Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser

Af Pure Dansk™

Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser - Pure Dansk™
Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser - Pure Dansk™

Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser minder om Daim eller nougatis. Smager skønt og er en nem og lækker hjemmelavet isdessert.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser

Antal
1 liter is
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 liter vaniljeis 
  • 1½ dl sukker 
  • 1½ dl fløde
  • 2 tsk. flagesalt 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i letsaltet vand 
  • Hæld kogevandet fra og fordel linserne på en bageplade med bagepapir
  • Rist linserne i 10 min. i ovnen ved 200 °C til de er sprøde 
  • Stil de ristede linser til afkøling
  • Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middel varme. Det er vigtigt, at du ikke rører i det undervejs. Sukkeret bliver først let krystalliseret og herefter flydende og brunligt. Pas på det ikke brænder på. 
  • Hæld piskefløde i når sukkeret er lysebrunt og flydende - og rør rundt
  • Tag gryden af varmen, tilsæt salt og de ristede Anicia linser og stil saltkaramelsaucen til afkøling
  • Vend karamelsaucen i vaniljeisen og stil tilbage på frys til den skal serveres. 
  • Serveringsforslag

    Servér med friske bær og eventuelt ovenpå vafler med ærtemel.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter