Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter - Pure Dansk™
Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Skøn ret med hjemmelavet Labneh (friskost), søde ovnbagte tomater, krydret squash og Ingrid ærter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 1 squash 
  • 300 g tomater
  • 1-2 tsk. chili 
  • Olie 
  • Labneh

  • 5 dl neutral yoghurt (min. 3,5% eller græsk yoghurt) 
  • 1 tsk. salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland yoghurt og 1 tsk. salt til Labneh. Kom blandingen i et kaffefilter og sæt kaffefiltret fast på et højt glas med elastikker. Kom i køleskabet i minimum 12 timer. 
  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Tænd ovnen på 200 °C.
  • Skyl squash og tomater. Halvér tomater og skær squash i 5 stykker på langs.
  • Fordel tomater og squash på en bageplade og hæld olie, salt og peber over. Fordel 1 tsk chili på squash pladerne. Bag i ovnen i 30 minutter til begge er møre. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
  • Labneh skrabes ud af kaffefiltret og fordeles på en tallerken. 
  • Ovenpå fordeles squash og herefter ovnbagte tomater vendt sammen med Ingrid ærterne og lidt chili. 
  • Krydr eventuelt med peber.
  • Serveringsforslag

    Servér som hovedmåltid eller som tilbehør til f.eks. sprøde fritters med Ingrid ærter.

    Nem Tilbehør Snack Mellemøstlig

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter