Bagte rødbeder og hummus med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Bagte rødbeder og hummus med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Bagte rødbeder og hummus med Ingrid ærter - Pure Dansk™

En enkelt og simpel ret, som er fuld af smag. Saftige sødmefulde bagte rødbeder ovenpå en cremet hummus med Ingrid ærter. Top eventuelt med ristede Anicia linser og frisk timian. 

Forberedelse 25 min / Tilberedning 45 min / I alt 1 t og 10 min.
Opskriften giver tilbehør til 4 personer eller måltid til 2 personer

Ingredienser

 • 600 g rødbeder 
 • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
 • 2 dl olivenolie
 • 1-2 spsk. æblecidereddike
 • Salt
 • Friskkværnet peber 
 • Lidt kogevand fra Ingrid ærter

Topping: 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

 1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og Anicia linser og iblødsæt dem hver for sig, i rigeligt vand på køl minimum 12 timer, eventuelt natten over

På dagen: 

 1. Tænd ovnen på 200 °C
 2. Skyl og skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker, kvarte eller halve, alt efter størrelse.
 3. Fordel rødbederne i et ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir og marinér dem i 2 spsk olie, lidt salt og peber. Bag i ovnen i 45 minutter til de er møre, men stadig faste. 
 4. Kog imens de udblødte ærter i rigeligt letsaltet vand i 20-25 min. Hæld vandet fra og gem eventuelt lidt af kogevandet til din hummus. 
 5. Hæld iblødsætningsvandet fra Anicia linserne, bland dem med 1 tsk olie og lidt salt og rist dem i ovnen på et stykke bagepapir i 10 minutter. 
 6. Blend de kogte Ingrid ærter, æblecider eddike, salt, peber og olie. Tilføj eventuelt lidt af kogevandet, hvis du ønsker din hummus mere ensartet og glat. 
 7. Fordel hummus på en tallerken top med lidt olie, læg de kogte rødbeder ovenpå og top med lidt frisk timian og ristede linser

  Servér ærtehummus med rødbede, som en ret for sig selv til 2 personer eller tilbehør til 4 personer. Servér gerne med et godt stykke brød til. Vi anbefaler vores focacciabrød med linser eller koldhævede boller med hestebønner

  Den smager skønt som social dining retter sammen med Labneh med Ingrid ærter, tomater og stegt squash og Pasta med Anicia linser, palmekål, squash og ostesauce

  Danske Ingrid Ærter

  Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

  → Køb Danske Ingrid Ærter