50 g revet Arla Unika Koryfé, alternativt revet mozzarella
1 æg
1 spsk. hakket bredbladet persille
40 g hvedemel
Salt og peber
Smagsneutral olie til stegning
Tatarsauce
1 dl græsk yoghurt 10 %
2 spsk. mayonnaise
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld purløg eller dild
4 cornichoner
2 tsk. kapers
2 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Tatarsauce
Hak først kapers og cornichoner fint og kom dem i en skål af passende størrelse. Hak krydderurterne og kom dem i skålen sammen med citronsaft. Bland herefter mayonnaise, græsk yoghurt og sennep med øvrige ingredienser. Lad saucen trække lidt og smag den til sidst til, med salt og peber.
Lav sprøde fritters med Ingrid ærter
Bland de kogte Ingrid ærter med majs og revet Koryfé i en skål sammen med æg.
Skyl persille for evt. snavs og hak det. Rør det i skålen sammen med mel. Krydr med salt og peber og bland det hele godt sammen.
Varm en pande op til middelvarme med olie og steg små fritter i 3-4 min på hver side.
Serveringsforslag
Servér dem lune sammen med den kolde tatarsauce, som en dejlig sprød hapser på tapasbordet eller som en delle med Ingrid ærter og en sprød salat.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.