Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser - Pure Dansk™

Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser

Af Pure Dansk™

Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser - Pure Dansk™

Vaniljeis med saltkaramel og sprøde Anicia linser minder om daim eller nougatis.
Smager skønt og er en nem og lækker hjemmelavet isdessert.   

Forberedelse 5 min / Tilberedning 35 min / I alt 40 min
Opskriften giver til 1 liter is  

Ingredienser 

  • 1 liter vaniljeis 
  • dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
    • 1½ dl sukker 
    • 1½ dl fløde
    • 2 tsk flagesalt 

    Fremgangsmåde

    1. Skyl og kog Anicia linser i 20-25 minutter i letsaltet vand 
    2. Hæld kogevandet fra og fordel linserne på en bageplade med bagepapir
    3. Rist linserne i 10 min. i ovnen ved 200 °C til de er sprøde 
    4. Stil de ristede linser til afkøling
    5. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middel varme. Det er vigtigt, at du ikke rører i det undervejs. Sukkeret bliver først let krystalliseret og herefter flydende og brunligt. Pas på det ikke brænder på. 
    6. Hæld piskefløde i når sukkeret er lysebrunt og flydende - og rør rundt
    7. Tag gryden af varmen, tilsæt salt og de ristede Anicia linser og stil saltkaramelsaucen til afkøling
    8. Vend karamelsaucen i vaniljeisen og stil tilbage på frys til den skal serveres. 

    Servér med friske bær og eventuelt ovenpå vafler med ærtemel