Brownie med gråærter og blåskimmel

Af Pure Dansk™

Brownie med gråærter og blåskimmelost - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Brownie med gråærter og blåskimmelost - Pure Dansk™

En kombination du måske aldrig har tænkt på - men helt sikkert skal smage. Brownie med gråærter og blåskimmelost. Blåskimmelosten giver brownien en meget dyb og intens chokoladesmag. Gråærterne giver kagen nøddenoter. En helt fantastisk og overraskende oplevelse.

Nem opskrift med lækker brownie med overranskende elementer

Gråærter og blåskimmelost i en brownie? Sådan en opskrift har du måske ikke hørt om før, men ikke desto mindre er det en fantastisk smagskombination i denne nemme brownie. 

Kombinationen af mørk chokolade, blåskimmelost og proteinrige gråærter skaber en intens og uventet brownie med dyb umami og cremet tekstur. Den klassiske sødme får modspil af salt og kompleksitet, hvilket giver en dessert, der udfordrer og begejstrer.

En kage til dig, der elsker at lege i køkkenet og tænker ud af boksen. Har du lyst til at bage andre brownies med bælgfrugter, kan vi anbefale denne saftige bønnebrownie

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Brownie med gråærter og blåskimmel

Antal
10 stykker
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Gråærter
  • 250 g mørk chokolade
  • 6 spsk. smør
  • 90 g skimmelost, gerne Måneskær fra Arla Unika
  • 2 æg 
  • 1½ dl brun farin
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 dl mel
  • ½ tsk. salt
  • ½ dl stærk kaffe
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog gråærterne i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra, og lad gråærterne køle af.
  • Tænd ovnen på 100 °C alm. ovn
  • Smelt chokolade, smør og skimmelost langsomt i en tykbundet gryde
  • Pisk imens æg, brun farin og vaniljesukker luftigt, og vend det forsigtigt med den smeltede chokolademasse.
  • Sigt mel og salt i massen, og vend det forsigtigt sammen. Hak gråærterne groft og vend dem i dejen sammen med kaffen.
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir, hæld massen i den og bag brownien i 20-25 min. 
  • Afkøl brownien inden servering.
  • Serveringsforslag

    Servér evt. med syrlig creme fraiche og frisk frugt efter sæson.