Sprøde snack fritters med Ingrid ærter, majs og persille - Pure Dansk™

Sprøde snack fritters med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Sprøde snack fritters med Ingrid ærter, majs og persille - Pure Dansk™

Sprøde snacks kaldet fritters med Ingrid ærter, majs, ost og persille 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 15 min / I alt 30 min
Opskrift giver til 4 personer 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 150 g majs 
  • 50 g revet Arla Unika Koryfé, alternativt revet mozzarella 
  • 1 æg 
  • 1 spsk. hakket bredbladet persille 
  • 40 g hvedemel 
  • Salt og peber
  • Smagsneutral olie til stegning

Tatarsauce

  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 spsk. mayonnaise 
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld purløg eller dild
  • 4 cornichoner
  • 2 tsk. kapers
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl Ingrid ærter og sæt dem i blød i koldt vand på køl i minimum 12 timer
  2. Hæld vandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 min., i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra.
    Lav imens tatarsauce 
  3. Hak kapers og cornichoner fint, og rør dem i yoghurten og mayonnaise sammen med citronsaft og krydderurter. Lad saucen trække lidt, og smag til med salt og peber.
    Lav sprøde fritters med Ingrid ærter 
  4. Bland de kogte Ingrid ærter med majs og revet Koryfé i en skål sammen med æg. 
  5. Skyl persille for evt. snavs og hak det. Rør det i skålen sammen med mel. Krydr med salt og peber og bland det hele godt sammen.
  6. Varm en pande op til middelvarme med olie og steg små fritter i 3-4 min på hver side
Servér dem lune sammen med den kolde tatarsauce, som en dejlig sprød hapser på tapasbordet eller med en salat