Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter

Af Pure Dansk™

Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter
Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter

Sprøde julekager lige til at dyppe i kaffen, gløggen eller den varme kakao. Ingrid ærter giver en dejlig smag og tekstur til småkagedejen, mens gråærternes nøddenoter erstatter mandlerne i en traditionel biscotti.

Biscotti er den klassiske, sprøde småkage fra Italien – perfekt til kaffe, te og julehygge

Dobbeltbagte biscotti hører til blandt julens mest elskede småkager – og de kan sagtens nytænkes. I denne juleudgave møder de aromatiske krydderier bælgfrugter som Ingrid ærter og gråærter, der tilfører både struktur og protein. En moderne og nordisk fortolkning af den elskede dobbeltbagte småkage.

Kombinationen af sprødhed, dyb smag og bælgfrugtbaseret fylde gør disse biscotti til et oplagt valg for dig, der ønsker et sundere og mere mættende twist på de klassiske julekager. 

Servér dem til en god og varmende hjemmelavet gløgg med gråærter

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter og Danske Ingrid Ærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter

Antal
20 stk.
Tid
1 time og 30 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 4 spsk. smør
  • 2 dl sukker
  • 3 æg  
  • 5 dl hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. nelliker
  • En knivspids salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne og Ingrid ærter. Kog gråærterne i 35 minutter og Ingrid ærterne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
  • Pisk smør og sukker sammen til en lys masse.
  • Blend æg og Ingrid ærter i en minihakker, og pisk det lidt ad gangen sammen med smør- og sukkermassen.
  • Vend hvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme, nelliker, salt og gråærter i dejen. 
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 1 time.
  • Forvarm imens ovnen til 175°C (varmluft)
  • Rul dejen ud i 2 stænger med en tykkelse på ca. 7 cm, på et meldrysset stykke bagepapir og tryk dem let flade med fugtige fingre. (Dejen er meget fugtig, så fugt evt. hænderne inden udrulning)
  • Bag stængerne i ca. 20 min. 
  • Tag de bagte stænger ud af ovnen, og skru ovnen ned på 150 °C (varmluft). Imens ovnen køler ned, skæres stængerne ud i 1,5 cm tykke stykker.
  • Placer biscottierne med godt mellemrum på bagepapiret, og bag dem i yderligere 35-40 minutter. Afkøl dem helt på en rist inden servering.
  • Tip

    Opbevar de krydrede julebiscottier i en lufttæt beholder.