Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Labneh med ovnbagte tomater, squash og Ingrid ærter - Pure Dansk™

Skøn ret med hjemmelavet Labneh (friskost), søde ovnbagte tomater, krydret squash og Ingrid ærter 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 30 min / I alt 30 min 
Opskriften giver et hovedmåltid til 2 personer og tilbehør til 4 personer

Ingredienser 

Labneh: 

  • 5 dl neutral yoghurt (min. 3,5% eller græsk yoghurt) 
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer eller dagen før: 

  1. Bland yoghurt og 1 tsk salt til Labneh. Kom blandingen i et kaffefilter og sæt kaffefiltret fast på et højt glas med elastikker. Kom i køleskabet i minimum 12 timer. 
  2. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

På dagen:

  1. Tænd ovnen på 200 °C
  2. Skyl squash og tomater. Halvér tomater og skær squash i 5 stykker på langs.
  3. Fordel tomater og squash på en bageplade og hæld olie, salt og peber over. Fordel 1 tsk chili på squash pladerne. Bag i ovnen i 30 minutter til begge er møre. 
  4. Hæld iblødsætningsvandet fra Ingrid ærterne og kog i 20-25 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
  5. Labneh skrabes ud af kaffefiltret og fordeles på en tallerken. 
  6. Ovenpå fordeles squash og herefter ovnbagte tomater vendt sammen med Ingrid ærterne og lidt chili. 
  7. Krydr eventuelt med peber. 

Servér som hovedmåltid eller som tilbehør til f.eks. sprøde fritters med Ingrid ærter 

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter