Toscakage med Ingrid ærter og gråærter

Af Pure Dansk™

oscakage med gråærter og Ingrid ærter - Pure Dansk™
oscakage med gråærter og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Denne toscakage er toppet med karamelliserede gråærter. Kagebunden er lavet med Ingrid ærter, som giver den sødmefulde kage en ekstra svampet konsistens.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Danske Gråærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Toscakage med Ingrid ærter og gråærter

Antal
1 kage
Tid
1 time og 25 minutter

Ingredienser

Mazarinkagebund

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1½ dl sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 dl hvedemel
  • 3 æg
  • 200 g marcipan
  • Topping

  • ¾ dl (67½ g) tørrede Danske Gråærter
  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk. mørk sirup
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og Ingrid ærter, og sæt dem i blød i hver sin skål i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i letsaltet vand i hver sin gryde, da Ingrid ærterne skal i kagebunden og gråærterne oven på kagen. Kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter og gråærterne i 30-35 minutter. Hæld kogevandet fra, og sæt dem til side.
  • Hak de kogte gråærter groft, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ved 175 grader i 10 minutter.
  • Mazarinkagebund

  • Lav bunden, mens gråærterne er i ovnen. Pisk sukker og blødt smør i en skål. Blend de kogte Ingrid ærter, hvedemel og æg i en minihakker eller en blender, og pisk det i sukkermassen lidt ad gangen. Riv marcipanen på et rivejern, og vend den i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (20-22 cm i diameter), og bag mazarin-kagen i 35 minutter ved 175 grader.
  • Topping

  • Smelt smør, sukker og sirup i en gryde. Kog ingredienserne til en ensartet masse, og tag gryden af varmen. Fordel den varme sukkermasse og de ris-tede gråærter oven på den næsten færdigbagte mazarinkage. Bag kagen i yderligere 5-10 minutter, til den er gylden ovenpå.
  • Lad toscakagen afkøle helt inden servering. De kogte Ingrid ærter tilfører fugtighed til kagen og gør, at den holder sig svampet og lækker i et par dage.
  • Denne opskrift finder du i vores NYHED! Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Kage

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter