Hjemmelavet karamelsauce med havsalt og sprøde Anicia linser. Linsernes sprødhed minder om nødder og krokant. Perfekt topping på kage, isdessert eller ovenpå din yoghurt og grød.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 20 min / I alt 40 min
Opskriften giver til 1 glas
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1½ dl sukker
- 1½ dl fløde
- 2 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i letsaltet vand
- Hæld kogevandet fra og fordel linserne på en bageplade med bagepapir
- Rist linserne i 10 min. i ovnen ved 200 °C til de er sprøde
- Stil de ristede linser til afkøling
- Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middel varme. Det er vigtigt, at du ikke rører i det undervejs. Sukkeret bliver først let krystalliseret og herefter flydende og brunligt. Pas på det ikke brænder på.
- Hæld piskefløde i når sukkeret er lysebrunt og flydende og rør rundt, mens gryden stadig er på blusset. Først vil sukkeret krystalisere pga. det kolde mælk, men det smelter igen efter et par minutter under omrøring.
- Tag gryden af varmen, tilsæt salt og de ristede Anicia linser og stil saltkaramelsaucen til afkøling
Servér som en sød, sprød og letsaltet topping ovenpå din morgenmad, isdessert eller kage - prøv vores karamelliserede nøddekurve med gråærter fra kogebogen Bælgfrugter