Æbletærte med marcipan og Ingrid ærter

Æbletærte med marcipan og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Æbletærte med marcipan og Ingrid ærter

Klassisk æbletærte med et tvist af danske Ingrid ærter. Nem og lækker kage til eftermiddagskaffen eller dessert med marcipan, kanel og æbler. 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 45  min / I alt 1 t og 5 min
Denne opskrift giver til 6-8 personer
  

Ingredienser

Mørdej:

  • 200 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 30 g sukker
  • 130 g smør, koldt
  • 1 æg

Fyld:

  • ½ dl Ingrid ærter, tørrede 
  • 100 g marcipan
  • 100 g smør, stuetemperatur 
  • 60 g sukker
  • 2 æg 
  • 1 tsk kanel 
  • 2 æbler
  • 2 spsk sukker til drys på toppen

 

Til servering: 
  • Letpisket flødeskum, cremefraiche eller vaniljecreme 

Fremgangsmåde

Fyld: 

  1. Skyl Ingrid ærterne og stil dem i blød i rigeligt vand i køleskabet, minimum 12 timer eller natten over
  2. Kog dem i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter 
  3. Blend Ingrid ærterne helt fint og ælt sammen med marcipan
  4. Pisk det sammen med smør og sukker til det er ensartet
  5. Pisk et æg i ad gangen 
  6. Tilsæt kanel og rør det godt rundt
  7. Skær æblerne i tynde skiver
Mørdej:
  1. I en skål blandes hvedemel, salt og sukker. Skær det kolde smør i tern og smuldr det til melblandingen.
  2. Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen. Saml hurtigt dejen med ægget. Dejen skal blot lige samles og ikke æltes. Lad tærtedejen hvile i køleskabet i en halv time.
  3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  4. Smør en tærteform (26 cm diameter) med smør. Rul mørdejen ud på et let meldrysset bord og kom den i tærteformen. Prik bunden med en gaffel og forbag tærten i 10 min. Lad den afkøle.
  5. Fordel marcipanmassen i den forbagte mørdejsbund og top med æbleskiverne. Læg dem evt. i et fint mønster. Tryk dem let ned i marcipanmassen. 
  6. Drys med sukker 
  7. Bag æbletærten i 30-35 min.

Servér lun eller afkølet med letpisket flødeskum, cremefraiche eller vaniljecreme