Ferrero Rocher med hestebønner og gråærter

Ferrero Rocher med hestebønner og gråærter

Af Pure Dansk™

Ferrero Rocher med hestebønner og gråærter

Hjemmelavet Ferrero Rocher uden nødder. Danske gråærter har en skøn smag af hasselnødder og sammen med hestebønner får Ferrero Rocher en dybde af både nødder og chokoladenoter. 

Forberedelse 40 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 1 t og 20 min.

Opskrift giver til 20 stk. 

Ingredienser
  • 1½ dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner 
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 30 g kakao, rå 
  • 10 dadler uden sten, medjool 
  • ½ dl havregryn 
  • 4 spsk fløde 
  • 1 tsk vaniljesukker 
  • 2 tsk sukker 
  • 200 g chokolade (min 55%) 

      Fremgangsmåde

      Minimum 12 timer før eller dagen før: 

      1. Skyl hestebønnerne og Gråærterne sæt dem i blød hver for sig, i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer. 

      Dagen efter: 

      1. Hæld vandet fra hestebønner og Gråærter. Kog de udblødte hestebønner i rent vand og lidt salt i 40 min. og kog ligeledes Gråærterne i 35 min. 
      2. Hæld vandet fra de kogte bælgfrugter
      3. Blend kogte hestebønner, kakao, havregryn, sukker, vaniljesukker og dadler til en ensartet masse. Stil på køl i 30 minutter. 
      4. Tænd ovnen på 200 °C varmluft
      5. Lad 20-40 stk Gråærter forblive hele og hak resten til mindre stykker. 
      6. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld hele gråærter og små stykker ud på bagepladen - lad det forblive opdelt halve små stykker og hele gråærter. 
      7. Bag i 10 minutter og tag ud af ovnen til afkøling. 
      8. Smelt chokoladen i et vandbad
      9. Tril hestebønnemassen til 20 kugler og put 1-2 stk hele Gråærter i midten af kuglen
      10. Når alt chokoladen er smeltet tilsættes de hakkede Gråærter og vendes rundt i chokoladen. 
      11. Vend kuglerne i chokoladen med en gaffel og ryst overskydende chokolade af. Drys eventuelt ekstra hakkede Gråærter på toppen. 
      12. Læg Ferrero Rocherne på en tallerken eller et spækbræt med et stykke bagepapir på og kom på køl. 

      Nyd de lækre bløde og sprøde Ferrero Rocher med det samme eller gem på køl i op til 5 dage i en lufttæt beholder.