Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Af Pure Dansk™

Gulerodskage med valnødder og hestebønner
Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Svampet og lækker gulerodskage, hvor vi har erstattet halvdelen af valnødderne med grofthakkede hestebønner. Hestebønnernes let bitre nøddenoter og gode bid giver sammen med valnødder et godt tvist til denne klassiker.

Hvorfor bage med hestebønner? 

Bag denne saftige gulerodskage med hestebønner. Du vil blive overrasket over, hvor lækkert det smager, og du kan med god samvittighed snuppe et stykke mere. De danske hestebønner er nemlig rige på protein og kostfibre, hvilket gør din gulerodskage både nærende og mættende. 

Hestebønnernes lette bitre smag lader den naturlige sødme fra gulerødder, valnødder og krydderier træde tydeligt frem i gulerodskagen, og bidrager samtidig til en blød og svampet kage som ikke bliver tør. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Antal
1 gulerodskage
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 8 store gulerødder
  • 75 g valnødder
  • 300 g mørk farin
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 5 æg
  • 275 g hvedemel
  • 6 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • Dadelcreme

  • 10 dadler uden sten
  • 250 g flødeost, friskost
  • 4 spsk. stærk kaffe
  • Topping

  • 50 g valnødder
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i rigeligt, letsaltet vand i 40 minutter, til de er møre. Hæld kogevandet fra, og stil hestebønnerne til side.
  • Skyl og skræl gulerødderne, og riv dem fint på et rivejern.
  • Hak de kogte hestebønner og valnødderne groft.
  • Pisk brun farin og olie sammen. Pisk 1 æg i ad gangen, indtil blandingen er cremet og luftig.
  • Tilsæt hvedemel, kanel, kardemomme, salt, bagepulver og natron, og rør det i dejen.
  • Vend de fintrevne gulerødder, hakkede hestebønner og valnødder i.
  • Hæld kagedejen i en smurt springform eller en lille gastroform, og bag kagen ved 175 °C varmluft i 30-45 minutter.
  • Tilbered dadelcremen, mens kagen bager. Blend dadler, flødeost og kaffe til en cremet ostecreme, og stil den på køl til kagen er færdig.
  • Lad gulerodskagen køle af, og smør den med dadelcreme.
  • Drys til sidst kagen med grofthakkede valnødder.
  • Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Børnevenlig Proteinrig Krydret Kage

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter