Vaniljekranse med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Vaniljekranse med ærtemel

Af Pure Dansk™

Vaniljekranse med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Sprøde vaniljekranse med mel af Ingrid ærter. Bag hjemmelavede vaniljekranse - de er både nemme og en dejlig sød julesmåkage

Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskriften ca. 25-35 stk. Alt efter størrelsen

Ingredienser

  • 75 g Dansk Ærtemel
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl sukker 
  • 2 dl hvedemel 
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv på et skærebræt
  2. Find en skål og bland vaniljekorn og 1 spsk sukker sammen indtil vaniljekornene er fordelt fra hinanden i sukkeret 
  3. Tilsæt resten af sukkeret, Ingrid ærtemel, hvedemel, 1 tsk vaniljesukker og den bløde stuetempererede smør. Rør ingredienserne godt sammen. 
  4. Pisk et æg, og tilsæt det sammenpiskede æg i vaniljekransedejen, til dejen er ensartet 
  5. Tænd ovnen på 175C °C (varmluft)
  6. Kom dejen i en sprøjtepose med dybe riller
  7. Sprøjt dejen ud i runde kranse på en bageplade med bagepapir
  8. Bag vaniljekransene i den forvarmede ovn i ca. 8 - 10 minutter, eller til de er let gyldne
  9. Lad vaniljekransene køle af på en rist inden de serveres
De kan holde sig en tæt lukket beholder i ca. 14 dage. 
Se vores andre opskrifter med julekonfekt og søde sager