Vaniljekranse med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Vaniljekranse med ærtemel

Af Pure Dansk™

Vaniljekranse med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Sprøde vaniljekranse med mel af Ingrid ærter. Bag hjemmelavede vaniljekranse - de er både nemme og en dejlig sød julesmåkage

Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskriften ca. 25-35 stk. Alt efter størrelsen

Ingredienser

  • 75 g Dansk Ærtemel
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl sukker 
  • 2 dl hvedemel 
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv på et skærebræt
  2. Find en skål og bland vaniljekorn og 1 spsk sukker sammen indtil vaniljekornene er fordelt fra hinanden i sukkeret 
  3. Tilsæt resten af sukkeret, Ingrid ærtemel, hvedemel, 1 tsk vaniljesukker og den bløde stuetempererede smør. Rør ingredienserne godt sammen. 
  4. Pisk et æg, og tilsæt det sammenpiskede æg i vaniljekransedejen, til dejen er ensartet 
  5. Tænd ovnen på 175C °C (varmluft)
  6. Kom dejen i en sprøjtepose med dybe riller
  7. Sprøjt dejen ud i runde kranse på en bageplade med bagepapir
  8. Bag vaniljekransene i den forvarmede ovn i ca. 8 - 10 minutter, eller til de er let gyldne
  9. Lad vaniljekransene køle af på en rist inden de serveres
De kan holde sig en tæt lukket beholder i ca. 14 dage. 
Se vores andre opskrifter med julekonfekt og søde sager

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel