Denne svampede og lækre gulerodskage er en god måde at anvende bælgfrugter i det søde køkken. Hestebønnernes cremede indre konsistens og faste ydre giver sammen med valnødderne et sprødt bid.
Forberedelse 25 min / Tilberedning 30-45 min / I alt 1 t og 10 min
Denne opskrift giver 1 kage
Ingredienser
Dadelcreme:
- 10 dadler uden sten
- 250 g friskost / flødeost
- 4 spsk. stærk kaffe
Kagedej:
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
- 300 g mørk farin
- 1 dl rapsolie
- 5 æg
- 275 g hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- 6 tsk. kanel
- 2 tsk. kardemomme
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 8 store fintrevne gulerødder
- 75 g hakkede valnødder
Fremgangsmåde
Dadelcreme:
- Blend dadler, kaffe og friskost til en ensartet masse
- Stil cremen i køleskabet
Gulerodskage:
- Skyl de tørrede hestebønner, og iblødsæt i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer
- Kog hestebønnerne i rigeligt vand i 35 minutter. Sig vandet fra og lad dem køle af
- Pisk brun farin og olie sammen
- Pisk æg i lidt efter lidt indtil blandingen bliver cremet og luftig
- Sigt hvedemel, kanel, kardemomme, bagepulver og natron, og bland det i dejen
- Vend de fintrevne gulerødder, hakkede hestebønner og valnødder i dejen
- Hæld kagedejen i en springform eller en lille gastroform smurt med fedtstof eller beklædt med bagepapir
- Bag kagen ved 175° i 30-45 minutter
- Lad kagen køle af før den toppes med dadelcreme
Servér evt. pyntet med hakkede valnødder og fintrevet gulerod.