
Hjemmelavet knasende granola med sprøde linser på din yoghurt, A38 eller ymer er en lækker og nærende morgenmad.
Forberedelse 10 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min
Denne opskrift giver 500 g granola
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
- 4 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl hakkede mandler
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl honning eller lys sirup
- 1½ spsk. smør
- ½ dl vand
Du kan vælge de frø og kerner du bedst kan lide i din granola, og derfor eksempelvis udskifte solsikkekerner med hørfrø.
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede linser i en sigte med rent vand og kog dem i ca. 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra.
- Smelt honning, smør og vand i en gryde ved svag varme
- Tag en skål og bland de kogte linser med havregryn, solsikkekerner, græskarkerner, vaniljesukker og kanel.
- Tilsæt honning- og smørblanding i skålen og rør det hele grundigt sammen.
- Fordel blandingen på en bradepande med bagepapir
- Bag din granola ved 175° grader (varmluftovn) i 15-20 min. til den bliver let gylden. Husk at røre rundt engang imellem, mens den er i ovnen
- Tag din granola ud af ovnen, og tilsæt de hakkede mandler. Den bliver knasende, når den er afkølet
- Lad linse granolaen køle helt af inden den opbevares i en lufttæt beholder