Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter

Af Pure Dansk™

Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter
Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter

Sprøde julekager lige til at dyppe i kaffen, gløggen eller den varme kakao. Smager fantastisk med Ingrid ærter som giver en dejlig smag og tekstur til småkagedejen, mens gråærternes nødde noter erstatter mandlerne i en traditionel biscotti.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter og Danske Ingrid Ærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Krydrede julebiscotti med Ingrid ærter og gråærter

Antal
20 stk.
Tid
1 time og 30 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 4 spsk. smør
  • 2 dl sukker
  • 3 æg  
  • 5 dl hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. nelliker
  • En knivspids salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne og Ingrid ærter og kog gråærterne i 35 minutter og Ingrid ærterne i 20 minutter, i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
  • Pisk smør og sukker sammen til en lys masse.
  • Blend æg og Ingrid ærter i en minihakker, og pisk det lidt ad gangen sammen med smør og sukker massen.
  • Vend hvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme, nelliker, salt og gråærter i dejen. 
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 1 time.
  • Forvarm imens ovnen til 175°C (varmluft)
  • Rul dejen ud i 2 stænger med en tykkelse på ca. 7 cm, på et meldrysset stykke bagepapir og tryk dem let flade med fugtige fingre.
  • (Dejen er meget fugtig, så fugt evt. hænderne inden udrulning
  • Bag stængerne i ca. 20 min. 
  • Tag de bagte stænger ud af ovnen og skru ovnen ned på 150 °C (varmluft). Imens ovnen køler ned skæres stængerne ud i 1,5 cm tykke stykker.
  • Placer biscottierne med god mellemrum på bagepapiret og bag dem i yderligt 35-40 min. Afkøl dem helt på en rist inden servering.
  • Tip

    Opbevar de krydrede julebiscottier i en lufttæt beholder.

    Jul

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter