Skøn ret med hjemmelavet Labneh (friskost), søde ovnbagte tomater, krydret squash og Ingrid ærter
Forberedelse 20 min / Tilberedning 30 min / I alt 30 min
Opskriften giver et hovedmåltid til 2 personer og tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 1 squash
- 300 g tomater
- 1-2 tsk chili
- Olie
Labneh:
- 5 dl neutral yoghurt (min. 3,5% eller græsk yoghurt)
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer eller dagen før:
- Bland yoghurt og 1 tsk salt til Labneh. Kom blandingen i et kaffefilter og sæt kaffefiltret fast på et højt glas med elastikker. Kom i køleskabet i minimum 12 timer.
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Tænd ovnen på 200 °C
- Skyl squash og tomater. Halvér tomater og skær squash i 5 stykker på langs.
- Fordel tomater og squash på en bageplade og hæld olie, salt og peber over. Fordel 1 tsk chili på squash pladerne. Bag i ovnen i 30 minutter til begge er møre.
- Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
- Labneh skrabes ud af kaffefiltret og fordeles på en tallerken.
- Ovenpå fordeles squash og herefter ovnbagte tomater vendt sammen med Ingrid ærterne og lidt chili.
- Krydr eventuelt med peber.
Servér som hovedmåltid eller som tilbehør til f.eks. sprøde fritters med Ingrid ærter