Brunkager med Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Brunkager med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Brunkager med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Julens traditionelle brunkage med Ingrid ærter og uden mandler. De gule ærter giver en dejlig smag, sprødhed og flot farve til julesmåkagerne.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Brunkager med Ingrid ærter

Antal
100 stk.
Tid
5 timer

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 125 g smør
  • 70 g lys sirup 
  • 125 g brun farin
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 1 tsk. potaske
  • Fintrevet skal fra en ½ appelsin
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter, og sæt dem i blød i en skål med rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 25-30 minutter i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra de kogte ærter, og stil dem til side.
  • Smelt farin, sirup og smør ved middel varme i en gryde. Det må ikke koge, tag gryden af varmen når massen er smeltet sammen
  • Bland hvedemel, ingefær, kanel, nellike, allehånde, revet appelsinskal og de kogte Ingrid ærter sammen i en ren skål
  • Pres 1 spsk. appelsinsaft, og opløs potasken i appelsinsaften
  • Tilsæt den smeltede smør, farin og sirup i skålen med hvedemel og krydderiblandingen. Tilsæt den opløste potaske og appelsinsaft til blandingen og ælt det hele godt sammen
  • Form dejen rund og aflang i den tykkelse, som dine brunkager skal være. Rul et stykke bagepapir tæt om dejen, så den holder formen. 
  • Sæt dejen i køleskabet i minimum 4 timer inden brunkagerne skæres ud
  • Tænd ovnen på 175°C (varmluft). 
  • Tag brunkagedejen ud af køleskabet og skær tynde skiver brunkager.
  • Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i cirka 6 minutter. Tag dem ud af ovnen inden de bliver helt mørke. 
  • Afkøl brunkagerne på en bagerist 
  • Opbevar brunkagerne i en lufttæt beholder og ved stuetemperatur. 
  • Tip

    Dejrullen med brunkagedej kan opbevares i køleskabet i 1-2 uger rullet ind i bagepapir. Er der behov for længere tid, så kan den fryses og holder sig fint på frost i 2-3 måneder.

    Jul Børnevenlig Kage Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter