Blondie med hvid chokolade og ærtemel

Af Pure Dansk™

Blondie med hvid chokolade og ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Blondie med hvid chokolade og ærtemel

Blondies er brownies med hvid chokolade. Denne er lavet med ærtemel. Glutenfri, svampet og lækker. For ekstra smag tilsæt hasselnødder og stykker af mørk eller hvid chokolade.

Blondie brownie med ærtemel – den lyse version af en kageklassiker


En blondie er en lys brownie, hvor hvid chokolade og vanilje erstatter kakao og mørk chokolade. Resultatet er en blød og let karamelliseret kage med intens smørsmag. Her er den lavet med ærtemel for en naturligt glutenfri variant, som bevarer den klassiske, saftige struktur.

Hvor brownien er mørk og intens, er blondien sød og lys med smag af hvid chokolade og citron. Med ærtemel i dejen får kagen et moderne twist, som gør den glutenfri uden at miste sin karakteristiske fugt og fylde.

Det er en nem kageopskrift og en god måde at bage med bælgfrugter på. Vi kan kun anbefale, at du prøver at servere din blondie med en sød, sprød og letsaltet karamelsauce med sprøde Anicia linser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Blondie med hvid chokolade og ærtemel

Antal
15 stykker
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel 
  • 200 g hvid chokolade 
  • 200 g smør 
  • 2½ dl sukker 
  • 3 æg 
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 1 tsk. salt 
  • ¼ citron, skallen herfra 
  • 25 g hasselnødder
  • 80 g mørk chokolade 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 °C (varmluft)
  • Smelt smør i en gryde og hvid chokolade i et vandbad 
  • Hak hasselnødder og mørk chokolade
  • Pisk æg, sukker, ærtemel, bagepulver og salt 
  • Vend det smeltede smør og den hvider chokolade i dejen 
  • Tilsæt revet citronskal, hakkede hasselnødder og mørk chokolade 
  • Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. 
  • Serveringsforslag

    Lad kagen køle af. Denne blondie med hvid chokolade og ærtemel bliver kun bedre af at stå til dagen efter.