Bagte rødbeder og hummus med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Bagte rødbeder og hummus med Ingrid ærter
Vegansk
Vegansk
Bagte rødbeder og hummus med Ingrid ærter

En enkelt og simpel ret, som er fuld af smag. Saftige sødmefulde bagte rødbeder ovenpå en cremet hummus med Ingrid ærter. Top eventuelt med ristede Anicia linser og frisk timian.

Prøv vintersæsonens rødbeder på en bund af cremet hummus med Ingrid ærter

Bagte rødbeder og cremet hummus lavet på Ingrid ærter forener nordiske smage med klassisk mellemøstlig inspiration. Den jordede sødme fra rødbederne spiller perfekt op mod hummusens milde fylde og runde tekstur og Anicia linsernes milde knas på toppen.

Danske Ingrid ærter giver hummusen en blød, nøddeagtig smag, og bruges som et lokalt alternativ til kikærter. Sammen med ovnbagte rødbeder skabes en enkel og nærende ret, der hylder sæsonens grøntsager og danskproducerede bælgfrugter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter og Danske Anicia linser.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Danske Anicia linser

Danske Anicia linser

Bagte rødbeder og hummus med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
1 time og 10 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 600 g rødbeder 
  • 2 dl olivenolie
  • 1-2 spsk. æblecidereddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber 
  • Lidt kogevand fra Ingrid ærter
  • Topping

  • 1 spsk. tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og Anicia linser og sæt dem i blød hver for sig i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Tænd ovnen på 200 °C.
  • Skyl og skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker, kvarte eller halve, alt efter størrelse.
  • Fordel rødbederne i et ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir, og marinér dem i 2 spsk olie, lidt salt og peber. Bag i ovnen i 45 minutter, til de er møre, men stadig faste. 
  • Kog imens de udblødte ærter i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra og gem eventuelt lidt af kogevandet til din hummus. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Anicia linserne, bland dem med 1 tsk olie og lidt salt og rist dem i ovnen på et stykke bagepapir i 10 minutter. 
  • Blend de kogte Ingrid ærter, æblecider eddike, salt, peber og olie. Tilføj eventuelt lidt af kogevandet, hvis du ønsker din hummus mere ensartet og glat. 
  • Fordel hummus på en tallerken top med lidt olie, læg de kogte rødbeder ovenpå og top med lidt frisk timian og ristede linser.
  • Serveringsforslag

    Den smager skønt som social dining retter sammen med labneh med Ingrid ærter, tomater og stegt squash og pasta med Anicia linser, palmekål, squash og ostesauce. Kan også spises for sig selv med et dejligt friskbagt focacciabrød med linser eller koldhævede boller med hestebønner.