Chokoladekage med gråærter ala Torta di nicciole - Pure Dansk™

Chokoladekage med gråærter á la Torta di nocciole

Af Pure Dansk™

Chokoladekage med gråærter ala Torta di nicciole - Pure Dansk™

Den lækreste svampede chokoladekage med gråærter uden nødder eller gluten. 

Forberedelse 50 min / Tilberedning 25 min / I alt 1t 30 min
Opskriften giver til 8 personer 


Ingredienser 

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Gråærter
  • 4 æggehvider 
  • 110 g sukker
  • 2 spsk kakao 

Topping: 

Fremgangsmåde

Dagen før: 
  1. Skyl de tørrede gråærter. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer for at forkorte kogetiden. 
På dagen:
  1. Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad dem køle af. 
  2. Blend kogte 3 ¼ dl gråærter til fint mel. Rist det på en tør pande i cirka 5 min. Lad det afkøle.  
  3. Imens piskes æggehviderne til de er skummende. Tilsæt sukker og pisk til du har en lækker og luftig stiv marengs.
  4. I en anden skål blandes gråærtemel og kakao.
  5. Vend marengs forsigtigt i de tørre ingredienser.
  6. Kom bagepapir i bunden af en springformen (Ø 20 cm) og bag kagen i 25 min ved 180 C varmluft.
  7. Hak de resterende kogte gråærter groft og rist på en tør pande.
  8. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle.
  9. Smelt chokolade og top kagen med smeltede chokolade og ristede hakkede gråærter.