Sommertærte med friske bær og ærtemel

Af Pure Dansk™

Sommertærte med friske bær og ærtemel
Sommertærte med friske bær og ærtemel

En skøn sommerkage med en sprød bund af ærtemel og toppet med friske bær og flødeostecreme. Du kan skifte de friske bær ud alt efter sæson og smag.

Smuk sommertærte med sæsonens bær

Sprød tærtebund af ærtemel danner base for et lag af saftige, friske bær. Ærtemel giver både struktur og et boost af planteprotein.

Bær, et sprødt chokoladelag og den lette flødeostecreme løftes af en næringsrig tærtebund bagt med ærtemel, og danner tilsammen en frisk, farverig og nærende dessert, der passer perfekt til solrige eftermiddage og lette sommermåltider.

Her har vi valgt de saftige brombær og blåbær for en tærte med blålige nuancer, men du kan også vælge røde jordbær, hindbær og ribs eller andre af sæsonens frugter. Sæt tærten på kaffebordet i haven, og nyd smagen sommer

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Sommertærte med friske bær og ærtemel

Antal
1 kage
Tid
1 time og 5 minutter

Ingredienser

Mørdej

  • 1¼ dl (80 g) Dansk Ærtemel
  • 160 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 120 g smør
  • 1 æg
  • 85 g mørk chokolade
  • Flødeostecreme

  • 1 dl piskefløde
  • 200 g flødeost
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Topping

  • 150 g friske bær
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Mørdej

  • Bland ærtemel, hvedemel og flormelis i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen med fingrene eller en gaffel.
  • Pisk ægget, og saml dejen med ægget. Dejen må ikke æltes for meget, men skal blot lige samles. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  • Tag mørdejen ud af køleskabet, og drys lidt hvedemel på bordet. Rul dejen ud med en kagerulle, så den passer til tærteformen. I denne opskrift anvendes en tærteform med løs bund med en diameter på cirka 24 cm.
  • Flyt forsigtigt dejen over i den smurte form. Skær den overskydende dej af, så dejen flugter med tærteformens kant.
  • Prik små huller i tærtedejen med en gaffel, og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter, til den er let gylden.
  • Hak chokoladen fint, og fordel den over den varme tærtebund, når den kommer ud af ovnen, så chokoladen smelter. Lad tærten køle helt af.
  • Flødeostecreme

  • Pisk fløden til flødeskum, og vend det sammen med flødeost, flormelis og vaniljesukker.
  • Skyl bærerne, og skær eventuelt nogle af dem i halve og kvarte.
  • Fordel flødeostecremen på den afkølede mørdejsbund, og fordel de friske bær.
  • Serveringsforslag

    Servér den sødmefulde tærte til sommerens fødselsdage, fester eller til en hyggestund i haven.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter