Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Krydret græskar gryde med Ingrid ærter
Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

Krydret græskargryde med Hokkaido græskar, broccoli, spinat og danske Ingrid ærter. Fyldig og mættende ret til at varme sig på.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 Hokkaido græskar
  • 2½ tsk. rød karrypasta
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl vand
  • 2½ spsk. fiskesauce
  • Saften fra 1 citron
  • 1 spsk. sukker
  • 1 broccoli
  • 2 håndfulde spinat 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  • Varm en wokpande op med lidt olie. Når den er godt varm svitses karrypasta med ½ dl fløde. Tilsæt græskar og steg i et par minutter.
  • Tilsæt resten af fløden sammen med fiskesauce, vand, citronsaft og sukker. Lad det små simre i 7-8 min.
  • Skyl og del broccoli i mindre buketter og kom dem i woken sammen med de kogte Ingrid ærter. Lad det kog i 5-7 min. Tilsæt spinat og lad det simre til spinaten er fladet let sammen.
  • Smag hokkaidogryden til med fiskesauce, citronsaft og sukker. 
  • Serveringsforslag

    Servér med nemme naan med ærtemel, ris, nudler eller dansk quinoa.

    Krydret Gryderet

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter