
Klassisk æggekage med et twist af danske Ingrid ærter og grønne asparges. Perfekt til sommerdage, eller når frokost og aftensmaden skal være nem.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 20 min / I alt 35 min
Opskrift giver til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
- 8 æg
- 1½ dl mælk
- 1 bundt grønne asparges
- Salt og peber
- Olie til stegning
- 3 spsk. Arla Unika Havgus 8
Topping og tilbehør:
- Frisk purløg
- Tomater
- Rugbrød, evt. fuldkornsrugbrød med Anicia linser
Fremgangsmåde
Minimum 12 timer før eller dagen før:
- Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.
- Tænd ovnen på 180 °C varmluft - har du ikke en pande der kan gå i ovnen, kan du bage æggekagen uden ovn på komfuret.
- Bræk den nederste ende af aspargesene, hvor den naturligt knækker af og skær mindre stykker af 2-3 cm.
- Varm en pande (28 cm) op med lidt olie og steg aspargesene i et par minutter til de er let gyldne. Tag dem af panden.
- Slå æggene ud i en skål og krydr med salt og peber. Pisk det sammen med mælk.
- Varm panden op igen med lidt olie og kom æggemassen, kogte Ingrid ærter og asparges stykkerne på. Lad det stå i ca. 1 min., så bunden sætter sig en smule. Tag en gaffel og løft lidt ude i kanten, så der kan komme lidt mere æggemasse ind under æggekagen.
- Sæt den i ovnen i 15-20 min. til den er gylden, eller bag videre på komfuret ved middelvarme.