Cookie dough kugler med Ingrid ærter, chokolade og tranebær

Af Pure Dansk™

Cookie dough kugler med Ingrid ærter, chokolade og tranebær
Cookie dough kugler med Ingrid ærter, chokolade og tranebær

Sundere version af de søde cookie dough kugler med Ingrid ærter, chokolade og tranebær. Èn lille bid, der giver lyst til flere. Fyldt med kostfibre og protein, som mætter godt.

Amerikansk tradition i en dansk version

Det med den spiselige cookie dough er en amerikansk tradition, der her fortolkes med danske Ingrid ærter. Kombinationen af chokolade og tranebær giver de små kugler en lækker balance mellem sødme og syrlighed, samtidig med at de byder på ekstra protein fra bælgfrugterne.

Den populære cookie dough-oplevelse har fået en ny form med danske råvarer, hvor de små kugler laves uden sukker, men med sødme med sirup og salt fra peanutbutter. Ingrid ærter giver fylde og tekstur, mens chokolade og tranebær tilfører intens smag.

Lav dem som en sødt, men sundere indslag på snackbordet eller som en lille hapser i madpakken, når der skal energi til eftermiddagen.

Med tranebær i dejen passer de også godt som en hyggelig køkkenbeskæftigelse i efteråret, hvor de tørrede bær minder om friskhed på køligere dage.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Cookie dough kugler med Ingrid ærter, chokolade og tranebær

Antal
20 stk.
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 3-4 spsk. agavesirup
  • 7 spsk. havregryn
  • 2 spsk. peanutbutter
  • En smule vand
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 spsk. tørrede tranebær
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kog ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 25 minutter.
  • Kom ærterne, sirup, havregryn og peanutbutter i en foodprocessor/minihakker og blend til en sammenhængende masse.
  • Juster evt. med væske eller havregryn, for at få den optimale konsistens til at rulle dem til kugler. Det må ikke være for klistret.
  • Hak chokoladen groft, og bland tranebær og chokolade i massen.
  • Giv det en sidste omgang i blenderen.
  • Rul til kugler og opbevar på køl.
  • Serveringsforslag

    Servér som dessert eller sødt til kaffen.