Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Krydret græskar gryde med Ingrid ærter

Krydret græskargryde med Hokkaido græskar, broccoli, spinat og danske Ingrid ærter. Fyldig og mættende ret til at varme sig på. 

Forberedelse 25 min. / Tilberedning 25 min. / I alt 50 min.
Opskrift giver til 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 Hokkaido græskar
  • 2½ tsk. rød karrypasta
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl vand
  • 2½ spsk. fiskesauce
  • Saften fra 1 citron
  • 1 spsk. sukker
  • 1 broccoli
  • 2 håndfulde spinat 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:
  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl. 
På dagen: 
  1.  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  2. Varm en wokpande op med lidt olie. Når den er godt varm svitses karrypasta med ½ dl fløde. Tilsæt græskar og steg i et par minutter.
  3. Tilsæt resten af fløden sammen med fiskesauce, vand, citronsaft og sukker. Lad det små simre i 7-8 min.
  4. Skyl og del broccoli i mindre buketter og kom dem i woken sammen med de kogte Ingrid ærter. Lad det kog i 5-7 min. Tilsæt spinat og lad det simre til spinaten er fladet let sammen.
  5. Smag hokkaidogryden til med fiskesauce, citronsaft og sukker. 
Servér med nemme naan med ærtemel, ris, nudler eller dansk quinoa

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter