
Sprøde snacks kaldet fritters med Ingrid ærter, majs, ost og persille
Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl tørrede Danske Ingrid Ærter
- 150 g majs
- 50 g revet Arla Unika Koryfé, alternativt revet mozzarella
- 1 æg
- 1 spsk. hakket bredbladet persille
- 40 g hvedemel
- Salt og peber
- Smagsneutral olie til stegning
Tatarsauce
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld purløg eller dild
- 4 cornichoner
- 2 tsk. kapers
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. dijonsennep
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl Ingrid ærter og sæt dem i blød i koldt vand på køl i minimum 12 timer
- Hæld vandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 min., i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra.
Lav imens tatarsauce - Hak kapers og cornichoner fint, og rør dem i yoghurten og mayonnaise sammen med citronsaft og krydderurter. Lad saucen trække lidt, og smag til med salt og peber.
Lav sprøde fritters med Ingrid ærter - Bland de kogte Ingrid ærter med majs og revet Koryfé i en skål sammen med æg.
- Skyl persille for evt. snavs og hak det. Rør det i skålen sammen med mel. Krydr med salt og peber og bland det hele godt sammen.
- Varm en pande op til middelvarme med olie og steg små fritter i 3-4 min på hver side