Den lækreste svampede chokoladekage med gråærter uden nødder eller gluten.
Forberedelse 50 min / Tilberedning 25 min / I alt 1t 30 min
Opskriften giver til 8 personer
Ingredienser
- 1½ dl (135 g) tørrede Danske Gråærter
- 4 æggehvider
- 110 g sukker
- 2 spsk kakao
Topping:
- ¼ dl (22,5 g) tørrede Danske Gråærter
- 40 g Chokolade
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede gråærter. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer for at forkorte kogetiden.
- Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og lad dem køle af.
- Blend kogte 3 ¼ dl gråærter til fint mel. Rist det på en tør pande i cirka 5 min. Lad det afkøle.
- Imens piskes æggehviderne til de er skummende. Tilsæt sukker og pisk til du har en lækker og luftig stiv marengs.
- I en anden skål blandes gråærtemel og kakao.
- Vend marengs forsigtigt i de tørre ingredienser.
- Kom bagepapir i bunden af en springformen (Ø 20 cm) og bag kagen i 25 min ved 180 C varmluft.
- Hak de resterende kogte gråærter groft og rist på en tør pande.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle.
- Smelt chokolade og top kagen med smeltede chokolade og ristede hakkede gråærter.