Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser - Pure Dansk™

Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser

Af Pure Dansk™

Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser - Pure Dansk™

Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser minder om daim eller nougatis.
Smager skønt og er en nem og lækker hjemmelavet isdessert.   

Forberedelse 5 min / Tilberedning 35 min / I alt 40 min
Opskriften giver til 1 liter is  

Ingredienser 

  • 1 liter vaniljeis 
  • dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
    • 1½ dl sukker 
    • 1½ dl fløde
    • 2 tsk. flagesalt 

    Fremgangsmåde

    1. Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i letsaltet vand 
    2. Hæld kogevandet fra og fordel linserne på en bageplade med bagepapir
    3. Rist linserne i 10 min. i ovnen ved 200 °C til de er sprøde 
    4. Stil de ristede linser til afkøling
    5. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middel varme. Det er vigtigt, at du ikke rører i det undervejs. Sukkeret bliver først let krystalliseret og herefter flydende og brunligt. Pas på det ikke brænder på. 
    6. Hæld piskefløde i når sukkeret er lysebrunt og flydende - og rør rundt
    7. Tag gryden af varmen, tilsæt salt og de ristede Anicia linser og stil saltkaramelsaucen til afkøling
    8. Vend karamelsaucen i vaniljeisen og stil tilbage på frys til den skal serveres. 

    Servér med friske bær og eventuelt ovenpå vafler med ærtemel

    Danske Anicia Linser

    Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

    → Køb Danske Anicia Linser