Sprøde ostesnacks med bælgfrugter - Pure Dansk™

Sprøde ostesnacks med bælgfrugter

Af Pure Dansk

Sprøde ostesnacks med bælgfrugter - Pure Dansk™

Knasende og sprøde ostesnacks med danske Ingrid ærter, hestebønner og gråærter. Perfekte som snack eller som tilbehør til tapasbordet. Opskriften er en god måde at få brugt en eventuel rest af bælgfrugter fra køleskabet eller fryseren.

Forberedelse 15 min / Tilberedning 30 min / I alt 45 min
Opskrift giver 1 fad

Ingredienser

  • ¼ dl (22 g) tørrede Danske Ingrid Ærter eller 1 dl kogte
  • ¼ dl (22 g) tørrede Danske Gråærter eller 1 dl kogte 
  • ¼ dl (22 g) tørrede Danske Hestebønner eller 1 dl kogte
  • 100 g fast modnet ost, vesterhavsost eller parmesan - alternativt plantebaseret ost
  • 1 fed hvidløg
  • 3 stilke frisk timian
  • 15 g smør eller plantebaseret smørbar
  • Olivenolie
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:
  1. Skyl de tørrede bælgfrugter og sæt i blød i rigeligt vand på køl i hver sin skål. 
På dagen: 
  1.  Hæld iblødsætningsvandet fra og kog hestebønnerne i 40-45 minutter, tilsæt gråærterne efter 10 minutter og Ingrid ærterne efter 15 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra. 
  2. Tænd ovnen på 185 °C varmluft.  
  3. Smelt smørret og fordel det i et ovnfast fad, så hele bunden er smurt.
  4. Riv osten på den grove side af rivejernet. Fordel i et jævnt lag i det ildfaste fad, smurt med smør.
  5. Riv hvidløg og fordel det ud over osten.
  6. Kom herefter de kogte bælgfrugter i fadet. Dryp med lidt olie. Top med friske timianblade og lidt flagesalt.
  7. Bag blandingen i ca. 30 min. Lad dem køle af i 10-15 min, så de får en fast struktur. Herefter kan du skære/bryde ostesnacksene i mindre stykker.

 

Servér de sprøde ostesnacks som en del af tapasbordet i selskab med hummus med Ingrid ærter eller grøn linsepesto

Danske Hestebønner

Brune og tykskallede. Med en fast struktur og cremet indre konsistens. Hestebønner tilfører god umami med mild smag af humle og græs.

→ Køb Danske Hestebønner