Skøn kringle fyldt med remonce af Ingrid ærter. Dejen er med ærtemel, som tilfører kringlen en dejlig smag.
Forberedelse 50 min / På køl 2 t / Tilberedning 25 min / I alt 2 t 30 min
Opskriften giver til 16-18 stykker kringle.
Ingredienser
Dej
- 1½ dl (105 g) Dansk Ærtemel
- 25 g gær
- ¾ dl fløde
- 4 dl hvedemel
- 200 g smør
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- ½ dl sukker
- ½ dl brun farin
- 100 g blødt smør
- 3 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 dl chokolade
- ½ dl hasselnødder
- 1 æg til pensling
- 2 spsk. Perlesukker
- ½ dl hasselnødder
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 25 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
- Rør gæren ud i den kolde fløde.
- Smuldr smørret i melet og ælt det sammen med fløden og gæren.
- Tilsæt sukker og æg. Ælt dejen godt sammen i ca. 5min
- Rul dejen ud til en lang rektangel (ca. 60x20cm) på et meldrysset stykke bagepapir.
- Blend alle ingredienserne til fyldet undtagen chokolade og nødder i en minihakker, så det får konsistens som en remonce og fordel det midt på dejen. Fordel hakket chokolade og nødder oven på fyldet.
- Vip siderne ind over fyldet, luk enderne og vend samlingen ned af før stangen formes til en kringle
- Stil kringlen på køl i et par timer eller natten over med et fugtigt viskestykke over.
- Tag kringlen ud af køleskabet og forvarm ovnen til 225 °C varmluft
- Pisk ægget og pensel kringlen med det. Drys den med perlesukker og hakket nødder. Bag kringlen nederest i ovnen i 15-20 min