Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter
Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Virkelig lækre rabarbermuffins med Ingrid ærter, som tilfører kagerne god næring og svampet konsistens. Sammensætningen af den søde hvide chokolade og de syrlige rabarber giver disse muffins en helt perfekt balance.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Rabarbermuffins med hvid chokolade og Ingrid ærter

Antal
12 muffins
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 300 g rabarber
  • 200 g hvid chokolade
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 1½ dl sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter, og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 25-30 minutter i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra de kogte ærter, og stil dem til side.
  • Skyl rabarberne for jord, og skær de grønne blade af. Skær de rensede rabarber i mindre stykker. Hak den hvide chokolade groft.
  • Blend de kogte Ingrid ærter sammen med æg og mælk.
  • Bland sukker, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål, og vend det i den blendede Ingrid ærte-masse. Vend til sidst hakket hvid chokolade og rabarber i dejen.
  • Smør muffinformen, kom 2 spsk. dej i hvert hul, og bag dem ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter.
  • Lad dem køle af inden servering.
  • Tip

    Lav en dobbelt portion, og frys halvdelen ned, så har du altid lækre muffins, når kagesulten melder sig, eller der kommer gæster på besøg.

    Denne opskrift finder du i vores NYHED! Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Sommer Børnevenlig Snack Dessert

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter