Chokoladekage med gråærter á la Torta di nocciole

Af Pure Dansk™

Chokoladekage med gråærter ala Torta di nicciole - Pure Dansk™
Uden mel
Uden mel
Glutenfri
Glutenfri
Chokoladekage med gråærter ala Torta di nicciole - Pure Dansk™

Den lækreste svampede chokoladekage med gråærter uden nødder eller gluten. Når klassiske kageopskrifter møder bælgfrugter, opstår nye muligheder. Her bruges gråærter i stedet for nødder i en torta di nocciole-inspireret chokoladekage.

En chokoladekage med autentisk karakter og moderne råvarer

En Torta di nocciole er en klassisk italiensk hasselnøddekage, som er kendt for sin intense smag af kakao og ristede nødder. Her er versionen genopfundet, hvor danske gråærter ersatter hasselnødderne, så du får en chokoladekage helt uden nødder. Og da bælgfrugterne er naturligt fri for gluten, får du også en chokoladekage, der er glutenfri. 

Med kun fire ingredienser i dejen er det en nem kage at bage. Gråærterne tilfører både struktur og naturlig sødme, og giver et godt alternativ til både mel og nødder. Det skaber en chokoladekage, der er både fugtig, fyldig og allergivenlig, men rig på smag. 

En oplagt glutenfri dessert til allergikere og til dig, der vil bage mere med bælgfrugter – uden at gå på kompromis med smag eller tekstur.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Chokoladekage med gråærter á la Torta di nocciole

Antal
8 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl (135 g) tørrede Danske Gråærter
  • 4 æggehvider 
  • 110 g sukker
  • 2 spsk kakao 
  • Topping

  • ¼ dl (22,5 g) tørrede Danske Gråærter
  • 40 g Chokolade 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad dem køle af. 
  • Blend de kogte 3 ¼ dl gråærter fint. Rist melet, ærterne er blevet til, på en tør pande i cirka 5 min. Lad det afkøle.  
  • Imens piskes æggehviderne til de er skummende. Tilsæt sukker og pisk, til du har en lækker, luftig og stiv marengs.
  • I en anden skål blandes gråærtemel og kakao.
  • Vend marengs forsigtigt i de tørre ingredienser.
  • Kom bagepapir i bunden af en springformen (Ø 20 cm), og bag kagen i 25 minutter ved 180C varmluft.
  • Hak de resterende kogte gråærter groft og rist på en tør pande.
  • Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle.
  • Smelt chokolade og top kagen med smeltet chokolade og ristede hakkede gråærter. 
  • Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter