Bønnebrownie

Af Pure Dansk™

Brownie hestebønner
Glutenfri
Glutenfri
Brownie hestebønner

Lækker kraftig chokoladebrownie lavet på danske hestebønner og hasselnødder. Kagen er glutenfri og dejlig konfektagtig.

Bønnebrownie - bare navnet lyder himmelsk!

Bønnebrownie er en helt almindelig chokoladebrownie lavet på danske bælgfrugter i stedet for hvedemel. 

En bønnebrownie er en moderne klassiker i det glutenfri køkken – elsket for sin dybe chokoladesmag, sit nærende indhold og bløde konsistens. Et ideelt valg til dig, der vil bage sundere uden at gå på kompromis med smag eller tekstur. Med danske hestebønner som base får du en brownie, der er fyldt med kostfibre, planteprotein og en intens kakaosmag.

Så denne glutenfri brownie lavet med hestebønner og kakao er et genialt bud på en sund dessert, der stadig føles som en luksus. Nem at bage, nem at imponere med. Og kagen er lige så himmelsk som navnet!

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Dansk Ærtemel.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Bønnebrownie

Antal
8-10 stykker
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 50 g hasselnødder
  • 3 spsk. smør 
  • 3 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ¾ dl sukker 
  • 1 dl brun farin 
  • 6 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • Et nip salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog i 45 min i rigeligt vand. Hæld vandet fra. 
  • Rist 50 g hasselnødder i ovnen ved 180C i 5-8 minutter. 
  • Blend bønner med smeltet smør, vaniljesukker og salt til en fin puré.
  • Kom pureen op i en skål. Tilsæt æg og pisk.
  • Tilsæt sukker, brun farin og sigt kakao og bagepulver i. Pisk det godt sammen.
  • Tilsæt ærtemelet og pisk.
  • Hak de ristede hasselnødder og chokoladen groft, og vend det i dejen.
  • Hæld brownie-dejen i en form beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i cirka 20-25 minutter ved 175C varmluft.
  • Lad kagen køle af og stil den derefter på køl for at blive helt kold.
  • Sød Proteinrig Fiberrig Kager Desserter Børnevenlig Familiefavoritter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter