Sprøde ostesnacks med bælgfrugter

Af Pure Dansk

Sprøde ostesnacks med bælgfrugter - Pure Dansk™
Sprøde ostesnacks med bælgfrugter - Pure Dansk™

Knasende og sprøde ostesnacks med danske Ingrid ærter, hestebønner og gråærter. Perfekte som snack eller som tilbehør til tapasbordet. Opskriften er en god måde at få brugt en eventuel rest af bælgfrugter fra køleskabet eller fryseren.

Sprøde lækkerier til tapas, snack eller madpakke

Sprødhed, umami og mæthed i én mundfuld – perfekte som et mellemmåltid eller et sundere alternativ til chips.

 I disse ostesnacks kan du bruge Ingrid ærter, Anicia linser og hestebønner, lige som du vil, og gerne alle tre på én gang. Men har du en rest bælgfrugter stående, er det en oplagt måde at få dem brugt på. Bælgfrugterne bidrager med kostfibre og planteprotein og gør snacksene ekstra nærende.

De er et plantebaseret boost til snackbordet, og kombinationen af bælgfrugter og ost skaber en knasende tekstur, som tilfredsstiller både sult og snacktrang. Perfekte som et alternativ til klassiske ostekiks, og nemme at lave med få ingredienser. Brug danske råvarer for en bæredygtig snackoplevelse med karakter.

På tapasbordet vil de gøre sig godt sammen med hjemmelavede grissini stænger, Pimientos de padron med hummus med Ingrid ærter og grøn linsepesto.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter, Danske Gråærter og Danske Hestebønner.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Sprøde ostesnacks med bælgfrugter

Antal
1 fad
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • ¼ dl (22 g) tørrede Danske Ingrid Ærter eller 1 dl kogte
  • ¼ dl (22 g) tørrede Danske Gråærter eller 1 dl kogte 
  • ¼ dl (22 g) tørrede Danske Hestebønner eller 1 dl kogte
  • 100 g fast modnet ost, vesterhavsost eller parmesan - alternativt plantebaseret ost
  • 1 fed hvidløg
  • 3 stilke frisk timian
  • 15 g smør eller plantebaseret smørbar
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede bælgfrugter og sæt dem i blød i rigeligt vand hver for sig på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i rigeligt letsaltet vand i 40-45 minutter, tilsæt gråærterne efter 10 minutter og Ingrid ærterne efter 15 minutter. Hæld vandet fra. 
  • Tænd ovnen på 185 °C varmluft.  
  • Smelt smørret og fordel det i et ovnfast fad, så hele bunden er smurt.
  • Riv osten på den grove side af rivejernet. Fordel i et jævnt lag i det ildfaste fad, smurt med smør.
  • Riv hvidløg og fordel det ud over osten.
  • Kom herefter de kogte bælgfrugter i fadet. Dryp med lidt olie. Top med friske timianblade og lidt flagesalt.
  • Bag blandingen i ca. 30 minutter. Lad dem køle af i 10-15 minutter, så de får en fast struktur. Herefter kan du skære/bryde ostesnacksene i mindre stykker.
  • Serveringsforslag

    Bag dem i ovnen, nyd dem lune eller kolde, til tapas, picnic eller madpakke.