Hjemmelavet marcipan med Ingrid ærter og mandler

Af Pure Dansk™

Nem hjemmelavet marcipan med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Nem hjemmelavet marcipan med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Nem og enkel opskrift på hjemmelavet marcipan med få ingredienser. Marcipan er ikke til at komme udenom i julekonfekt, men du kan også anvende det som ingrediens i din kransekage, bagværk eller flødebollebund.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Hjemmelavet marcipan med Ingrid ærter og mandler

Antal
520 g marcipan
Tid
1 time og 50 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 375 g mandler
  • 1 dl glukosesirup
  • 2 spsk. flormelis 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Kassér iblødsætningsvandet og kog Ingrid ærterne i 25 min, til de er møre.
  • Hæld kogende vand over mandlerne, og lad dem trække i 10 minutter.
  • Tænd ovnen på 150°C varmluft.
  • Smut mandlerne og dup tørre i et viskestykke.
  • Hæld de smuttede mandler på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 10 minutter - Vend undervejs, de må ikke tage farve.
  • Blend de kogte Ingrid ærter til grov mel i en minihakker og hæld i en skål.
  • Blend mandlerne til mel og tilsæt ærtemel, hæld sirup i lidt ad gangen og blend til en ensartet masse.
  • Hæld flormelis ud på bordet og ælt marcipanen i et par minutter.
  • Rul til en tyk kugle og dæk til med husholdningsfilm og stil i køleskabet i minimum en time inden den skal anvendes.
  • Tip

    Marcipanen opbevares på køl og kan holde sig i 5 dage.

    Jul Kage

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter