Æggekage med Ingrid ærter og grønne asparges

Af Pure Dansk™

Æggekage med Ingrid ærter og grønne asparges
Æggekage med Ingrid ærter og grønne asparges

Klassisk æggekage med et twist af danske Ingrid ærter og grønne asparges. Perfekt til sommerdage, eller når frokost og aftensmaden skal være nem.

I opskriften er der anvendt Danske Ingrid Ærter.

Æggekage med Ingrid ærter og grønne asparges

Antal
4 personer
Tid
35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 8 æg 
  • 1½ dl mælk
  • 1 bundt grønne asparges
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • 3 spsk. Arla Unika Havgus 8 
  • Topping og tilbehør

  • Frisk purløg
  • Tomater
  • Rugbrød
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  • Tænd ovnen på 180 °C varmluft - har du ikke en pande der kan gå i ovnen, kan du bage æggekagen uden ovn på komfuret. 
  • Bræk den nederste ende af aspargesene, hvor den naturligt knækker af og skær mindre stykker af 2-3 cm. 
  • Varm en pande (28 cm) op med lidt olie og steg aspargesene i et par minutter til de er let gyldne. Tag dem af panden. 
  • Slå æggene ud i en skål og krydr med salt og peber. Pisk det sammen med mælk.
  • Varm panden op igen med lidt olie og kom æggemassen, kogte Ingrid ærter og asparges stykkerne på. Lad det stå i ca. 1 min., så bunden sætter sig en smule. Tag en gaffel og løft lidt ude i kanten, så der kan komme lidt mere æggemasse ind under æggekagen.
  • Sæt den i ovnen i 15-20 min. til den er gylden, eller bag videre på komfuret ved middelvarme. 
  • Serveringsforslag

    Top med revet Arla Unika Havgus 8, snittet purløg og tomater og servér med rugbrød, eventuelt hjemmebagt fuldkornsrugbrød med Anicia linser.