Honningristet granola med Anicia linser

Honningristet granola med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Honningristet granola med Anicia linser

Hjemmelavet knasende granola med sprøde linser på din yoghurt, A38 eller ymer er en lækker og nærende morgenmad.  

Forberedelse 10 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min
Denne opskrift giver 500 g granola

 

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl solsikkekerner 
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl honning eller lys sirup
  • 1½ spsk. smør
  • ½ dl vand

 

Du kan vælge de frø og kerner du bedst kan lide i din granola, og derfor eksempelvis udskifte solsikkekerner med hørfrø. 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede linser i en sigte med rent vand og kog dem i ca. 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra.
  2. Smelt honning, smør og vand i en gryde ved svag varme
  3. Tag en skål og bland de kogte linser med havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, vaniljesukker og kanel.
  4. Tilsæt honning- og smørblanding i skålen og rør det hele grundigt sammen.
  5. Fordel blandingen på en bradepande med bagepapir 
  6. Bag din granola ved 175° grader (varmluftovn) i 15-20 min. til den bliver let gylden. Husk at røre rundt engang imellem, mens den er i ovnen 
  7. Tag din granola ud af ovnen, og tilsæt de hakkede mandler. Den bliver knasende, når den er afkølet
  8. Lad linse granolaen køle helt af inden den opbevares i en lufttæt beholder

Danske Anicia Linser

Den danske Anicia linse er en delikatesselinse, også kendt som Puy-linsen. Smuk og grønmeleret med en let krydret smag. Samt noter af friske ærter og peber.

→ Køb Danske Anicia Linser