Sprøde hjemmelavede kammerjunker smager fantastisk og er lette at lave. Dansk ærtemel giver en skøn smag. Ønsker du glutenfri kammerjunker er denne opskrift perfekt.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 10 min / I alt 25 min
Opskriften giver til 30 kammerjunker
Ingredienser:
- 100 g Dansk Ærtemel
- 100 g havregryn, glutenfri hvis det ønskes.
- ½ salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kardemomme
- 1 spsk citronskal
- 1 spsk vaniljesukker
- 80 g smør
- 2 spsk honning
Fremgangsmåde
- Blend havregryn til havremel i en minihakker, kaffekværn eller melkværn.
- Kom det i en skål sammen med ærtemel, vaniljesukker, salt, bagepulver, kardemomme og citronskal. Bland sammen.
- Tilsæt honning og smør. Smuldre det så det ligner rasp og samle derefter dejen.
- Tænd ovnen på 175°C varmluft
- Form en masse små kugler (cirka 10 gram pr. stk.), kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk kuglerne let flade.
- Bag dem i ovnen i 8-10 min. til de er gyldne. Lad dem køle helt af.
Opbevar i en lufttæt beholder i op til 7 dage.