Sprøde vaniljekranse med mel af Ingrid ærter. Bag hjemmelavede vaniljekranse - de er både nemme og en dejlig sød julesmåkage
Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskriften ca. 25-35 stk. Alt efter størrelsen
Ingredienser
- 75 g Dansk Ærtemel
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl sukker
- 2 dl hvedemel
- 100 g smør, stuetempereret
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv på et skærebræt
- Find en skål og bland vaniljekorn og 1 spsk sukker sammen indtil vaniljekornene er fordelt fra hinanden i sukkeret
- Tilsæt resten af sukkeret, Ingrid ærtemel, hvedemel, 1 tsk vaniljesukker og den bløde stuetempererede smør. Rør ingredienserne godt sammen.
- Pisk et æg, og tilsæt det sammenpiskede æg i vaniljekransedejen, til dejen er ensartet
- Tænd ovnen på 175C °C (varmluft)
- Kom dejen i en sprøjtepose med dybe riller
- Sprøjt dejen ud i runde kranse på en bageplade med bagepapir
- Bag vaniljekransene i den forvarmede ovn i ca. 8 - 10 minutter, eller til de er let gyldne
- Lad vaniljekransene køle af på en rist inden de serveres
Se vores andre opskrifter med julekonfekt og søde sager