Nem hjemmelavet marcipan med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Hjemmelavet marcipan med Ingrid ærter og mandler

Af Pure Dansk™

Nem hjemmelavet marcipan med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Nem og enkel opskrift på hjemmelavet marcipan med få ingredienser. Marcipan er ikke til at komme udenom i julekonfekt, men du kan også anvende det som ingrediens i din kransekage, bagværk eller flødebollebund

Forberedelse 10 min / Tilberedning 1 t 40 min / I alt 1 t og 50 min
Opskriften giver 520 g marcipan 

Ingredienser

  • ½ dl Ingrid ærter, tørrede 
  • 375 g mandler
  • 1 dl glukosesirup
  • 2 spsk. flormelis 
 

Fremgangsmåde

  1. Skyl Ingrid ærterne. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl, i min. 12 timer, eller natten over
  2. Kassér iblødsætningsvandet og kog Ingrid ærterne i 25 min, til de er møre.
  3. Gem kogevandet fra Ingrid ærterne, og lav Aquafaba ved at indkoge til 1/3. 
  4. Hæld kogende vand over mandlerne, og lad dem trække i 10 minutter
  5. Tænd ovnen på 150°C varmluft 
  6. Smut mandlerne og dup tørre i et viskestykke 
  7. Hæld de smuttede mandler på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 10 minutter - Vend undervejs, de må ikke tage farve
  8. Blend de kogte Ingrid ærter til grov mel i en minihakker og hæld i en skål
  9. Blend mandlerne til mel og tilsæt ærtemel, hæld sirup i lidt ad gangen og blend til en ensartet masse
  10. Hæld flormelis ud på bordet og ælt marcipanen i et par minutter 
  11. Rul til en tyk kugle og dæk til med husholdningsfilm og stil i køleskabet i minimum en time inden den skal anvendes 

    Marcipanen opbevares på køl og kan holde sig i 5 dage.

    Se vores opskrift på nem kransekage med marcipan af Ingrid ærter