
En kombination du måske aldrig har smagt - men helt sikkert skal smage. Brownie med gråærter og blåskimmelost. Blåskimmelosten giver brownien en meget dyb og intens chokoladesmag. Gråærterne giver kagen nøddenoter. En helt fantastisk og overraskende oplevelse.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 25 min / I alt 55 min
Opskriften giver til 10 stykker
Ingredienser
- 1 dl tørrede Danske Gråærter
- 250 g Mørk chokolade
- 6 spsk Smør
- 90 g Skimmelost, gerne Måneskær fra Arla Unika
- 2 Æg
- 1½ dl Brun farin
- 1 tsk. Vaniljepulver
- 1 dl Mel
- ½ tsk. Salt
- ½ dl Stærk kaffe
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle af.
- Tænd ovnen på 100 °C alm. ovn
- Smelt chokolade, smør og skimmelost langsomt i en tykbundet gryde
- Pisk imens æg, brun farin & vaniljesukker luftig og vend det forsigtigt med den smeltede chokolademasse.
- Sigt mel og salt i massen og vend det forsigtigt sammen. Hak Grå ærterne groft og vend dem i dejen sammen med kaffen.
- Beklæd en lille bradepande med bagepapir, hæld massen i den og bag brownien i 20-25 min.
- Afkøl brownien inden servering.