Honningkage med Hestebønner - Pure Dansk™

Honningkage med Hestebønner

Af Pure Dansk™

Honningkage med Hestebønner - Pure Dansk™

Honningkage både dufter og smager af jul. Hjemmelavet sød og krydret kage med lag af sød abrikos og smørcreme. Hestebønnerne giver en svampet konsistens 

Forberedelse 45 min / Tilberedning 50  min / I alt 1 time 35 min
Opskriften giver 1 kage

Ingredienser

Honningkagebunde

  • 1 dl Hestebønner, tørrede 
  • 125 g mørk sirup
  • 125 g fast eller flydende honning
  • 50 g brun farin
  • ¾ dl vand
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. fint salt
  • 1 appelsin
  • ½ dl kærnemælk
  • Smør til formen
Fyld
  • 125 g blødt smør
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk. Vaniljeessens
  • 150 g abrikosmarmelade

Chokoladeovertræk

  • 150 g mørk chokolade
  • 1 spsk. smør
  • 50 g hasselnøddekerner

Fremgangsmåde

Honningkagebunde

  1. Skyl og iblødsæt hestebønner i 10-12 timer, i rigeligt vand på køl
  2. Kog hestebønnerne i rigeligt vand i 40 min
  3. Lad sirup, honning, brun farin og vand simre ved svag varme i en gryde til sukkeret er opløst
  4. Hæld honningmassen i en ren skål, og lad det afkøle helt
  5. Tænd ovnen på 160°C varmluft
  6. Pisk 1 æg ad gangen i den afkølede honningmasse
  7. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær, nelliker og salt i en anden skål, og si melblandingen i honningdejen
  8. Pres saften af en appelsin og riv skallen fint
  9. Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal og kærnemælk i dejen, og rør til dejen er glat og ensartet. Blend til sidst 2 dl kogte hestebønner i dejen med en stavblender
  10. Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i 50-60 minutter. Tjek med en spisebind, at kagen er gennembagt
  11. Lad kagen køle af i springformen på en rist
  12. Tag den afkølede honningkage ud af springformen og del den på tværs til 2 kagebunde

Fyld

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljeessens sammen med en elpisker i en skål, så du får en hvid og luftig smørcreme
  2. Smør den nederste honningkagebund med abrikosmarmelade i et jævnt lag
  3. Fordel et tykt lag smørcreme på den anden bund. Læg bundene sammen

Chokoladeovertræk

  1. Smelt hakket chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Rør det godt sammen, og afkøl let.
  2. Rist hasselnødder let på en tør pande, og gnid de brune hinder af i et rent viskestykke. Hak hasselnødderne groft
  3. Smør den smeltede chokolade på toppen af honningkagen, drys med hasselnødder, og køl helt af - gerne i køleskabet i 1 time.