Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Krydret græskar gryde med Ingrid ærter
Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

Krydret græskargryde med Hokkaido græskar, broccoli, spinat og danske Ingrid ærter. Fyldig og mættende ret til at varme sig på.

Grøn vintermad når det er bedst

Når efterårets marker bugner af smukke græskar, er det bare om at udnytte sæsonens råvarer til varmende og gode måltider.

Smagfuld, mættende og perfekt til vinter – en krydret græskargryde med Ingrid ærter kombinerer fylde, farve og næring i én gryde. De proteinrige bælgfrugter giver en blød kontrast til det bagte græskar og broccolibuketter med bid. Ingrid ærterne tilfører både protein og tekstur, mens græskar smelter sammen med karryen og skaber en intens smag.

Retten er let at lave, og lav endelig en stor portion, så du har til dagen efter. Servér med nemme naanbrød til, som du dypper i den cremede sauce, eller med ris eller quinoa til.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 Hokkaido græskar
  • 2½ tsk. rød karrypasta
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl vand
  • 2½ spsk. fiskesauce
  • Saften fra 1 citron
  • 1 spsk. sukker
  • 1 broccoli
  • 2 håndfulde spinat 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  • Varm en wokpande op med lidt olie. Når den er godt varm, svitses karrypasta med ½ dl fløde. Tilsæt græskar og lad det stege i et par minutter.
  • Tilsæt resten af fløden sammen med fiskesauce, vand, citronsaft og sukker. Lad det små simre i 7-8 minutter.
  • Skyl og del broccoli i mindre buketter, og kom dem i woken sammen med de kogte Ingrid ærter. Lad det koge i 5-7 minutter. Tilsæt spinat og lad det simre, til spinaten er faldet let sammen.
  • Smag hokkaidogryden til med fiskesauce, citronsaft og sukker. 
  • Serveringsforslag

    Grøn vintermad når det er bedst

    Når efterårets marker bugner af smukke græskar, er det bare om at udnytte sæsonens råvarer til varmende og gode måltider.

    Smagfuld, mættende og perfekt til vinter – en krydret græskargryde med Ingrid ærter kombinerer fylde, farve og næring i én gryde. De proteinrige bælgfrugter giver en blød kontrast til det bagte græskar og grønne broccolibuketter med bid. Ingrid ærterne tilfører både protein og tekstur, mens græskar smelter sammen med karryen og skaber en intens smag.

    Retten er let at lave, og lav endelig en stor portion, så du har til dagen efter. Servér med nemme naanbrød til at dyppe i den cremede sauce, eller med ris eller quinoa til.