Kammerjunker med ærtemel

Kammerjunker med ærtemel

Af Pure Dansk™

Kammerjunker med ærtemel

Sprøde hjemmelavede kammerjunker smager fantastisk og er lette at lave. Dansk ærtemel giver en skøn smag. Ønsker du glutenfri kammerjunker  er denne opskrift perfekt. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 10 min / I alt 25 min 
Opskriften giver til 30 kammerjunker 

Ingredienser: 

  • 100 g Dansk Ærtemel
  • 100 g havregryn, glutenfri hvis det ønskes. 
  • ½ salt
  • 1 tsk bagepulver 
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk citronskal 
  • 1 spsk vaniljesukker 
  • 80 g smør
  • 2 spsk honning

 


Fremgangsmåde

  1. Blend havregryn til havremel i en minihakker, kaffekværn eller melkværn.
  2. Kom det i en skål sammen med ærtemel, vaniljesukker, salt, bagepulver, kardemomme og citronskal. Bland sammen.
  3. Tilsæt honning og smør. Smuldre det så det ligner rasp og samle derefter dejen.
  4. Tænd ovnen på 175°C varmluft 
  5. Form en masse små kugler (cirka 10 gram pr. stk.), kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk kuglerne let flade.
  6. Bag dem i ovnen i 8-10 min. til de er gyldne. Lad dem køle helt af. 
    Opbevar i en lufttæt beholder i op til 7 dage. 
Nyd de hjemmelavede kammerjunker i en hjemmelavet koldskål og med friske danske bær. 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel