Saltkaramelsauce med sprøde Anicia linser

Af Pure Dansk™

Saltkaramelsauce med sprøde Anicia linser
Saltkaramelsauce med sprøde Anicia linser

Hjemmelavet karamelsauce med havsalt og sprøde Anicia linser. Linsernes sprødhed minder om nødder og krokant. Perfekt topping på kage, isdessert eller ovenpå din yoghurt og grød.

Himmelsk kombination af sødt, salt og sprødt

Klassisk saltkaramelsauce møder nordisk nytænkning i form af sprøde Anicia-linser – en dansk linsesort kendt for sin faste konsistens og nøddeagtige smag. De små linser tilfører et uventet, men velsmagende knas til den bløde karamelsauce, som gør desserten mere spændende og løfter alt fra frugt til kager og is.

En silkeblød saltkaramelsauce kombineres med sprøde, ristede Anicia-linser, der giver tekstur og karakter. Det søde og salte matches af de runde, jordede toner fra linserne, som både tilføjer smag og planteprotein.

Saltkaramelsaucen med Anicia linser er nem at lave og kan bruges som en kreativ dessertkomponent til vores blondie brownie, i en sommerlig isdessert eller på toppen af dessertvafler med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Saltkaramelsauce med sprøde Anicia linser

Antal
1 glas
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1½ dl sukker 
  • 1½ dl fløde
  • 2 tsk. flagesalt 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i letsaltet vand.
  • Hæld kogevandet fra, og fordel linserne på en bageplade med bagepapir.
  • Rist linserne i 10 minutter i ovnen ved 200 °C, til de er sprøde.
  • Stil de ristede linser til afkøling.
  • Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middel varme. Det er vigtigt, at du ikke rører i det undervejs. Sukkeret bliver først let krystalliseret og herefter flydende og brunligt. Pas på det ikke brænder på. 
  • Hæld piskefløde i, når sukkeret er lysebrunt og flydende, og rør rundt, mens gryden stadig er på blusset. Først vil sukkeret krystalisere pga. det kolde mælk, men det smelter igen efter et par minutter under omrøring. 
  • Tag gryden af varmen, tilsæt salt og de ristede Anicia linser og stil saltkaramelsaucen til afkøling.
  • Serveringsforslag

    Servér som en sød, sprød og letsaltet topping ovenpå din morgenmad, isdessert eller kage.