Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Af Pure Dansk™

Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Denne svampede og lækre gulerodskage er en god måde at anvende bælgfrugter i det søde køkken. Hestebønnernes cremede indre konsistens og faste ydre giver sammen med valnødderne et sprødt bid. 

 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 30-45 min / I alt 1 t og 10 min
Denne opskrift giver 1 kage

 

Ingredienser

Dadelcreme:

  • 10 dadler uden sten
  • 250 g friskost / flødeost
  • 4 spsk. stærk kaffe

Kagedej:

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 300 g mørk farin
  • 1 dl rapsolie
  • 5 æg
  • 275 g hvedemel 
  • 3 tsk. bagepulver
  • 6 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 8 store fintrevne gulerødder
  • 75 g hakkede valnødder


    Fremgangsmåde

    Dadelcreme:

    1. Blend dadler, kaffe og friskost til en ensartet masse
    2. Stil cremen i køleskabet

    Gulerodskage:

    1. Skyl de tørrede hestebønner, og iblødsæt i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer
    2. Kog hestebønnerne i rigeligt vand i 35 minutter. Sig vandet fra og lad dem køle af
    3. Pisk brun farin og olie sammen
    4. Pisk æg i lidt efter lidt indtil blandingen bliver cremet og luftig
    5. Sigt hvedemel, kanel, kardemomme, bagepulver og natron, og bland det i dejen
    6. Vend de fintrevne gulerødder, hakkede hestebønner og valnødder i dejen
    7. Hæld kagedejen i en springform eller en lille gastroform smurt med fedtstof eller beklædt med bagepapir
    8. Bag kagen ved 175° i 30-45 minutter
    9. Lad kagen køle af før den toppes med dadelcreme

    Servér evt. pyntet med hakkede valnødder og fintrevet gulerod.

    Danske Hestebønner

    Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

    → Køb Danske Hestebønner