Hjemmelavet koldskål med jordbær og sprød granola med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Hjemmelavet koldskål med jordbær og sprød granola med Anicia linser
Uden æg
Uden æg
Hjemmelavet koldskål med jordbær og sprød granola med Anicia linser

Dansk sommer og hjemmelavet koldskål, er der noget mere sommerligt og lækkert? Så skulle det lige være koldskål toppet med danske jordbær og granola med Anicia linser.

Sommerfavorit med jordbær og linsegranola

Ingen dansk sommer uden koldskål! Cremet kærnemælk og friske jordbær danner fundamentet for en let og forfriskende koldskål, der kan nydes hele sommeren. Den sprøde granola med Anicia linser giver ekstra fylde, protein og et lækkert crunch, der skaber balance mellem sødt og friskt. Ideel til dig, der ønsker en ny version af danskernes sommerfavorit.

En klassisk koldskål får nyt liv i denne æggefri version, hvor granola med Anicia linser tilføjer både sprødhed og plantebaseret protein. De saftige jordbær giver friskhed, mens kærnemælksbasen sørger for den velkendte syrlighed, der gør koldskål til en uundværlig sommerret. En moderne og mere bæredygtig fortolkning af en dansk klassiker og et sundt og uimodståeligt mellemåltid på en varm sommerdag!

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia linser.

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Hjemmelavet koldskål med jordbær og sprød granola med Anicia linser

Tid
40 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet granola

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl ristede hampefrø 
  • 1 dl hørfrø 
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1½ dl honning
  • Hjemmelavet koldskål

  • ½ liter tykmælk
  • ½ liter kærnemælk
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker 
  • Saft og skal fra ½ citron, smag til 
  • Topping

  • 250 g danske jordbær 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linser og kog i 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra. 
  • Tag en skål og bland kogte linser med havregryn, hørfrø, hampefrø, vaniljesukker og honning.
  • Fordel blandingen ud på en bradepande med bagepapir.
  • Bag din granola ved 175°C (varmluft) i 15-20 minutter, til den bliver let gylden. Husk, at røre rundt engang imellem, mens den er i ovnen.
  • Tag din granola ud af ovnen, og tilsæt de hakkede mandler. Den bliver knasende, når den er afkølet.
  • Lad granolaen køle helt af, og lav imens koldskålen.
  • Koldskål

  • Bland tykmælk, sukker, vaniljesukker og citron i en skål. Rør rundt til sukkeret er opløst. 
  • Tilsæt kærnemælken og pisk, til du har en cremet og lækker koldskål. Smag til med citron og sukker.
  • Stil koldskålen på køl i 10 minutter, til den er dejlig kold.
  • Serveringsforslag

    Servér din koldskål med friske jordbær og granola med Anicia linser.

    Tip

    Opbevar granolaen i en lufttæt beholder i op til 7 dage.