Nem hjemmelavet marcipan med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Hjemmelavet marcipan med Ingrid ærter og mandler

Af Pure Dansk™

Nem hjemmelavet marcipan med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Nem og enkel opskrift på hjemmelavet marcipan med få ingredienser. Marcipan er ikke til at komme udenom i julekonfekt, men du kan også anvende det som ingrediens i din kransekage, bagværk eller flødebollebund

Forberedelse 10 min / Tilberedning 1 t 40 min / I alt 1 t og 50 min
Opskriften giver 520 g marcipan 

Ingredienser

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Ingrid ærterne. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl, i min. 12 timer, eller natten over
  2. Kassér iblødsætningsvandet og kog Ingrid ærterne i 25 min, til de er møre.
  3. Gem kogevandet fra Ingrid ærterne, og lav Aquafaba ved at indkoge til 1/3. 
  4. Hæld kogende vand over mandlerne, og lad dem trække i 10 minutter
  5. Tænd ovnen på 150°C varmluft 
  6. Smut mandlerne og dup tørre i et viskestykke 
  7. Hæld de smuttede mandler på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 10 minutter - Vend undervejs, de må ikke tage farve
  8. Blend de kogte Ingrid ærter til grov mel i en minihakker og hæld i en skål
  9. Blend mandlerne til mel og tilsæt ærtemel, hæld sirup i lidt ad gangen og blend til en ensartet masse
  10. Hæld flormelis ud på bordet og ælt marcipanen i et par minutter 
  11. Rul til en tyk kugle og dæk til med husholdningsfilm og stil i køleskabet i minimum en time inden den skal anvendes 

    Marcipanen opbevares på køl og kan holde sig i 5 dage.

    Se vores opskrift på nem kransekage med marcipan af Ingrid ærter

    Danske Ingrid Ærter

    Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

    → Køb Danske Ingrid Ærter