Søde dessertvafler med ærtemel

Af Pure Dansk™

Søde dessertvafler med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Søde dessertvafler med ærtemel

Lækre, søde og glutenfri vafler med ærtemel. Melet tilfører sødme, kostfibre og protein til vaflerne. Servér dem med en bærkompot, flødeskum eller vaniljeis.

Sprøde dessertvafler med protein fra bælgfrugter

Luftige og gyldne dessertvafler bagt med ærtemel giver et ekstra proteinboost og en mild nøddeagtig smag. Kombinationen af sprød yderside og blød midte gør dem ideelle til friske bær, flødeskum eller en kugle is på toppen.

Ved at erstatte hvedemelet med ærtemel får dessertvafler en spændende smagsdybde og et sundere næringsindhold. Ærtemel tilfører nemlig både fibre og protein til de klassiske dessertvafler, samtidig med at de bevarer den lette, søde smag.

En nem måde at bage med bælgfrugter, der giver en mere mættende og nærende dessertoplevelse. Har du fået lyst til at bage flere søde klassikere, kan du også prøve vores fluffy pandekager med banan og ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk ærtemel.

Dansk ærtemel

Dansk ærtemel

Søde dessertvafler med ærtemel

Antal
5 vafler

Ingredienser

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 50 g smør
  • 3 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 2½ dl mælk
  • Ekstra smør til stegning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
  • Rør ærtemel, sukker, salt, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt æg, mælk og smeltet smør, og pisk det hele godt sammen.
  • Varm vaffeljernet op, og kom en lille klat smør på. Kom dejen i jernet, og bag vaflerne gyldne i cirka 3-5 minutter.
  • Serveringsforslag

    Servér de lune vafler som dessert med flødeskum og syltetøj eller på weekendens brunchbord med friske bær og skyr.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter