Honningristet granola med linser

Honningristet granola med linser

Af Pure Dansk™

Honningristet granola med linser

Hjemmelavet knasende granola med sprøde linser på din yoghurt, A38 eller ymer er en lækker og nærende morgenmad. 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min
Denne opskrift giver 500 g granola

 

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl ristede hampefrø 
  • 1 dl hørfrø 
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl dansk honning
  • 1,5 spsk. smør
  • 0,5 dl vand
Du kan vælge de frø og kerner du bedst kan lide i din granola, og derfor udskifte hørfrø og hampefrø med ex. solsikkekerner eller græskarkerner. 

Fremgangsmåde

  1. Skyl de tørrede linser i en sigte med rent vand og kog dem i ca. 25 minutter i rigeligt vand. Hæld kogevandet fra.
  2. Smelt honning, smør og vand i en gryde ved svag varme
  3. Tag en skål og bland de kogte linser med havregryn, hørfrø, hampefrø, vaniljesukker og kanel
  4. Tilsæt honning- og smørblanding i skålen og rør det hele grundigt sammen.
  5. Fordel blandingen på en bradepande med bagepapir 
  6. Bag din granola ved 175° grader (varmluftovn) i 15-20 min. til den bliver let gylden. Husk at røre rundt engang imellem, mens den er i ovnen 
  7. Tag din granola ud af ovnen, og tilsæt de hakkede mandler. Den bliver knasende, når den er afkølet
  8. Lad linse granolaen køle helt af inden den opbevares i en lufttæt beholder