Bønnebrownie

Af Pure Dansk™

Brownie hestebønner
Glutenfri
Brownie hestebønner

Lækker kraftig chokoladebrownie lavet på danske hestebønner og hasselnødder. Kagen er glutenfri og dejlig konfektagtig.

I opskriften er der anvendt Danske Hestebønner og Dansk Ærtemel.

Bønnebrownie

Antal
8-10 stykker
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 50 g hasselnødder
  • 3 spsk. smør 
  • 3 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ¾ dl sukker 
  • 1 dl brun farin 
  • 6 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • Et nip salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog i 45 min i rigeligt vand. Hæld vandet fra. 
  • Rist 50 g hasselnødder i ovnen ved 180C i 5-8 minutter 
  • Blend bønner med smeltet smør, vaniljesukker og salt til en fin puré
  • Kom pureen op i skålen. Tilsæt æg og pisk
  • Tilsæt sukker, brunfarin og si kakao og bagepulver i. Pisk det godt sammen
  • Tilsæt ærtemelet og pisk
  • Hak de ristede hasselnødder og chokoladen groft og vend det i dejen
  • Hæld brownie-dejen i en form beklædt med bagepapir
  • Bag kagen i cirka 20-25 minutter ved 175C varmluft
  • Lad kagen køle af og stil den derefter på køl for at blive helt kold