Smoothie bowl med Ingrid ærter, spinat og bær

Af Pure Dansk™

Smoothie bowl med Ingrid ærter, spinat og bær
Vegetarisk
Vegetarisk
Uden sukker
Uden sukker
Smoothie bowl med Ingrid ærter, spinat og bær

Start dagen med en sund cremet smoothie bowl med Ingrid ærter, bær og spinat. Mættende, proteinrig og perfekt som sund morgenmad eller et nærende mellemmåltid. Den er naturligt sødet med honning, og får en flot lilla farve fra hindbær og blåbær. Top med friske bær og granola for ekstra sprødhed, og nyd et sundt og mættende måltid fuld af smag.

Derfor bør du anvende bælgfrugter i smoothie bowls

Vidste du, at bælgfrugter som Ingrid ærter ikke kun hører hjemme i hummus, gryderetter og salater, men også er perfekte i din morgenmad?

Når du blender kogte eller udblødte bælgfrugter i en smoothie får du et sundt måltid med proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler - og dermed en næringsrig morgenmad, som holder dig mæt længe. Ingrid ærternes milde, nøddeagtig smagsnoter passer perfekt sammen med spinat, grønkål, frugt og bær, og tilfører en god konsistens og smag til både søde og grønne smoothies.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid ærter.

Danske Ingrid ærter

Danske Ingrid ærter

Smoothie bowl med Ingrid ærter, spinat og bær

Antal
2 portioner
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 håndfuld spinat 
  • 1 dl frosne eller friske hindbær
  • 1 dl frosne eller friske blåbær
  • 1 dl mælk eller plantedrik
  • 2 tsk. honning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog Ingrid ærterne i 25-30 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra.  
  • Kom de kogte afkølede Ingrid ærter, frosne hindbær, blåbær, spinat, mælk og 2 tsk. honning i en blender, og blend til en ensartet smoothie. 
  • Tilsæt eventuelt lidt ekstra honning, hvis du gerne vil have smoothien sødere. 
  • Fordel den cremede smoothie i 2 skåle, og kom eventuelt friske bær og granola på som topping. 
  • Serveringsforslag

    Servér den lækre smoothie bowl med Ingrid ærter, spinat og bær, som en næringsrig og mættende morgenmad, mellemmåltid eller sund dessert. 

    Tip

    Denne smoothie kan laves om aftenen, og stilles i køleskabet til næste morgen. På denne måde har du en sund, næringsrig og mættende morgenmad klar. 

    Du kan også anvende udblødte Ingrid ærter eller Anicia linser i denne opskrift på smoothie bowl. Har du kogte Ingrid ærter i fryseren, kan disse også bruges. 

    Opskriftvideo