Glutenfri kanelsnegle med ærtemel - Pure Dansk

Glutenfri kanelsnegle med ærtemel

Af Pure Dansk™

Glutenfri kanelsnegle med ærtemel - Pure Dansk

Svampede og snaskede glutenfri kanelsnegle med ærtemel er perfekte til en hyggelig eftermiddagsstund, med en god kop te eller kaffe til. Ærtemelen giver sammen med boghvedemel og havremel en dejlig tekstur. Nyd dem lune og kolde, med eller uden glasur.

Forberedelse 10 min / Tilberedning 15 min / Hævning 55 min / I alt 1t 20 min.
Opskriften giver til 15 stk.

Ingredienser 

  • 100 gram Dansk Ærtemel
  • 100 gram boghvedemel
  • 100 gram glutenfri havregryn, malet til mel (Alternativt quionoamel, hvis du ikke kan tåle havre)
  • 25 gram gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 dl lunet mælk / plantemælk 
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 50 gram smør / plantebaseret smør
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Mælk, til pensling

Remonce:

  • 150 gram smør / plantebaseret smør
  • 150 gram brun farin
  • 2 spsk stødt kanel

    Glasur:

    • Flormelis
    • Vand
    • Eventuelt kakaopulver

    Fremgangsmåde

      1. Lun smørret i en gryde sammen med mælken
      2. Kom lunkent vand i en skål. Smulr gæret og rør det i det lunkne vand. Tilsæt loppefrøskaller, rør det sammen og lad massen hvile i 5 minutter, til den samler sig til en gel.
      3. Smelt smørret i mælken til det er lunkent, men ikke for varmt.
      4. Hæld det lunkne mælk og smør i skålen med vaniljesukker, loppefrøskaller, vand og gær.
      5. Bland ærtemel, boghvedemel og havremel sammen i en skål og kom det i lidt ad gangen. Ælt dejen med røremaskine eller en elpisker med dejkroge. Dejen skal æltes grundigt til en sammenhængende konsistens i cirka 5 minutter. Den skal kunne æltes let i 1-2 minutter på et meldrysset bord, uden at hænge fast.
      6. Kom dejen tilbage i skålen drysset med lidt boghvedemel, og lad den hæve under et fugtigt klæde i 45 minutter.
      7. Rør ingredienserne til remoncen sammen, mens dejen hæver. Skær eventuelt smørret i små terninger, inden den blandes med brun farin og kanel. Stil blandingen til side.
      8. Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud til hvad der svarer til størrelsen på en bageplade. Fjern det øverste stykke bagepapir og lad dejen ligge på det nederste stykke.
      9. Brug en kniv eller dejskraber til at fordele remoncen over hele dejen. Rul den sammen på langs med hjælp fra bagepapiret. Skær sneglene ud i cirka 2-3 cm tykkelse.
      10. Læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 minutter under et fugtigt klæde.
      11. Pensl sneglene med lidt mælk. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
      12. Bag sneglene i 13-15 minutter, eller til de er gyldne og stil dem til afkøling på en bagerist. Pynt eventuelt sneglene med chokoladeglasur og hvid glasur.

      Nyd dine kanelsnegle lune eller frys dem ned samme dag for at bevare saftigheden.

      Dansk Ærtemel

      Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

      → Køb Dansk Ærtemel