Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Af Pure Dansk

Gulerodskage med valnødder og hestebønner

Denne svampede og lækre gulerodskage er en god måde at anvende bælgfrugter i det søde køkken. Hestebønnernes cremede indre konsistens og faste ydre giver sammen med valnødderne et sprødt bid. Vi anbefaler at toppe kagen med en cremet let dadelcreme.

 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 30-45 min / I alt 1 t og 10 min
Denne opskrift giver 10-12 stykker

 

Ingredienser

Topping: Dadelcreme

  • 10 dadler uden sten
  • 250 g friskost / flødeost
  • 4 spsk. stærk kaffe

Kagedej:

  • 300 g mørk farin
  • 1 dl rapsolie
  • 5 æg
  • 125 g ærtemel
  • 150 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 6 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 200 g kogte hestebønner, hakkede
  • 8 store fintrevne gulerødder
  • 75 g hakkede valnødder


Fremgangsmåde

Dadelcreme:

  1. Blend dadler, kaffe og friskost til en ensartet masse
  2. Stil cremen i køleskabet

Gulerodskage:

  1. Pisk brun farin og olie sammen
  2. Pisk æg i lidt efter lidt indtil blandingen bliver cremet og luftig
  3. Blend ærter til mel med en kaffe- eller melkværn
  4. Sigt ærtemel, hvedemel, kanel, kardemomme, bagepulver og natron, og bland det i dejen
  5. Vend de fintrevne gulerødder, hakkede hestebønner og valnødder i dejen
  6. Hæld kagedejen i en springform eller en lille gastroform smurt med fedtstof eller beklædt med bagepapir
  7. Bag kagen ved 175° i 30-45 minutter
  8. Lad kagen køle af før den toppes med dadelcreme

Servér evt. pyntet med hakkede valnødder og fintrevet gulerod.