Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter

Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter

Af Pure Dansk™

Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter

Sprøde julekager lige til at dyppe i kaffen, gløggen eller den varme kakao. Smager fantastisk med Ingrid ærter som giver en dejlig smag og tekstur til småkagedejen, mens gråærternes nødde noter erstatter mandlerne i en traditionel biscotti. 

Forberedelse 30 min / På køl 1 t / Tilberedning 1 t min / I alt 2 t 30 min 
Opskriften giver til 20 stk. 

Ingredienser 

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 4 spsk. smør
  • 2 dl sukker
  • 3 æg  
  • 5 dl hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk nelliker
  • En knivspids salt  

Fremgangsmåde

Dagen før: 

  1. Skyl de tørrede Gråærter og Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

På dagen:

  1. Hæld iblødsætningsvandet fra Grå ærterne og Ingrid ærter og kog Gråærterne i 35 minutter og Ingridærterne i 20 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
  2. Pisk smør og sukker sammen til en lys masse.
  3. Blend æg og Ingrid ærter i en minihakker, og pisk det lidt ad gangen sammen med smør og sukker massen.
  4. Vend hvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme, nelliker, salt og gråærter i dejen. 
  5. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 1 time.
  6. Forvarm imens ovnen til 175°C (varmluft)
  7. Rul dejen ud i 2 stænger med en tykkelse på ca. 7 cm, på et meldrysset stykke bagepapir og tryk dem let flade med fugtige fingre.
  8. (Dejen er meget fugtig, så fugt evt. hænderne inden udrulning
  9. Bag stængerne i ca. 20 min. 
  10. Tag de bagte stænger ud af ovnen og skru ovnen ned på 150 °C (varmluft). Imens ovnen køler ned skæres stængerne ud i 1,5 cm tykke stykker.
  11. Placer biscottierne med god mellemrum på bagepapiret og bag dem i yderligt 35-40 min. Afkøl dem helt på en rist inden servering
Opbevar de krydrede julebiscottier i en lufttæt beholder.

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter