Grøn linsepesto med Anicia linser

Af Pure Dansk

Grøn linsepesto med krydderurter
Grøn linsepesto med krydderurter

Lækker, smagfuld pesto med linser. Anicia linserne tilfører pestoen en frisk smag og milde noter af peber. Linser er et godt alternativ til nødder og sol-sikkekerner i hjemmelavet pesto.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Grøn linsepesto med Anicia linser

Antal
1 glas pesto / 250 ml
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • Saften af ½ citron
  • 50 g fast modnet ost, vesterhavsost eller parmesan
  • Salt og friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne, og kog dem i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter, til de er møre. Hæld kogevandet fra, og lad linserne køle af.
  • Skyl persillen. Blend persille, kogte Anicia linser, hvidløg, olie, citronsaft og ost. Smag til med salt og peber.
  • Pestoen kan opbevares på køl i 3-5 dage.
  • Tip

    Du kan variere ingredienserne i din linsepesto alt efter din smag, og hvad du har liggende af krydderurter. Prøv også at tilsætte soltørrede tomater, og
    du har en smagfuld rød linsepesto.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Tilbehør Italiensk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter