Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Af Pure Dansk™

Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Denne svampede og lækre gulerodskage er en god måde at anvende bælgfrugter i det søde køkken. Hestebønnernes cremede indre konsistens og faste ydre giver sammen med valnødderne et sprødt bid. 

 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 30-45 min / I alt 1 t og 10 min
Denne opskrift giver 1 kage

 

Ingredienser

Dadelcreme:

  • 10 dadler uden sten
  • 250 g friskost / flødeost
  • 4 spsk. stærk kaffe

Kagedej:

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 300 g mørk farin
  • 1 dl rapsolie
  • 5 æg
  • 275 g hvedemel 
  • 3 tsk. bagepulver
  • 6 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 8 store fintrevne gulerødder
  • 75 g hakkede valnødder


    Fremgangsmåde

    Dadelcreme:

    1. Blend dadler, kaffe og friskost til en ensartet masse
    2. Stil cremen i køleskabet

    Gulerodskage:

    1. Skyl de tørrede hestebønner, og iblødsæt i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer
    2. Kog hestebønnerne i rigeligt vand i 35 minutter. Sig vandet fra og lad dem køle af
    3. Pisk brun farin og olie sammen
    4. Pisk æg i lidt efter lidt indtil blandingen bliver cremet og luftig
    5. Sigt hvedemel, kanel, kardemomme, bagepulver og natron, og bland det i dejen
    6. Vend de fintrevne gulerødder, hakkede hestebønner og valnødder i dejen
    7. Hæld kagedejen i en springform eller en lille gastroform smurt med fedtstof eller beklædt med bagepapir
    8. Bag kagen ved 175° i 30-45 minutter
    9. Lad kagen køle af før den toppes med dadelcreme

    Servér evt. pyntet med hakkede valnødder og fintrevet gulerod.