Sprøde og klassiske julesmåkager. Denne opskrift på finskbrød med ærtemel giver en dejlig og sødmefuld smag.
I denne opskrift har vi anvendt vores
Dansk Ærtemel.
Dansk Ærtemel
Del
Finskbrød med ærtemel
35 stk.
40 minutter
Ingredienser
2 dl (140) g Dansk Ærtemel
2 dl hvedemel
5 spsk. sukker
3 tsk. vaniljesukker
200 g smør, koldt
2 æg, ét til dejen og ét til pensling
Perlesukker
1 håndfuld finthakkede mandler
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne undtagen perlesukker og mandler i en foodprocessor og blend det hurtigt sammen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl i 1 time. Forvarm imens ovnen til 200 °C almindelig ovn.
Rul herefter dejen ud i 3 stænger på et meldrysset bord med en bredde på 5 cm og en tykkelse på 0,5 cm.
Skær nu stængerne ud i stykker á 1,5 cm og læg dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk ægget, pensl kagerne med det og drys perlesukker samt finthakkede mandler oven på dem.
Bag kagerne midt i ovnen én plade ad gangen i 10-12 min. til de er gyldne.
Afkøl de sprøde og gyldne småkager på en rist inden servering.
Tip
Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.
JulKageBagværkDansk
Over 300 gratis opskrifter
Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.