Sprøde snacks kaldet fritters med Ingrid ærter, majs, ost og persille
Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 150 g majs
- 50 g revet Arla Unika Koryfé, alternativt revet mozzarella
- 1 æg
- 1 spsk. hakket bredbladet persille
- 40 g hvedemel
- Salt og peber
- Smagsneutral olie til stegning
Tatarsauce:
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld purløg eller dild
- 4 cornichoner
- 2 tsk. kapers
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. dijonsennep
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
- Lav imens tatarsauce
- Hak først kapers og cornichoner fint og kom dem i en skål af passende størrelse. Hak krydderurterne og kom dem i skålen sammen med citronsaft. Bland herefter mayonnaise, græsk yoghurt og sennep med øvrige ingredienser. Lad saucen trække lidt og smag den til sidst til, med salt og peber.
- Lav sprøde fritters med Ingrid ærter
- Bland de kogte Ingrid ærter med majs og revet Koryfé i en skål sammen med æg.
- Skyl persille for evt. snavs og hak det. Rør det i skålen sammen med mel. Krydr med salt og peber og bland det hele godt sammen.
- Varm en pande op til middelvarme med olie og steg små fritter i 3-4 min på hver side