Cookies med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Cookies med Ingrid ærter
Uden mel
Uden mel
Cookies med Ingrid ærter

Melder den søde tand sig, er disse cookies med Ingrid ærter et rigtig godt valg. De er ikke kun søde og sprøde. De er også sundere og mætter ekstra godt til sammenligning med andre cookies, da Ingrid ærterne tilfører et højt indhold af protein og kostfibre.

En hjemmebagt cookie der forener det søde med det sunde

Uimodståelige cookies med Ingrid ærter kombinerer det bedste fra to verdener: den velkendte smag af hjemmebagte småkager og de ernæringsmæssige fordele ved bælgfrugter. Med en sprød krumme og et strejf af ærter har småkagerne en helt særlig karakter.

Cookies bagt med Ingrid ærter viser, hvordan danske råvarer kan bruges på kreative måder og samtidig gøre kagerne mere næringsrige. De er nemme at bage og egner sig godt til et hyggeligt weekendprojekt med ungerne, hvor der gerne må være skåret lidt ned på sukkeret, men samtidig op for hyggen.

Disse cookies med Ingrid ærter og chokolade stykker er oplagte til eftermiddagskaffen, madpakken eller som en hyggelig snack, hvor man gerne vil have lidt ekstra mæthed sammen med den søde fornøjelse.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Cookies med Ingrid ærter

Antal
12 stk.
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 4 dl havregryn
  • 1 æg
  • 2 dadler uden sten
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g marcipan - kan udskiftes med 2 spsk. peanutbutter
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl ærter og kog dem i 30 minutter. Hæld vandet fra.
  • Blend de kogte ærter, olie, æg og dadler til en ensartet masse.
  • Tilsæt salt, marcipan, bagepulver og havregryn.
  • Det hele blendes rigtig godt igennem.
  • Hak chokoladen og vend det i dejen.
  • Del dejen i 12 stykker, tril dem runde, kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Giv dem et godt tryk, så de bliver flade.
  • Bag dem i en 180° grader forvarm ovn i 12-14 minutter, eller til de er gyldne.
  • Lad dem køle lidt af på en rist, inden de spises.