Finskbrød med ærtemel - Pure Dansk™

Finskbrød med ærtemel

Af Pure Dansk™

Finskbrød med ærtemel - Pure Dansk™

Sprøde og klassiske julesmåkager. Denne opskrift på finskbrød med ærtemel giver en dejlig og sødmefuld smag. 

Forberedelse 30 min /  På køl 1 time / Tilberedning 10-12 min / I alt 1 t 40 min 

Opskriften giver 35 stk. 

Ingredienser 

  • 2 dl (140) g Dansk Ærtemel
  • 2 dl Hvedemel 
  • 5 spsk. Sukker 
  • 3 tsk. Vaniljesukker
  • 200 g Smør, koldt 
  • 2 æg, ét til dejen og ét til pensling 
  • Perlesukker 
  • 1 håndfuld finthakkede mandler

 

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne undtagen perlesukker og mandler i en foodprocessor og blend det hurtigt sammen.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl i 1 time. Forvarm imens ovnen til 200 °C almindelig ovn
  3. Rul herefter dejen ud i 3 stænger på et meldrysset bord med en bredde på 5 cm og en tykkelse på 0,5 cm.
  4. Skær nu stængerne ud i stykker á 1,5 cm og læg dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Pisk ægget, pensl kagerne med det og drys perlesukker samt finthakkede mandler oven på dem. 
  6. Bag kagerne midt i ovnen én plade ad gangen i 10-12 min. til de er gyldne. 
  7. Afkøl de sprøde og gyldne småkager på en rist inden servering. 

Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder. 

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel