Dansk sommer og hjemmelavet koldskål, er der noget mere sommerligt og lækkert? Så skulle det lige være koldskål toppet med danske jordbær og granola med Anicia linser
Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 40 min
Denne opskrift giver koldskål og topping til 4 personer
Ingredienser
Hjemmelavet granola
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 4 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl ristede hampefrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl hakkede mandler
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1½ dl honning
Hjemmelavet koldskål (uden æg)
- ½ liter tykmælk
- ½ liter kærnemælk
- 3 spsk. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- Saft og skal fra ½ citron, smag til
Topping:
- 250 g danske jordbær
Fremgangsmåde
- Skyl Anicia linser og kog i 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra.
- Tag en skål og bland kogte linser med havregryn, hørfrø, hampefrø, vaniljesukker og honning
- Fordel blandingen ud på en bradepande med bagepapir
- Bag din granola ved 175°C (varmluft) i 15-20 min. til den bliver let gylden. Husk at røre rundt engang imellem, mens den er i ovnen
- Tag din granola ud af ovnen, og tilsæt de hakkede mandler. Den bliver knasende, når den er afkølet
- Lad granolaen køle helt af og lav imens koldskålen
- Bland tykmælk, sukker, vaniljesukker og citron i en skål. Rør rundt til sukkeret er opløst.
- Tilsæt kærnemælken og pisk til du har en cremet og lækker koldskål. Smag til med citron og sukker.
- Stil koldskålen på køl i 10 minutter til den er kølet helt af
Servér din koldskål med friske jordbær og granola med Anicia linser