Vaniljekranse med ærtemel

Af Pure Dansk™

Vaniljekranse med ærtemel
Vaniljekranse med ærtemel

Sprøde vaniljekranse smager dejligt både til jul og som en lækker hapser til eftermiddagskaffen. Prøv denne version af den klassiske småkage med ærtemel, som giver kagen sprødhed og sødme.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Vaniljekranse med ærtemel

Antal
25-30 vaniljekranse
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 75 g Dansk Ærtemel
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv på et skærebræt. Bland vaniljekorn og 1 spsk. sukker sammen i en skål, indtil vaniljekornene er fordelt i sukkeret. Tilsæt resten af sukkeret, ærtemel, hvedemel, 1 tsk. vaniljesukker og blødt smør, og rør ingredienserne godt sammen. Pisk ægget sammen, kom det i skålen, og saml dejen til en ensartet småkagedej.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en tylle med dybe riller. Sprøjt dejen ud i runde kranse på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag vaniljekransene ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter, eller til de er let gyldne.
  • Lad vaniljekransene køle af på en rist, inden de serveres.
  • Tip

    Vaniljekransene kan holde sig en tæt lukket beholder i cirka 14 dage.

    Denne opskrift finder du i vores NYHED! Bagebog — Bag med bælgfrugter
    Børnevenlig Jul Kage Bagværk Dansk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter