Sprøde snack fritters med Ingrid ærter, majs og persille - Pure Dansk™

Sprøde snack fritters med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Sprøde snack fritters med Ingrid ærter, majs og persille - Pure Dansk™

Sprøde snacks kaldet fritters med Ingrid ærter, majs, ost og persille 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 150 g majs 
  • 50 g revet Arla Unika Koryfé, alternativt revet mozzarella 
  • 1 æg 
  • 1 spsk. hakket bredbladet persille 
  • 40 g hvedemel 
  • Salt og peber
  • Smagsneutral olie til stegning

Tatarsauce:

  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 spsk. mayonnaise 
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld purløg eller dild
  • 4 cornichoner
  • 2 tsk. kapers
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:

  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl. 

På dagen: 

  1.  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  2. Lav imens tatarsauce 
  3. Hak først kapers og cornichoner fint og kom dem i en skål af passende størrelse. Hak krydderurterne og kom dem i skålen sammen med citronsaft. Bland herefter mayonnaise, græsk yoghurt og sennep med øvrige ingredienser. Lad saucen trække lidt og smag den til sidst til, med salt og peber.
  4. Lav sprøde fritters med Ingrid ærter 
  5. Bland de kogte Ingrid ærter med majs og revet Koryfé i en skål sammen med æg. 
  6. Skyl persille for evt. snavs og hak det. Rør det i skålen sammen med mel. Krydr med salt og peber og bland det hele godt sammen.
  7. Varm en pande op til middelvarme med olie og steg små fritter i 3-4 min på hver side
    Servér dem lune sammen med den kolde tatarsauce, som en dejlig sprød hapser på tapasbordet eller som en delle med Ingrid ærter og en sprød salat

    Danske Ingrid Ærter

    Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

    → Køb Danske Ingrid Ærter