
Sprøde julekager lige til at dyppe i kaffen, gløggen eller den varme kakao. Smager fantastisk med Ingrid ærter som giver en dejlig smag og tekstur til småkagedejen, mens gråærternes nødde noter erstatter mandlerne i en traditionel biscotti.
Forberedelse 30 min / På køl 1 t / Tilberedning 1 t min / I alt 2 t 30 min
Opskriften giver til 20 stk.
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 4 spsk. smør
- 2 dl sukker
- 3 æg
- 5 dl hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk nelliker
- En knivspids salt
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Gråærter og Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra Grå ærterne og Ingrid ærter og kog Gråærterne i 35 minutter og Ingridærterne i 20 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
- Pisk smør og sukker sammen til en lys masse.
- Blend æg og Ingrid ærter i en minihakker, og pisk det lidt ad gangen sammen med smør og sukker massen.
- Vend hvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme, nelliker, salt og gråærter i dejen.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 1 time.
- Forvarm imens ovnen til 175°C (varmluft)
- Rul dejen ud i 2 stænger med en tykkelse på ca. 7 cm, på et meldrysset stykke bagepapir og tryk dem let flade med fugtige fingre.
- (Dejen er meget fugtig, så fugt evt. hænderne inden udrulning
- Bag stængerne i ca. 20 min.
- Tag de bagte stænger ud af ovnen og skru ovnen ned på 150 °C (varmluft). Imens ovnen køler ned skæres stængerne ud i 1,5 cm tykke stykker.
- Placer biscottierne med god mellemrum på bagepapiret og bag dem i yderligt 35-40 min. Afkøl dem helt på en rist inden servering