Brownie med gråærter og blåskimmel

Af Pure Dansk™

Brownie med gråærter og blåskimmelost - Pure Dansk™
Brownie med gråærter og blåskimmelost - Pure Dansk™

En kombination du måske aldrig har smagt - men helt sikkert skal smage. Brownie med gråærter og blåskimmelost. Blåskimmelosten giver brownien en meget dyb og intens chokoladesmag. Gråærterne giver kagen nøddenoter. En helt fantastisk og overraskende oplevelse.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Brownie med gråærter og blåskimmel

Antal
10 stykker
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Gråærter
  • 250 g mørk chokolade
  • 6 spsk. smør
  • 90 g skimmelost, gerne Måneskær fra Arla Unika
  • 2 æg 
  • 1½ dl brun farin
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 dl mel
  • ½ tsk. salt
  • ½ dl stærk kaffe
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad gråærterne køle af.
  • Tænd ovnen på 100 °C alm. ovn
  • Smelt chokolade, smør og skimmelost langsomt i en tykbundet gryde
  • Pisk imens æg, brun farin & vaniljesukker luftig og vend det forsigtigt med den smeltede chokolademasse.
  • Sigt mel og salt i massen og vend det forsigtigt sammen. Hak Grå ærterne groft og vend dem i dejen sammen med kaffen.
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir, hæld massen i den og bag brownien i 20-25 min. 
  • Afkøl brownien inden servering.
  • Serveringsforslag

    Servér evt. med syrlig creme fraiche og frisk frugt efter sæson.

    Kage Amerikansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter