Honningkage med hestebønner

Af Pure Dansk™

Honningkage med Hestebønner - Pure Dansk™
Honningkage med Hestebønner - Pure Dansk™

Honningkage både dufter og smager af jul. Hjemmelavet sød og krydret kage med lag af sød abrikos og smørcreme. Hestebønnerne giver en svampet konsistens.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Honningkage med hestebønner

Antal
1 kage
Tid
1 time og 35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 125 g mørk sirup
  • 125 g fast eller flydende honning
  • 50 g brun farin
  • ¾ dl vand
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. fint salt
  • 1 appelsin
  • ½ dl kærnemælk
  • Smør til formen
  • Fyld

  • 125 g blødt smør
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk. Vaniljeessens
  • 150 g abrikosmarmelade
  • Chokoladeovertræk

  • 150 g mørk chokolade
  • 1 spsk. smør
  • 50 g hasselnøddekerner
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Honningkagebunde

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog hestebønnerne i rigeligt vand i 40 min.
  • Lad sirup, honning, brun farin og vand simre ved svag varme i en gryde til sukkeret er opløst.
  • Hæld honningmassen i en ren skål, og lad det afkøle helt.
  • Tænd ovnen på 160°C varmluft.
  • Pisk 1 æg ad gangen i den afkølede honningmasse.
  • Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær, nelliker og salt i en anden skål, og si melblandingen i honningdejen.
  • Pres saften af en appelsin og riv skallen fint.
  • Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal og kærnemælk i dejen, og rør til dejen er glat og ensartet. Blend til sidst 2 dl kogte hestebønner i dejen med en stavblender.
  • Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i 50-60 minutter. Tjek med en spisebind, at kagen er gennembagt.
  • Lad kagen køle af i springformen på en rist.
  • Tag den afkølede honningkage ud af springformen og del den på tværs til 2 kagebunde.
  • Fyld

  • Pisk smør, flormelis og vaniljeessens sammen med en elpisker i en skål, så du får en hvid og luftig smørcreme.
  • Smør den nederste honningkagebund med abrikosmarmelade i et jævnt lag.
  • Fordel et tykt lag smørcreme på den anden bund. Læg bundene sammen.
  • Chokoladeovertræk

  • Smelt hakket chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Rør det godt sammen, og afkøl let. 
  • Rist hasselnødder let på en tør pande, og gnid de brune hinder af i et rent viskestykke. Hak hasselnødderne groft.
  • Smør den smeltede chokolade på toppen af honningkagen, drys med hasselnødder, og køl helt af - gerne i køleskabet i 1 time. 
  • Jul Børnevenlig Kage Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter