Finskbrød med ærtemel

Af Pure Dansk™

Finskbrød med ærtemel - Pure Dansk™
Finskbrød med ærtemel - Pure Dansk™

Sprøde og klassiske julesmåkager. Denne opskrift på finskbrød med ærtemel giver en dejlig og sødmefuld smag.

I opskriften er der anvendt Dansk Ærtemel.

Finskbrød med ærtemel

Antal
35 stk.
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (140) g Dansk Ærtemel
  • 2 dl hvedemel 
  • 5 spsk. sukker 
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 200 g smør, koldt 
  • 2 æg, ét til dejen og ét til pensling 
  • Perlesukker 
  • 1 håndfuld finthakkede mandler
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne undtagen perlesukker og mandler i en foodprocessor og blend det hurtigt sammen.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl i 1 time. Forvarm imens ovnen til 200 °C almindelig ovn.
  • Rul herefter dejen ud i 3 stænger på et meldrysset bord med en bredde på 5 cm og en tykkelse på 0,5 cm.
  • Skær nu stængerne ud i stykker á 1,5 cm og læg dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pisk ægget, pensl kagerne med det og drys perlesukker samt finthakkede mandler oven på dem. 
  • Bag kagerne midt i ovnen én plade ad gangen i 10-12 min. til de er gyldne. 
  • Afkøl de sprøde og gyldne småkager på en rist inden servering.
  • Tip

    Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.