  • 1 dl chokolade
  • ½ dl hasselnødder
                Pynt
                • 1 æg til pensling 
                • 2 spsk. Perlesukker
                • ½ dl hasselnødder

                      Fremgangsmåde

                      Dagen før: 

                      1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

                      På dagen:

                      1. Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 25 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra. 
                      2. Rør gæren ud i den kolde fløde.
                      3. Smuldr smørret i melet og ælt det sammen med fløden og gæren. 
                      4. Tilsæt sukker og æg. Ælt dejen godt sammen i ca. 5min
                      5. Rul dejen ud til en lang rektangel (ca. 60x20cm) på et meldrysset stykke bagepapir. 
                      6. Blend alle ingredienserne til fyldet undtagen chokolade og nødder i en minihakker, så det får konsistens som en remonce og fordel det midt på dejen. Fordel hakket chokolade og nødder oven på fyldet. 
                      7. Vip siderne ind over fyldet, luk enderne og vend samlingen ned af før stangen formes til en kringle 
                      8. Stil kringlen på køl i et par timer eller natten over med et fugtigt viskestykke over. 
                      9. Tag kringlen ud af køleskabet og forvarm ovnen til 225 °C varmluft
                      10. Pisk ægget og pensel kringlen med det. Drys den med perlesukker og hakket nødder. Bag kringlen nederest i ovnen i 15-20 min