
Sprøde og klassiske julesmåkager. Denne opskrift på finskbrød med ærtemel giver en dejlig og sødmefuld smag.
Forberedelse 30 min / På køl 1 time / Tilberedning 10-12 min / I alt 1 t 40 min
Opskriften giver 35 stk.
Ingredienser
- 2 dl (140) g Dansk Ærtemel
- 2 dl Hvedemel
- 5 spsk. Sukker
- 3 tsk. Vaniljesukker
- 200 g Smør, koldt
- 2 æg, ét til dejen og ét til pensling
- Perlesukker
- 1 håndfuld finthakkede mandler
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne undtagen perlesukker og mandler i en foodprocessor og blend det hurtigt sammen.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl i 1 time. Forvarm imens ovnen til 200 °C almindelig ovn
- Rul herefter dejen ud i 3 stænger på et meldrysset bord med en bredde på 5 cm og en tykkelse på 0,5 cm.
- Skær nu stængerne ud i stykker á 1,5 cm og læg dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pisk ægget, pensl kagerne med det og drys perlesukker samt finthakkede mandler oven på dem.
- Bag kagerne midt i ovnen én plade ad gangen i 10-12 min. til de er gyldne.
- Afkøl de sprøde og gyldne småkager på en rist inden servering.
Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.