
Hjemmelavet karamelsauce med havsalt og sprøde Anicia linser. Linsernes sprødhed minder om nødder og krokant. Perfekt topping på kage, isdessert eller ovenpå din yoghurt og grød.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 20 min / I alt 40 min
Opskriften giver til 1 glas
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 1½ dl sukker
- 1½ dl fløde
- 2 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
- Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i letsaltet vand
- Hæld kogevandet fra og fordel linserne på en bageplade med bagepapir
- Rist linserne i 10 min. i ovnen ved 200 °C til de er sprøde
- Stil de ristede linser til afkøling
- Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middel varme. Det er vigtigt, at du ikke rører i det undervejs. Sukkeret bliver først let krystalliseret og herefter flydende og brunligt. Pas på det ikke brænder på.
- Hæld piskefløde i når sukkeret er lysebrunt og flydende - og rør rundt
- Tag gryden af varmen, tilsæt salt og de ristede Anicia linser og stil saltkaramelsaucen til afkøling
Servér som en sød, sprød og letsaltet topping ovenpå din morgenmad, isdessert eller kage.