Toscakage med Ingrid ærter og gråærter

Af Pure Dansk™

oscakage med gråærter og Ingrid ærter - Pure Dansk™
oscakage med gråærter og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Denne toscakage er toppet med karamelliserede gråærter. Kagebunden er lavet med Ingrid ærter, som giver den sødmefulde kage en ekstra svampet konsistens.

Blød kagebund og sprød topping i én bid

Toscakage kendes på sin kontrast mellem blød, svampet bund og et gyldent, karamelliseret mandellåg. Den elskede klassiker på kagebordet har fået nyt liv med kogte bælgfrugter i kagedejen, der giver både struktur og smag.

Ved at blande bælgfrugter i mazarinbunden opnås en mere fugtig krumme og en let nøddesmag, som klæder den søde topping med gråærter perfekt. Bælgfrugterne indeholder masser af kostfibre og proteiner, som gør opskriften til en mere nærende version, og er god til dig, der har lyst til at bage med flere bælgfrugter.

I vores version af Toscakagen mødes traditionen med nordiske råvarer, og resultatet er en luftig kage med dybde, som er perfekt til kaffe- eller kagebordet.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Danske Gråærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Toscakage med Ingrid ærter og gråærter

Antal
1 kage
Tid
1 time og 25 minutter

Ingredienser

Mazarinkagebund

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1½ dl sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 dl hvedemel
  • 3 æg
  • 200 g marcipan
  • Topping

  • ¾ dl (67½ g) tørrede Danske Gråærter
  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk. mørk sirup
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og Ingrid ærter, og sæt dem i blød i hver sin skål i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i letsaltet vand i hver sin gryde, da Ingrid ærterne skal i kagebunden og gråærterne oven på kagen.
  • Kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter og gråærterne i 30-35 minutter. Hæld kogevandet fra, og sæt dem til side.
  • Hak de kogte gråærter groft, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ved 175 grader i 10 minutter.
  • Mazarinkagebund

  • Lav bunden, mens gråærterne er i ovnen. Pisk sukker og blødt smør i en skål.
  • Blend de kogte Ingrid ærter, hvedemel og æg i en minihakker eller en blender, og pisk det i sukkermassen lidt ad gangen.
  • Riv marcipanen på et rivejern, og vend den i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (20-22 cm i diameter), og bag mazarinkagen i 35 minutter ved 175 grader.
  • Topping

  • Smelt smør, sukker og sirup i en gryde. Kog ingredienserne til en ensartet masse, og tag gryden af varmen.
  • Fordel den varme sukkermasse og de ristede gråærter oven på den næsten færdigbagte mazarinkage. Bag kagen i yderligere 5-10 minutter, til den er gylden ovenpå.
  • Lad toscakagen afkøle helt af inden servering.
  • Tip

    De kogte Ingrid ærter tilfører fugtighed til kagen og gør, at den holder sig svampet og lækker i et par dage.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Sød Proteinrig Fiberrig Kager Desserter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter