Kringle med ærtemel og remonce med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Kringle med ærtemel og remonce med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Kringle med ærtemel og remonce med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Skøn kringle fyldt med remonce af Ingrid ærter. Dejen er med ærtemel, som tilfører kringlen en dejlig smag.

Hjemmebagt kringle med bælgfrugter: Sødt møder sundt i dansk favorit

Blød gærdej, sød remonce og et hint af nøddeagtig smag fra ærtemel gør denne kringle både traditionel og nytænkende.

Ingrid ærter i fyldet giver naturlig sødme, en cremet konsistens og ekstra protein, som klæder klassikeren. En skøn balance mellem sødme og substans – som alternativ til klassisk wienerbrød og perfekt til eftermiddagskaffen. 

Denne opskrift på hjemmelavet kringle er et godt eksempel på, hvordan danske råvarer kan løfte klassisk bagværk, og det er et godt sted at begynde, hvis du vil bage med bælgfrugter. 

Og så er det jo altid sjovt med en bæredygtig genfortolkning af en elsket dansk wienerbrødsklassiker, der vil klæde et hvert kaffebord. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Ingrid Ærter.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Kringle med ærtemel og remonce med Ingrid ærter

Antal
16-18 stykker
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

Dej

  • 1½ dl (105 g) Dansk Ærtemel
  • 25 g gær
  • ¾ dl fløde
  • 4 dl hvedemel 
  • 200 g smør 
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • Fyld

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ dl sukker
  • ½ dl brun farin  
  • 100 g blødt smør
  • 3 tsk. kanel 
  • 1 tsk. kardemomme 
  • 1 dl chokolade
  • ½ dl hasselnødder
  • Pynt

  • 1 æg til pensling 
  • 2 spsk. Perlesukker
  • ½ dl hasselnødder
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 25-30 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra. 
  • Rør gæren ud i den kolde fløde.
  • Smuldr smørret i melet, og ælt det sammen med fløden og gæren. 
  • Tilsæt sukker og æg. Ælt dejen godt sammen i ca. 5 minutter.
  • Rul dejen ud til en lang rektangel (ca. 60x20cm) på et meldrysset stykke bagepapir. 
  • Blend alle ingredienserne til fyldet undtagen chokolade og nødder i en minihakker, så det får konsistens som en remonce, og fordel det midt på dejen. Fordel hakket chokolade og nødder oven på fyldet. 
  • Vip siderne ind over fyldet, luk enderne og vend samlingen ned ad, før stangen formes til en kringle.
  • Stil kringlen på køl i et par timer eller natten over med et fugtigt viskestykke over. 
  • Tag kringlen ud af køleskabet, og forvarm ovnen til 225 °C varmluft.
  • Pisk ægget og pensel kringlen med det. Drys den med perlesukker og hakkede nødder. Bag kringlen nederst i ovnen i 15-20 min.