Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter
Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter

Skøn ret med hjemmelavet Labneh (friskost), søde ovnbagte tomater, krydret squash og Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 1 squash 
  • 300 g tomater
  • 1-2 tsk. chili 
  • Olie 
  • Labneh

  • 5 dl neutral yoghurt (min. 3,5% eller græsk yoghurt) 
  • 1 tsk. salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland yoghurt og 1 tsk. salt til Labneh. Kom blandingen i et kaffefilter og sæt kaffefiltret fast på et højt glas med elastikker. Kom i køleskabet i minimum 12 timer. 
  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Tænd ovnen på 200 °C.
  • Skyl squash og tomater. Halvér tomater og skær squash i 5 stykker på langs.
  • Fordel tomater og squash på en bageplade og hæld olie, salt og peber over. Fordel 1 tsk chili på squash pladerne. Bag i ovnen i 30 minutter til begge er møre. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
  • Labneh skrabes ud af kaffefiltret og fordeles på en tallerken. 
  • Ovenpå fordeles squash og herefter ovnbagte tomater vendt sammen med Ingrid ærterne og lidt chili. 
  • Krydr eventuelt med peber.
  • Serveringsforslag

    Servér som hovedmåltid eller som tilbehør til f.eks. sprøde fritters med Ingrid ærter.

    Nem Tilbehør Snack Mellemøstlig

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter