Rocky Roads med crunchy Ingrid ærter og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Rocky Roads med crunchy Ingrid ærter og Anicia linser - Pure Dansk™
Rocky Roads med crunchy Ingrid ærter og Anicia linser - Pure Dansk™

Rocky Roads er den nemmeste og lækreste chokoladekonfekt. Vi har vendt bløde skumfiduser og syrlige tranebær sammen med sprøde Ingrid ærter og Anicia linser i en mørk smeltet chokolade. Den perfekte julekonfekt eller en sød hverdagssnack.

MUMS - chokolade og bælgfrugter i skøn forening

Rocky Roads i ny og sprød version med ristede Ingrid ærter og knasende Anicia linser – en uimodståelig snack, der kombinerer chokolade, tranebær og bælgfrugter på den mest overraskende måde. Bælgfrugter ersatter nødder som crunch i en vanlig version, og de danske råvarer tilføjer både protein og tekstur og gør opskriften oplagt som et sundere alternativ til den klassiske konfekt. 

Chokolade, skumfiduser og tranebær får selskab af sprøde danske ærter og linser i en smagskombination, der overrasker og imponerer. Kombinationen af sødt, salt og crunchy giver en himmelsk snack, der tilfredsstiller den søde tand og giver en bedre samvittighed. 

Rocky roads har aldrig været mere teksturrig – hver bid er et perfekt mix af blødhed, crunch og fyldig smag. En sjov chokoladeopskrift med bælgfrugter er ideel til dig, der vil imponere med noget anderledes til kaffen, til weekendhyggen, julebordet eller som en hjemmelavet gaveidé. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Danske Anicia Linser.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Rocky Roads med crunchy Ingrid ærter og Anicia linser

Antal
8-10 stykker
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk. tørrede Danske Ingrid Ærter eller 2 spsk. Crunchy Ingrid ærter
  • ¼ dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 spsk. tørrede tranebær 
  • 1 spsk. små skumfiduser 
  • Topping

  • Frysetørrede hindbær
  • Evt. flagesalt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne, og kog dem i 25-30 minutter. Skyl linserne og tilsæt dem i gryden med Ingrid ærterne, når der 20 minutter tilbage af kogetiden.
  • Hæld kogevandet fra bælgfrugterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Vend ærterne og linserne med 2 spsk. olie og lidt salt, og bag dem i ovnen ved 200°C varmluft i 20-25 minutter, til de er sprøde.
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller i en chokoladesmelter.
  • Vend de sprøde Ingrid ærter og Anicia linser sammen med tranebær og skumfiduser i den smeltede chokolade.
  • Kom chokolademassen i en lille form beklædt med bagepapir, og drys med frysetørrede hindbær og evt. lidt flagesalt.
  • Stil formen i køleskabet i 1-1,5 timer til chokolademassen er helt stivnet.
  • Tag formen ud af køleskabet, og skær chokoladen i passende firkantede stykker med en skarp kniv.
  • Serveringsforslag

    Nyd de sødmefulde rocky roads som en lækker snack eller julekonfekt på julebordet.

    Tip

    Har du en lille rest kogte Ingrid ærter eller Anicia linser, er de perfekte at anvende til denne dejlige konfekt.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter