Cremet hummus med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Cremet hummus med Ingrid ærter
Cremet hummus med Ingrid ærter

Ærten Ingrid er den danske version af kikærten, som efterhånden er meget anvendt herhjemme. Med denne opskrift på hjemmelavet hummus, som laves på Ingrid ærter, får du en lækker og cremet hummus som spread til vores linseknækbrød eller friske grøntsagsstave. Det er hurtigt og nemt.

I opskriften er der anvendt Danske Ingrid Ærter.

Cremet hummus med Ingrid ærter

Tid
25 minutter

Ingredienser

  • 3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1 håndfuld frisk koriander, hakket
  • 1 hakket hvidløg
  • ½ citron, saften heraf 
  • 1 tsk. flagesalt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra
  • Kog ærterne i rent vand med salt i 15-20 minutter  
  • Hæld vandet fra
  • Kom alle ingredienserne i en skål og blend det sammen til en ensartet masse med en stavblender eller foodprocesser 
  • Serveringsforslag

    Servér din ærtehummus med vores hestebønnedeller eller som snack på linseknækbrød.