Hjemmelavet koldskål med jordbær og sprød granola med Anicia linser

Hjemmelavet koldskål med jordbær og sprød granola med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet koldskål med jordbær og sprød granola med Anicia linser

Dansk sommer og hjemmelavet koldskål, er der noget mere sommerligt og lækkert? Så skulle det lige være koldskål toppet med danske jordbær og granola med Anicia linser

Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver koldskål og topping til 4 personer 

 

Ingredienser

Hjemmelavet granola

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl ristede hampefrø 
  • 1 dl hørfrø 
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1½ dl honning

Hjemmelavet koldskål (uden æg)

  • ½ liter tykmælk
  • ½ liter kærnemælk
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker 
  • Saft og skal fra ½ citron, smag til 

Topping: 

  • 250 g danske jordbær 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Anicia linser og kog i 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra. 
  2. Tag en skål og bland kogte linser med havregryn, hørfrø, hampefrø, vaniljesukker og honning 
  3. Fordel blandingen ud på en bradepande med bagepapir 
  4. Bag din granola ved 175°C (varmluft) i 15-20 min. til den bliver let gylden. Husk at røre rundt engang imellem, mens den er i ovnen 
  5. Tag din granola ud af ovnen, og tilsæt de hakkede mandler. Den bliver knasende, når den er afkølet
  6. Lad granolaen køle helt af og lav imens koldskålen 
  7. Bland tykmælk, sukker, vaniljesukker og citron i en skål. Rør rundt til sukkeret er opløst. 
  8. Tilsæt kærnemælken og pisk til du har en cremet og lækker koldskål. Smag til med citron og sukker.
  9. Stil koldskålen på køl i 10 minutter til den er kølet helt af

Servér din koldskål med friske jordbær og granola med Anicia linser