Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter

Skøn ret med hjemmelavet Labneh (friskost), søde ovnbagte tomater, krydret squash og Ingrid ærter.

Hjemmelavet labneh med bagte grøntsager og skønne Ingrid ærter

Labneh stammer fra Mellemøsten og er en cremet friskost lavet af drænet yoghurt. I denne variant får den selskab af ovnbagte tomater og squash, som tilføjer sødme og umami, mens Ingrid ærter giver mæthed og tekstur. Kombinationen forener det syrlige, det søde og det bløde.

Ovnbagte tomater og squash giver varme og dybde, mens de små Ingrid ærter bringer både mæthed og bid. Både labneh og bælgfrugter skal forberedes natten over, og derfor gør det det nemt at bringe de forskellige komponenter sammen dagen efter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 1 squash 
  • 300 g tomater
  • 1-2 tsk. chili 
  • Olie 
  • Labneh

  • 5 dl neutral yoghurt (min. 3,5% eller græsk yoghurt) 
  • 1 tsk. salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland yoghurt og 1 tsk. salt til Labneh. Kom blandingen i et kaffefilter og sæt kaffefiltret fast på et højt glas med elastikker. Stilles i køleskabet i minimum 12 timer. 
  • Skyl de tørrede Ingrid ærter, og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Tænd ovnen på 200 °C.
  • Skyl squash og tomater. Halvér tomater og skær squash i 5 stykker på langs.
  • Fordel tomater og squash på en bageplade og hæld olie, salt og peber over. Fordel 1 tsk chili på squashskiverne. Bag i ovnen i 30 minutter til begge dele er møre. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne, og kog i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
  • Labneh skrabes ud af kaffefiltret og fordeles på en tallerken. 
  • Ovenpå fordeles squash og herefter ovnbagte tomater vendt sammen med Ingrid ærterne og lidt chili. 
  • Krydr eventuelt med peber.
  • Serveringsforslag

    Lav et stort mezebord og servér labheh med Ingrid ærter sammen med en frisk Tabouleh salat og sprødstegte fritters.