Glutenfri kanelsnegle med ærtemel

Af Pure Dansk™

Glutenfri kanelsnegle med ærtemel
Glutenfri
Glutenfri
Glutenfri kanelsnegle med ærtemel

Svampede og snaskede glutenfri kanelsnegle med ærtemel er perfekte som en lækker morgenmadsdessert eller til en hyggelig eftermiddagsstund med en god kop te eller kaffe til. Ærtemelen giver sammen med boghvedemel og havremel en dejlig tekstur. Nyd dem lune og kolde, med eller uden glasur.

Bag de lækreste kanelsnegle uden gluten

Saftige kanelsnegle med et twist – helt uden hvede og bagt med ærtemel, der tilfører en let nøddeagtig smag og naturlig fylde. Glutenfri bagning bliver både nem og velsmagende med denne kombination af sød remonce og næringsrige ingredienser.

Glutenfri kanelsnegle med ærtemel kombinerer blød dej, varm kanel og en nærende base af bælgfrugter. Det høje fiber- og proteinindhold gør sneglene mættende og velegnede som både snack og weekendbagværk.

Servér dem lune som en skøn morgenmadsdessert, som en del af et veldækket brunchbord med hjemmelavet smoothie på Ingrid ærter til eller som en velduftende eftermiddagskage. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Glutenfri kanelsnegle med ærtemel

Antal
15 stk.
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

  • 100 gram Dansk Ærtemel
  • 100 gram boghvedemel
  • 100 gram glutenfri havregryn, malet til mel (Alternativt quinoamel, hvis du ikke kan tåle havre)
  • 25 gram gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 dl lunet mælk / plantemælk 
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • 50 gram smør / plantebaseret smør
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Mælk, til pensling
  • Remonce

  • 150 gram smør / plantebaseret smør
  • 150 gram brun farin
  • 2 spsk. stødt kanel
  • Glasur

  • Flormelis
  • Vand
  • Eventuelt kakaopulver
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Kom lunkent vand i en skål. Smulr gæret og rør det i det lunkne vand. Tilsæt loppefrøskaller, rør det sammen og lad massen hvile i 5 minutter, til den samler sig til en gel.
  • Lun mælk i en gryde og smelt smørret i mælken, til det er lunkent, men ikke for varmt. Hæld det lunkne mælk og smør i skålen med loppefrøskaller, vand og gær og tilsæt vaniljesukker.
  • Bland ærtemel, boghvedemel og havremel sammen i en skål, og kom det i lidt ad gangen. Ælt dejen med røremaskine eller en elpisker med dejkroge. Dejen skal æltes grundigt til en sammenhængende konsistens i cirka 5 minutter. Den skal kunne æltes let i 1-2 minutter på et meldrysset bord, uden at hænge fast.
  • Kom dejen tilbage i skålen drysset med lidt boghvedemel, og lad den hæve under et fugtigt klæde i 45 minutter.
  • Rør ingredienserne til remoncen sammen, mens dejen hæver. Skær eventuelt smørret i små terninger, inden den blandes med brun farin og kanel. Stil blandingen til side.
  • Læg dejen mellem to stykker bagepapir, og rul den ud til det, der svarer til størrelsen på en bageplade. Fjern det øverste stykke bagepapir, og lad dejen ligge på det nederste stykke.
  • Brug en kniv eller dejskraber til at fordele remoncen over hele dejen. Rul den sammen på langs med hjælp fra bagepapiret. Skær sneglene ud i cirka 2-3 cm tykkelse.
  • Læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 minutter under et fugtigt klæde.
  • Pensl sneglene med lidt mælk. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Bag sneglene i 13-15 minutter, eller til de er gyldne, og stil dem til afkøling på en bagerist.
  • Pynt eventuelt sneglene med chokoladeglasur og hvid glasur.
  • Serveringsforslag

    Nyd dine kanelsnegle lune. Hvis du ønkser at gennem dem, kan de fryses ned - helst samme dag for at bevare saftigheden.