Cookies med Ingrid ærter

Cookies med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Cookies med Ingrid ærter

Melder den søde tand sig, er disse cookies med Ingrid ærter et rigtig godt valg. De er ikke kun søde og sprøde. De er også sundere og mætter ekstra godt til sammenligning med andre cookies, grundet Ingrid ærternes høje indhold af protein og kostfibre.

 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 14 min / I alt 45 min.
Denne opskrift giver 12 stk.

 

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 4 dl havregryn
  • 1 æg
  • 2 dadler uden sten
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g marcipan - kan udskiftes med 2 spsk. peanutbutter
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g mørk chokolade (70%)

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl ærter og kog dem i 30 min. Hæld vandet fra
  2. Blend de kogte ærter, olie, æg og dadler til en ensartet masse
  3. Tilsæt salt, marcipan, bagepulver og havregryn
  4. Det hele blendes rigtig godt igennem
  5. Hak chokoladen og vend det i dejen
  6. Del dejen i 12 stykker, tril dem runde, kom dem på en bageplade med bagepapir
  7. Giv dem et godt tryk, så de bliver flade
  8. Bag dem i en 180° grader forvarm ovn i 12-14 minutter eller til de er gyldne
  9. Lad dem køle lidt af på en rist, inden de spises

    Servér dine cookies, når den søde tand melder sig. Velbekomme.

    Danske Ingrid Ærter

    Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

    → Køb Danske Ingrid Ærter