Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad dem køle af.
Blend kogte 3 ¼ dl gråærter til fint mel. Rist det på en tør pande i cirka 5 min. Lad det afkøle.
Imens piskes æggehviderne til de er skummende. Tilsæt sukker og pisk til du har en lækker og luftig stiv marengs.
I en anden skål blandes gråærtemel og kakao.
Vend marengs forsigtigt i de tørre ingredienser.
Kom bagepapir i bunden af en springformen (Ø 20 cm) og bag kagen i 25 min ved 180 Cvarmluft.
Hak de resterende kogte gråærter groft og rist på en tør pande.
Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle.
Smelt chokolade og top kagen med smeltede chokolade og ristede hakkede gråærter.
BørnevenligKage
Over 300 gratis opskrifter
Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.