Cookies med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Cookies med Ingrid ærter
Cookies med Ingrid ærter

Melder den søde tand sig, er disse cookies med Ingrid ærter et rigtig godt valg. De er ikke kun søde og sprøde. De er også sundere og mætter ekstra godt til sammenligning med andre cookies, grundet Ingrid ærternes høje indhold af protein og kostfibre.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Cookies med Ingrid ærter

Antal
12 stk.
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 4 dl havregryn
  • 1 æg
  • 2 dadler uden sten
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g marcipan - kan udskiftes med 2 spsk. peanutbutter
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl ærter og kog dem i 30 min. Hæld vandet fra.
  • Blend de kogte ærter, olie, æg og dadler til en ensartet masse.
  • Tilsæt salt, marcipan, bagepulver og havregryn.
  • Det hele blendes rigtig godt igennem.
  • Hak chokoladen og vend det i dejen.
  • Del dejen i 12 stykker, tril dem runde, kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Giv dem et godt tryk, så de bliver flade.
  • Bag dem i en 180° grader forvarm ovn i 12-14 minutter eller til de er gyldne.
  • Lad dem køle lidt af på en rist, inden de spises.
  • Børnevenlig Proteinrig Kage

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter