Sprøde snack fritters med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Sprøde snack fritters med Ingrid ærter
Sprøde snack fritters med Ingrid ærter

Sprøde snacks kaldet fritters med Ingrid ærter, majs, ost og persille.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Sprøde snack fritters med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 150 g majs 
  • 50 g revet Arla Unika Koryfé, alternativt revet mozzarella 
  • 1 æg 
  • 1 spsk. hakket bredbladet persille 
  • 40 g hvedemel 
  • Salt og peber
  • Smagsneutral olie til stegning
  • Tatarsauce

  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 spsk. mayonnaise 
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld purløg eller dild
  • 4 cornichoner
  • 2 tsk. kapers
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  • Tatarsauce 

  • Hak først kapers og cornichoner fint og kom dem i en skål af passende størrelse. Hak krydderurterne og kom dem i skålen sammen med citronsaft. Bland herefter mayonnaise, græsk yoghurt og sennep med øvrige ingredienser. Lad saucen trække lidt og smag den til sidst til, med salt og peber.
  • Lav sprøde fritters med Ingrid ærter 

  • Bland de kogte Ingrid ærter med majs og revet Koryfé i en skål sammen med æg. 
  • Skyl persille for evt. snavs og hak det. Rør det i skålen sammen med mel. Krydr med salt og peber og bland det hele godt sammen.
  • Varm en pande op til middelvarme med olie og steg små fritter i 3-4 min på hver side.
  • Serveringsforslag

    Servér dem lune sammen med den kolde tatarsauce, som en dejlig sprød hapser på tapasbordet eller som en delle med Ingrid ærter og en sprød salat.