Honningristet granola med linser

Honningristet granola med linser

Af Pure Dansk™

Honningristet granola med linser

Hjemmelavet knasende granola med sprøde linser oven på yoghurt, A38 eller ymer er en lækker og nærende morgenmad. I denne opskrift har vi udblødt vores danske Anicia linser (delikatesselinser) natten over. Hvis du har kogte linser tilovers fra frokostsalaten eller aftensmaden, kan du også anvende dem.

 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min
Denne opskrift giver 500 g granola

 

Ingredienser

  • 0,5 dl tørrede danske Anicia linser (1 dl når udblødt)
  • 4 dl økologiske danske havregryn 
  • 1 dl økologiske ristede hampefrø fra Møllerup Gods
  • 1 dl økologiske danske hørfrø fra Nyborggaard
  • 1 dl økologiske hakkede mandler
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl dansk økologisk honning
  • 1,5 spsk smør
  • 0,5 dl vand 

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede linser i en sigte med rent vand. Udblød linserne i en skål med koldt vand på køl nattten over
    Hvis du har en rest kogte linser, kan du også anvende 1 dl af dem i din granola
  2. Smelt honning, smør og vand i en gryde ved svag varme
  3. Tag en skål og bland 1 dl udblødte linser med havregryn, hørfrø, hampefrø, vaniljesukker og kanel
  4. Tilsæt den varme honning- og smørblanding, og bland det grundigt med de tørre ingredienser
  5. Fordel blandingen ud på en bradepande med bagpapir 
  6. Bag din granola ved 175° grader (varmluftovn) i 15-20 min. til den bliver let gylden. Husk at røre rundt engang imellem, mens den er i ovnen 
  7. Tag din granola ud af ovnen, og tilsæt de hakkede mandler. Den bliver knasende, når den er afkølet
  8. Lad linse granolaen køle helt af, inden den opbevares i en lufttæt beholder